Κυκλοφόρησε το νέο single των Βολιωτών FADING ECHOES «The Stages of Grief: Part V – Acceptance» με τη συμμετοχή του Zak Stevens!

Οι Βολιώτες progressive metallers FADING ECHOES πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο single, «The Stages of Grief: Part V – Acceptance» από το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα με τίτλο «Shadow Of Another». Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2019 και αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το πάθος για τη μουσική που πηγάζει από την ψυχή.

Οι FADING ECHOES είναι μια συνεργασία εξαιρετικών μουσικών, με τους Δημήτρη Στρατίκη στη φωνή και το μπάσο, το Βασίλη Σάρου στο πιάνο και τα πλήκτρα και τον Πέτρο Πρίντεζη στις ηλεκτρικές κιθάρες. Πρόσθετες κιθάρες ερμήνευσε επιδέξια ο Δημήτρης Πολίτης (Jim Politis), ο οποίος εντάχθηκε ως guest μουσικός. Τα drums ηχογραφήθηκαν από το Νίκο Βελέντζα (Nick Vell), ο οποίος συμμετείχε επίσης ως guest μουσικός. Κάθε μέλος φέρνει ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και επιρροών, συμβάλλοντας συλλογικά στον χαρακτηριστικό ήχο του συγκροτήματος.

Οι FADING ECHOES ολοκλήρωσαν την παραγωγή του πρώτου άλμπουμ τους, «Shadow Of Another». Το θέμα του δίσκου είναι μελαγχολικό και ζοφερό, με στόχο να προκαλέσει δυνατά συναισθήματα στον ακροατή. Τα δυνατά σημεία αυτού του άλμπουμ βρίσκονται στις συνθέσεις, την ενορχήστρωση και τους στίχους. Το συγκρότημα έχει προσεγγίσει τη σύνθεση τραγουδιών με έναν ασυνήθιστο τρόπο, ώστε να εξελίσσονται σαν ιστορίες που διαβάζεις σε ένα βιβλίο. Και είναι, πράγματι, ιστορίες. Πέντε από τα τραγούδια αποτελούν την πενταλογία «The Stages of Grief», με το καθένα από αυτά να είναι το «Denial», «Anger», «Bargaining», «Depression» και «Acceptance». Το άλμπουμ υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική και καθηλωτική μουσική εμπειρία, προσκαλώντας τους ακροατές να εμβαθύνουν στα βάθη των συναισθημάτων τους μέσα από τις συνθέσεις.

Η μπάντα μας παρουσιάζει επίσης δύο πολύ δυνατές συνεργασίες, με τον Zak Stevens (SAVATAGE, TRANS SIBERIAN ORCHESTRA) στο τραγούδι «Acceptance» αλλά και με τον George Constantine Kratsas που ανέλαβε τη μίξη και το mastering ενισχύοντας την ηχητική ποιότητα της μουσικής τους.

Το THE GALLERY είχε τη χαρά και την τιμή να είναι το πρώτο μουσικό μέσο στο οποίο οι FADING ECHOES έδωσαν συνέντευξη με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να μπορέσουμε να σας παρουσιάσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την προσπάθειά τους.

Αφήστε μια απάντηση