DISTANT: Νέο άλμπουμ με τίτλο «Heritage» & βίντεο για το ομώνυμο κομμάτι με τη συμμετοχή του Will Ramos των LORNA SHORE!

You are currently viewing DISTANT: Νέο άλμπουμ με τίτλο «Heritage» & βίντεο για το ομώνυμο κομμάτι με τη συμμετοχή του Will Ramos των LORNA SHORE!

Σήμερα (Παρασκευή 10), οι DISTANT, το πολυεθνικό down-tempo Deathcore σχήμα που προέκυψε από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας καθώς και από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, κυκλοφορεί το τρίτο του full-length, «Heritage», μέσω της Century Media Records. Πριν από λίγες μέρες η μπάντα έδωσε στη δημοσιότητα ένα μουσικό βίντεο για το ομώνυμο κομμάτι του νέου της άλμπουμ, με τη συμμετοχή του Will Ramos των LORNA SHORE.

Το συγκρότημα σχολιάζει σχετικά με το κομμάτι: «Το ‘Heritage΄, το ομώνυμο κομμάτι από το νέο άλμπουμ των DISTANT, είναι ένα παιχνιδιάρικο και πολύχρωμο κομμάτι στο οποίο συμμετέχει ο Will Ramos από τους LORNA SHORE. Το ‘Heritage’ είναι ένα κομμάτι που κόβει την ανάσα, αλλά παραμένει συναισθηματικό, με ένα τεράστιο ρεφρέν και ρυθμό που σε κρατάει για μέρες, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία της Ολλανδο-Σλοβακικής μας κολεκτίβας! Επιτέλους, ο πατέρας και ο γιος διασταυρώνουν τις λεπίδες- κατά τη διάρκεια αυτής της εξαντλητικής μάχης, θυμούνται τις στιγμές που ξεχάστηκαν, καθώς η σύγκρουση των λεπίδων τους πυροδοτεί νέο φως και φέρνει στην επιφάνεια τη διεστραμμένη αποκάλυψη αυτής της καταστροφικής απάτης.»

Οι DISTANT έχουν γίνει ένα από τα εξέχοντα ονόματα του ευρωπαϊκού Deathcore. Συνδυάζοντας Brutal Death Metal, Slam, Noise και beatdown με μια υπερ-δισοφωνική ορχήστρα επικείμενης καταστροφής, έχουν έρθει αιώνες από τις απαρχές τους ως Metalcore εμμονικοί φίλοι στο Ρότερνταμ και την Μπρατισλάβα. Το «Heritage», το ντεμπούτο του κουιντέτου στη Century Media, παίρνει το σήμα κατατεθέν τους «Downtempo/Deathcore» και το σπρώχνει στο κόκκινο. «Είναι χαμηλό και αργό», χαμογελάει ο Alan Grnja, περιγράφοντας τον ήχο της μπάντας. «Μουσικά, στιχουργικά, προσπαθούμε να ταξιδέψουμε στα αχαρτογράφητα και να καταλήξουμε σε κάτι που μόνο DISTANT μπορείς να το ονομάσεις.»

Σε παραγωγή του κιθαρίστα της μπάντας Nouri Yetgin και του κιθαρίστα των WITHIN DESTRUCTION Howard Fang καθώς και του συμπαραγωγού Simone Pietroforte, το «Heritage» είναι η στιγμή ενηλικίωσης και απολογισμού των DISTANT. «Αυτός είναι ο τέλειος δίσκος των DISTANT», λέει ο Alan. «Θέλω να είναι ένα άλμπουμ που καθορίζει το είδος με τον ίδιο τρόπο που ήταν το ‘The Cleansing’ για τους SUISIDE SILENCE – θα έλεγα ότι αυτό το άλμπουμ είναι για εμάς.»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Pedro Sena – Lordigan

Με μια εντυπωσιακή δισκογραφία δύο πολύ αξιόλογων LPs συν έναν αριθμό από singles και EPs πίσω τους, οι DISTANT είναι έτοιμοι να γίνουν το πρόσωπο του ευρωπαϊκού Deathcore. Με το «Heritage», το πενταμελές συγκρότημα ανεβάζει τα πράγματα σε ένα νέο επίπεδο, με μια μουσική και στιχουργική αναμέτρηση: το άλμπουμ συνεχίζει τον θεματικό, sci-fi προσανατολισμένο στιχουργικό κύκλο που η μπάντα μετέφερε από την ακουστική ένταση στο δημοσιευμένο κείμενο με το πρώτο μυθιστόρημα του τραγουδιστή Alan Grnja και του μπασίστα Elmer Maurits, «The Rise Of Tyrannotophia». Έχοντας ήδη εμφανιστεί και ακουστεί σε σκηνές σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των Summer Breeze και Brutal Assault του 2022, καθώς και της περιοδείας «Chaos & Carnage» της Βόρειας Αμερικής με τους LORNA SHORE και SUICIDE SILENCE), τα κομμάτια που βρίσκονται στο «Heritage» αποδίδουν για άλλη μια φορά το χαρακτηριστικό σήμα των DISTANT για την down-tuned και downtempo βαρύτητα. Αυτός είναι ο ήχος του Deathcore που ανατέλλει…

Λίστα κομματιών:

 1. Acid Rain
 2. Paradigm Shift
 3. Born Of Blood
 4. The Grief Manifest
 5. Exofilth
 6. Argent Justice feat SUISIDE SILENCE, EMMURE, BODYSNATCHER, CABAL, PALEFACE, ANGELMAKER, CARCOSA, CROWN MAGNETAR, ABBIE FALLS, ARCANIUS, TEN56., WORM SHEPERD
 7. The Gnostic Uprising
 8. A Sentence To Suffer
 9. Human Scum
 10. Heritage feat. Will Ramos (LORNA SHORE)
 11. Orphan Of Blight
 12. Plaguebree

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μουσικό βίντεο για το «Heritage» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση