Οι BLACK LAVA κυκλοφορούν live βίντεο για το «Baptised In Ice».

You are currently viewing Οι BLACK LAVA κυκλοφορούν live βίντεο για το «Baptised In Ice».

Το ανερχόμενο Αυστραλιανό Blackened Death Metal κουαρτέτο BLACK LAVA, έδωσε στη δημοσιότητα ένα live βίντεο για την εκτέλεση του τραγουδιού «Baptised In Ice». Το τραγούδι προέρχεται από το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας, «Soul Furnace», το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022 μέσω της Season Of Mist και κατέκτησε πολυπόθητες θέσεις στα charts της Australian Independent Record Labels Association, κάνοντας ντεμπούτο στο #2 του 100% Independent Albums chart και στο #4 του Independent Label Albums chart! Επιπλέον, το «Soul Furnace» συμπεριλήφθηκε στα «Favorite Drumming Albums of 2022» του Sick Drummer Magazine!

Με ιδρυτές τον ντράμερ Dan Presland (VIPASSI, AMDBL, ex-NE OBLIVISCARIS) και τον κιθαρίστα Ben Boyle (VIPASSI, AMDBL, HADAL MAW), οι BLACK LAVA αντλούν επιρροές από Death και Black Metal μπάντες της παλιάς σχολής, ενώ παράλληλα εισάγουν groove-φορτωμένες μελωδίες και progressive στοιχεία για να δημιουργήσουν τον δικό τους πειραματικό ήχο.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Paolo Girardi

Καθώς το ζευγάρι διαμόρφωνε περισσότερες ιδέες, στράφηκαν στον καλό τους φίλο Rob Watkins των BLACKHELM για να αναλάβει τα φωνητικά καθήκοντα. «Μέσα σε 10 λεπτά είχαμε βρει έναν τραγουδιστή και ξεκίνησε η αναζήτηση μπασίστα. Ο Tim Anderson βρέθηκε αρκετά γρήγορα και ήταν πρόθυμος να μπει και αυτός στο κόλπο, οπότε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε ένα πλήρες line-up, έναν δίσκο έτοιμο να ξεκινήσει και τέσσερις τύπους γεμάτους ενθουσιασμό να προωθήσουν κάτι καινούργιο.»

Μοιραζόμενοι μια ποικιλόμορφη αγάπη για το Black Metal, το Death Metal και την Progressive μουσική, το κουαρτέτο βρήκε γρήγορα τον ήχο του και έφτασε σε ένα καλό σημείο. Και έτσι γεννήθηκε το «Soul Furnace» – μια καταιγιστική ακουστική επίθεση 34 λεπτών που προκαλεί νοσταλγία ενώ ακούγεται φρέσκο και επίκαιρο. Ενώ ο δίσκος υπόσχεται να εγκαινιάσει μια νέα μουσική εποχή της δεκαετίας του 2020 με την προοδευτική και σύγχρονη ενέργειά του, οι στίχοι κατοικούν κάπου ανάμεσα στη φαντασία και τον παλιό κόσμο.

Λίστα κομματιών:

  1. Origins
  2. Aurora
  3. Black Blizzard
  4. Baptised in Ice
  5. Eye of the Moon
  6. Northern Dawn
  7. Necrocatacomb
  8. Nightshade
  9. Soul Furnace

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το live βίντεο για το «Baptised In Ice» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση