Οι DÉCEMBRE NOIR κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «Your Sunset | My Sunrise» και βίντεο για το «Sleepwalker (In Yesterday’s Smoke)».

You are currently viewing Οι DÉCEMBRE NOIR κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «Your Sunset | My Sunrise» και βίντεο για το «Sleepwalker (In Yesterday’s Smoke)».

Οι DÉCEMBRE NOIR, κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ «Your Sunset | My Sunrise», στις 13 Οκτωβρίου μέσω της Lifeforce Records. Για να γιορτάσει την κυκλοφορία, η μπάντα αποκάλυψε ένα επίσημο βίντεο για το κομμάτι «Sleepwalker (In Yesterday’s Smoke)». Το βίντεο τραβήχτηκε από τον Alexander Dietz των HEAVEN SHALL BURN και τον επί χρόνια βιντεογράφο τους Philipp Hirsch.

Όσον αφορά την κατεύθυνση του νέου τους άλμπουμ, οι DÉCEMBRE NOIR αποκαλύπτουν τα εξής: «Το ‘Your Sunset | My Sunrise’ είναι μια μελοποιημένη κραυγή για εσωτερική γαλήνη. Μια βαριά καρδιά γεμάτη δάκρυα, η οποία απειλεί να βυθίσει τον κομιστή της στην άβυσσο ανά πάσα στιγμή. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να εγκαταλείψει τον εαυτό του, στο τέλος μετράει μόνο η πολυπόθητη σιωπή. Είναι η διαφυγή πάνω στα φτερά του εθισμού από το πεδίο της μάχης της ατέλειωτης κατάθλιψης.»

Η προσέγγιση του συγκροτήματος από τη Θουριγγία της Γερμανίας φτάνει βαθιά και στο πέμπτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους – τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά. Αυτό είναι ήδη γνωστό από τους προηγούμενους δίσκους «The Renaissance Of Hope» (2020), «Autumn Kings» (2018), «Forsaken Earth» (2016) και «A Discouraged Believer» (2014). Οι DÉCEMBRE NOIR δρουν σταθερά ατμοσφαιρικά, ζοφερά συντονισμένοι και ανοιχτοί σε ερμηνείες. Οι υποβόσκουσες σκέψεις, τα συναισθήματα και οι προθέσεις των τραγουδιών του κουιντέτου δεν είναι πάντα σαφώς προσδιορίσιμες. Και δεν χρειάζεται να είναι. Γιατί οι αποχρώσεις και οι προαισθήσεις που μελοποιούνται έχουν ιδιαίτερη σημασία στο παίξιμο του γερμανικού συγκροτήματος.

Αυτό που κάποτε ξεκίνησε μεταξύ Doom και Death Metal, έχει εξελιχθεί με τα χρόνια και τις κυκλοφορίες σε έναν ανεξάρτητο, οργανικό ζοφερό ήχο, ο οποίος επιτυγχάνει το δυσοίωνο αποτέλεσμα του χώρου και τη γοητευτική του γοητεία εντελώς ανεξάρτητα από προτιμήσεις ή ζητήματα στυλ. Στο «Your Sunset | My Sunrise», σε παραγωγή του Alexander Dietz των HEAVEN SHALL BURN στο Chemical Burn Studio του, οι DÉCEMBRE NOIR βασίζονται και πάλι σε μελαγχολικά αλλά και μελωδικά απευθυνόμενα κομμάτια που στέκονται εντελώς μόνα τους και γι’ αυτό γοητεύουν επειδή παρουσιάζονται τόσο βαριά, σκοτεινά και ατμοσφαιρικά.

Λίστα τραγουδιών:

  1. Dead End
  2. Against the Daylight
  3. Your Sunset | My Sunrise
  4. Sentimental Giants
  5. Sleepwalker – In Yesterday’s Smoke
  6. Trivial Hear

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Sleepwalker (In Yesterday’s Smoke)» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση