Οι EMPIRE STATE BASTARD με τη συμμετοχή του Dave Lombardo κυκλοφορούν το πρώτο τους single με τίτλο «Harvest».

You are currently viewing Οι EMPIRE STATE BASTARD με τη συμμετοχή του Dave Lombardo κυκλοφορούν το πρώτο τους single με τίτλο «Harvest».

Οι EMPIRE STATE BASTARD ανακοίνωσαν πρόσφατα την υπογραφή τους με την Roadrunner Records. Ιδρύθηκαν από τους Simon Nell (BIFFY CLYRO) και Mike Vennart (BIFFY CLYRO, ex- OCEANSIZE) ενώ συμμετέχουν και ο θρυλικός Dave Lombardo (SLAYER, TESTAMENT, MR. BUNGLE) στα ντραμς με τη Naomi Macleod (BITCH FALCON) να κλείνει το lineup στο μπάσο.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο «Harvest», συνοδευόμενο από ένα lyric visualizer.

Η ιδέα πίσω από τους EMPIRE STATE BASTARD προέκυψε όταν ο Simon και ο Mike περνούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους στην περιοδεία καθισμένοι στο πίσω μέρος του λεωφορείου και μοιράζονταν την πιο βαριά, την πιο avant-garde ή την πιο αρρωστημένα αντιφατική μουσική που μπορούσαν να βρουν. Τώρα, μια δεκαετία μετά τη σύλληψή του, το πρότζεκτ επιτέλους καρποφορεί με τον Vennart να γράφει τα τραγούδια και να ηχογραφεί όλες τις κιθάρες, και τον Neil να επικεντρώνεται στα φωνητικά και τους στίχους.

Οι δύο τους έχουν αναδυθεί με μια συλλογή τραγουδιών που διερευνά με περιπετειώδη τρόπο το slamming hardcore στο ύφος των SIEGE, το φρενήρες, σπλαχνικό Thrash των SLAYER, το κλειστοφοβικό sludge των MELVINS, την ελεύθερη φωνητική επιδεξιότητα του Mike Patton και τα γιγαντιαία stoner riffs των SLEEP. Πρόκειται για μια μπάντα που έχει τις ρίζες της στην παράδοση των προγόνων του metal αλλά έχει επηρεαστεί από πιο πρόσφατα κύματα αριστερής επιθετικότητας.

Οι EMPIRE STATE BASTARD ξεκινούν σήμερα μια σειρά από sold-out συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε μερικά σημαντικά φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι όπως το Download Festival (9 Ιουνίου), HellFest (18 Ιουνίου), 2000trees (7 Ιουλίου) και ArcTanGent (17 Αυγούστου).

Ο Lombardo, ο οποίος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων χρόνων μεταξύ των πρωτοπόρων του crossover SUICIDAL TENDENCIES, των horror-punk icons MISFITS, του hardcore supergroup DEAD CROSS και των MR. BUNGLE, ουσιαστικά απολύθηκε από τους SLAYER αφού έμεινε εκτός της περιοδείας του συγκροτήματος στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο/Μάρτιο του 2013 λόγω διαφωνίας με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος για το συμβόλαιό του. Αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Paul Bostaph, ο οποίος ήταν προηγουμένως ντράμερ των SLAYER από το 1992 έως το 2001.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το lyric visualizer για το «Harvest» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση