Οι BEFORE THE DAWN κυκλοφορούν το νέο τους single «Destroyer» από το επερχόμενο άλμπουμ «Stormbringers».

You are currently viewing Οι BEFORE THE DAWN κυκλοφορούν το νέο τους single «Destroyer» από το επερχόμενο άλμπουμ «Stormbringers».

Οι Φινλανδοί Melodic Death Metallers BEFORE THE DAWN, έδωσαν στη δημοσιότητα το «Destroyer», το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ τους «Stormbringers», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου μέσω της Napalm Records. Το κομμάτι συνοδεύεται από ένα επίσημο μουσικό βίντεο, σε παραγωγή και μοντάζ της Winter Notes Production.

Το «Destroyer» με αδυσώπητα τύμπανα και συνεχώς μεταβαλλόμενες κιθαριστικές γραμμές δημιουργούν ένα ηχητικό τείχος που δίνει τον τόνο του άλμπουμ τέλεια. Σκληροί ήχοι παρεμβάλλονται με πιο ήρεμα σημεία, τα έντονα καθαρά φωνητικά του Paavo Laapotti και ένα εκπληκτικό σόλο κιθάρας. Οι Before The Dawn αποδεικνύουν ότι ακόμα και μετά την απουσία τους, δεν έχουν χάσει ίχνος από τη δύναμή τους και εξαπολύουν καταιγισμό – ανοίγοντας το δρόμο τους για την ανακατάληψη της σκηνής!

Το συγκρότημα σχολιάζει σχετικά με το τραγούδι: «Το ‘Destroyer’ ήταν το πρώτο τραγούδι που γράφτηκε για το νέο άλμπουμ και ως η σπίθα που πυροδότησε όλη τη διαδικασία σύνθεσης αξίζει να είναι και το πρώτο single. Το τραγούδι αντικατοπτρίζει επίσης πολύ καλά την αναγεννημένη φλόγα μέσα στο συγκρότημα και την αποφασιστικότητα και τη δύναμη που έχουμε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων χειμερίας νάρκης.»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Νίκου Σταυριδάκη (VisionBlack)

Δημιουργημένοι το 1999, κυριάρχησαν ως μία από τις πιο επιτυχημένες φινλανδικές Μetal μπάντες των αρχών της δεκαετίας του 2000, και μετά την εξαφάνισή τουε τους το 2013, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι οπαδοί ανακάλυψαν τη μουσική τους σε πλατφόρμες streaming, χωρίς να εμπλέκονται προωθητικές ενέργειες ή εταιρίες. Μήπως η μουσική βρήκε τους ανθρώπους ή οι άνθρωποι βρήκαν τη μουσική – κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αλλά μετά από αδράνεια για σχεδόν μια δεκαετία, οι BEFORE THE DAWN επιστρέφουν τώρα πιο δυνατοί από ποτέ.

Οι BEFORE THE DAWN ξεκίνησαν ως το σόλο project του βραβευμένου με Finnish Metal Award Tuomas Saukkonen (WOLFHEART), αλλά κατά τη διάρκεια των χρόνων υπήρξαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση. Με το νέο συναρπαστικό lineup, η μπάντα παρουσιάζει τις μεγαλύτερες αλλαγές της μέχρι τώρα. Ο προηγούμενος κιθαρίστας και τραγουδιστής Saukkonen έχει μετακομίσει πίσω από τα ντραμς και ο ταλαντούχος φιναλίστ του Voice Of Finland 2022, Paavo Laapotti, έχει αναλάβει όλα τα καθήκοντα του τραγουδιστή. Οι Φινλανδοί έχουν μεταμορφωθεί πλήρως στη νέα τους δύναμη και είναι έτοιμοι να ξανακατακτήσουν τη σκηνή.

Το συγκρότημα σχολιάζει για το άλμπουμ: «Το ‘Stormbringers’ σπάει μια σιωπή που κράτησε πάνω από δέκα χρόνια και φέρνει τους BEFORE THE DAWN πιο δυνατούς από ποτέ. Μια δεκαετία συγκέντρωσης δυνάμεων, αυξανόμενης όρεξης και δημιουργίας αποφασιστικότητας και τώρα ήρθε η ώρα για το όγδοο άλμπουμ μας να δει το φως της ημέρας και να επαναφέρει το συγκρότημα στο δρόμο.»

Λίστα τραγουδιών:

  1. The Dawn
  2. Destroyer
  3. Reveries
  4. Downhearted
  5. Chains
  6. Divided
  7. The Dark
  8. Chaos Star
  9. The Weight

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Destroyer» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση