Οι CONTRARIAN θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Sage Of Shekhinah» τον Μάρτιο.

You are currently viewing Οι CONTRARIAN θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Sage Of Shekhinah» τον Μάρτιο.

Οι Αμερικανοί Progressive Death Metallers CONTRARIAN, έδωσαν στη δημοσιότητα το «In Gehenna», το πρώτο single του επερχόμενου άλμπουμ τους «Sage Of Shekhinah», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου μέσω της Willowtip Records. Το «In Gehenna», έκανε πρεμιέρα, με την ευγενική χορηγία του Heavy Blog is Heavy.

Πιστοί στο όνομά τους, οι CONTRARIAN συνεχίζουν να αψηφούν τις πιθανότητες και να κατευθύνουν την πορεία του Progressive/Technical Death Metal προς μια πιο οργανική προσέγγιση. Στο «Sage Of Shekhinah», η μπάντα αντιστρατεύεται τις νόρμες του είδους με λεπτή σύνθεση και διακριτική παραγωγή.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε αρχικά το 2012 στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης από τον Jim Tasikas. Στη συνέχεια, ο Jim επιστράτευσε τον φίλο του Ed Paulsen για τα καθήκοντα του μπάσου, τον Brian Mason ως lead κιθάρα και τον George Kollias των NILE για τα τύμπανα. Οι ρίζες των CONTRARIAN προήλθαν από την Progressive και Technical Metal σκηνή που γεννήθηκε στο Rochester της Νέας Υόρκης στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η οποία έφερε στο φως και συγκροτήματα όπως οι LETHARGY, MASTODON, PSYOPUS και SULACO.

Οι CONTRARIAN ηχογράφησαν το πρώτο τους EP «Predestined» το 2014. Αυτό το EP τράβηξε την προσοχή του Jason Tipton στην Willowtip Records και μέσα σε ένα χρόνο η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ «Polemic», στις 20 Νοεμβρίου 2015. Το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας «Only Time Will Tell» κυκλοφόρησε επίσης μέσω της Willowtip Records το 2020, με μίξη από τον διάσημο παραγωγό Neil Kernon. Οι CONTRARIAN είναι γνωστοί για τα λεπτομερή καλλιτεχνικά εξώφυλλα των άλμπουμ τους και τα concept άλμπουμ που ασχολούνται με θέματα φιλοσοφίας και θεολογίας. Είναι επίσης γνωστοί για την αναβίωση μιας οργανικής προσέγγισης στην ηχογράφηση Technical Metal σε συνθήκες στούντιο.

Λίστα κομματιών:

  1. Sage of Shekhinah  
  2. In Gehenna  
  3. Ibn al Rawandi  
  4. The Guide for the Perplexed  
  5. Zabur of Satfiyah al Shamal  
  6. Apollonius of Tyana  
  7. A Madman from Island Patmos  

Μπορείτε να ακούσετε το «In Gehenna» στο βίντεο που ακολουθεί: 

Αφήστε μια απάντηση