Συναυλία: Dream Theater, Devin Townsend (Άμστερνταμ, Ολλανδία – 13/5/2022)

You are currently viewing Συναυλία: Dream Theater, Devin Townsend (Άμστερνταμ, Ολλανδία – 13/5/2022)

Παρασκευή απόγευμα και αμέσως μετά τη δουλειά, κατευθύνομαι στα περίχωρα του Amsterdam, μερικά μέτρα μακρυά από το γήπεδο του Αίαντα, για να παρακολουθήσω την πολλά υποσχόμενη συναυλία των DREAM THEATER με τον DEVIN TOWNSEND. Δυναμικό πακέτο, που προσφέρεται για δυνατές συγκινήσεις. Η μέρα θαυμάσια, ηλιόλουστη και με πολύ καλή θερμοκρασία, και πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έφτασαν από νωρίς έξω από το χώρο, ώστε να αράξουν για καφέ, φαγητό και μπύρα, πριν ανοίξουν οι πόρτες. Το ίδιο κάναμε κι εμείς, ένα ωραίο μεταλλικό πολυεθνικό παρεάκι από Ολλανδούς, Βραζιλιάνους, Ισπανούς και Έλληνες.

Κατά τις 19:00 περάσαμε μέσα, χαζεύοντας αρχικά (και τιμώντας αργότερα) το merch των δύο συγκροτημάτων. Στη σκηνή ο DEVIN TOWNSEND, ένα πραγματικό καλλιτεχνικό φαινόμενο, και χιλιάδες κόσμου παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη μαγική σκηνική και ερμηνευτική παρουσία του. Οφείλω να ομολογήσω πως πέρα από σκόρπια κομμάτια δεν έχω ασχοληθεί ενδελεχώς μαζί του, και ήδη μετά τη χτεσινή του εμφάνιση έχω αρχίσει να ξεψαχνίζω τη δισκογραφία του. Καλύτερες στιγμές τα «Deadhead», «By Your Command», «Regulator» και «More!». Μοναδικό μείον θα έλεγα πως ήταν τα πολλά προηχογραφημένα μέρη σε φωνή και πλήκτρα, αν και κατανοώ πλήρως πως χωρίς αυτά το αποτέλεσμα θα ήταν κάπως «γυμνό». Εννέα συνολικά κομμάτια, μία εξαιρετική πρόγευση για την εμφάνιση των  DREAM THEATER.

DEVIN TOWNSEND setlist:
Failure
Kingdom
By Your Command
Aftermath
Regulator
Deadhead
Deep Peace
March of the Poozers
More!

Οι Αμερικάνοι ανέβηκαν στη σκηνή στις 21:00 με το εναρκτήριο «The Alien», από την πρόσφατη δουλειά τους «A View From The Top Of The World». Κρυστάλλινος ήχος, μεστή και προσεγμένη σκηνική παρουσία, τρομερό δέσιμο επί σκηνής, οι DREAM THEATER δε χρειάζονται καμία απολύτως σύσταση για το ποιοι είναι και το τι να περιμένει κανείς από εκείνους συναυλιακά. Το νέο τους άλμπουμ τιμήθηκε με τέσσερα από τα δέκα συνολικά κομμάτια που έπαιξαν. Στα highlights της βραδυάς τα «6:00», «Endless Sacrifice» και το μεγαλειώδες «The Count Of Tuscany» που παίχτηκε ως encore. Οργανικά οι DREAM THEATER ήταν αλάνθαστοι, ενώ σε ό,τι αφορά στον συμπαθέστατο James LaBrie, κατέβαλλε ξανά μεγάλη προσπάθεια, απλά κατά τη γνώμη μου υστερεί αρκετά στα live, ερμηνεύοντας πολλές φορές free flow λόγω αδυναμίας να ανταποκριθεί στη στουντιακή εκτέλεση, ζορίζοντας εκτός των άλλων τη φωνή του.

Ένα μικρό παραπονάκι επίσης το έχω από το setlist, το οποίο δεν περιείχε κανένα κομμάτι από σπουδαία άλμπουμ όπως «Images And Words», «Metropolis Part II» και «Octavarium». Παρ’όλα αυτά, οι 6.000 και πλέον φίλοι της metal που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δύο συγκροτημάτων, φάνηκε να το διασκεδάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Μέχρι την επόμενη λοιπόν…

DREAM THEATER setlist:
The Alien
6:00
Awaken the Master
Endless Sacrifice
Bridges in the Sky
Invisible Monster
About to Crash
The Ministry of Lost Souls
A View From the Top of the World
The Count of Tuscany

Ανταπόκριση: Κώστας Καφρίτσας
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Φωτογραφίες: Κώστας Καφρίτσας
Ημερομηνία: 13 Μαΐου 2022
Copyright © 2022 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση