Οι BLODHEMN παρουσιάζουν το νέο τους single «Velg Din Gift».

You are currently viewing Οι BLODHEMN παρουσιάζουν το νέο τους single «Velg Din Gift».

Το νορβηγικό Black Metal σχήμα BLODHEMN, έδωσε στη δημοσιότητα το «Velg Din Gift», το δεύτερο single του επερχόμενου άλμπουμ του «Sverger Hemn», που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου από την Dark Essence Records.

Το εγχείρημα του πολυοργανίστα Invisus, βρίσκει τον Νορβηγό μουσικό να εφαρμόζει τον επιθετικό ήχο που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του στο τέταρτο full-length άλμπουμ των BLODHEMN. Μόνο που αυτή τη φορά έχει επεκτείνει αυτόν τον ήχο για να δημιουργήσει ένα άλμπουμ που αναμειγνύει Black Metal και Thrash με μια καλοζυγισμένη μερίδα Rock’n’Roll.

Ο Invisus σχολιάζει σχετικά με το κομμάτι: «Το ‘Velg Din Gift’ βασίζεται χαλαρά στη φράση ‘βρες αυτό που αγαπάς και άφησέ το να σε σκοτώσει’, ή, διάλεξε το αγαπημένο σου δηλητήριο. Ένα rock n’ roll κομμάτι για την αυτοκαταστροφή και το hell raising!»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία της Misantropic Art

Στο «Sverger Hemn», ο Invisus αντλεί την έμπνευσή του από την περιοχή της Νορβηγίας που γνωρίζει καλύτερα – το Holmengraa στο νησί Fedje. Πράγματι, τόσο οπτικά όσο και μουσικά το υλικό του άλμπουμ αποτελεί φυσική εξέλιξη από τις προηγούμενες κυκλοφορίες των BLODHEMN και εξερευνά πτυχές που σχετίζονται με τον πνιγμό και του να σε παρασέρνει η θάλασσα.

Παρόλο που με τη χρήση διαφορετικών ειδών φωνητικών και πλήκτρων προκειμένου να εξερευνήσει διάφορα στοιχεία, ο Invisus έχει, χωρίς αμφιβολία, εγκαταλείψει την comfort zone του σε μερικά από τα κομμάτια του «Sverger Hemn», έχει επίσης διασφαλίσει ότι οι BLODHEMN εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στην ουσία του Black Metal, σε ένα άλμπουμ που βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό.

Για άλλη μια φορά ο Invisus παίζει όλα τα όργανα και αναλαμβάνει τα φωνητικά στο «Sverger Hemn», με τα ντραμς να ηχογραφούνται το 2020 στο Conclave & Earshot Studio και τα υπόλοιπα όργανα και φωνητικά στο Over Evne Studio. Ο Øystein G. Brun των BORKNAGAR ανέλαβε τη μίξη και το mastering που έγινε στο Crosound Studio.

Λίστα κομματιών:

  1. Fraa djupet…
  2. Vil livet av deg
  3. Bomb bergen
  4. Farvel Feioey
  5. Opp or lemmen
  6. Velg din gift
  7. Tid

Μπορείτε να ακούσετε το «Velg Din Gift» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση