Οι ANCIENT SETTLERS κυκλοφορούν το νέο τους EP «Transition».

You are currently viewing Οι ANCIENT SETTLERS κυκλοφορούν το νέο τους EP «Transition».

Την 1η Μαΐου, οι Modern Melodic Death Metallers ANCIENT SETTLERS κυκλοφόρησαν το νέο τους EP, «Transition», μέσω της Crusader Records – μέρος της Golden Robot Global.

Το «Transition» είναι το ιντερλούδιο του Settlers Saga. Ένα φιλόδοξο, μελωδικό, ποικιλόμορφο, τραχύ, τεχνικό και επιθετικό EP 4 τραγουδιών. Κάθε τραγούδι με τη δική του προσωπικότητα, που ορίζεται από τα πιασάρικα και αξιομνημόνευτα κιθαριστικά riffs και μια πηγή διαφορετικών φωνητικών προσεγγίσεων. Στιχουργικά, το EP αντλεί από σύγχρονα θέματα όπως ο πόλεμος, οι προκλήσεις μετά την πανδημία, οι ανισότητες μεταξύ των φύλων, η μεταναστευτική κρίση σε όλο τον κόσμο και οι προκλήσεις της κοινωνίας μας.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Γιάννη Τούσσα – Graphic no Jutsu

Οι ANCIENT SETTLERS αναλύουν το EP κομμάτι προς κομμάτι:

A New World Order: Ανταποκριθείτε στην πιο μελωδική ατμόσφαιρα σε αυτό το νέο κεφάλαιο. Μια πληθώρα από πιασάρικα riff, με φωνές που τρέχουν από το βάθος και τη σκοτεινή πλευρά στις πιο δυνατές μελωδίες. Μια ισχυρότερη Modern Melodic Death Metal σύνθεση, υποστηριζόμενη από 80ths εμπνευσμένα synth, shredding κιθαριστικά σόλο και από στιχουργική άποψη, μια κριτική στη μετα-πανδημική κοινωνική κατάρρευση. Special guest: Dalay Tarda (RISE TO FALL)

Mihi Nomen Est Ira: Ο πόλεμος είναι άχρηστος, δεδομένης αυτής της παραδοχής, οι έποικοι (The Settlers) οικοδομούν την κριτική ενάντια σε μια νέα εποχή πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ένα από τα πιο δυνατά τραγούδια της μπάντας, ενεργητικό και έντονο Death Metal, με πολλά μοντέρνα κιθαριστικά σόλο σε όλο το τραγούδι, με καθαρές και guttural φωνές να συνεργάζονται, υποστηριζόμενες και από γρηγοριανές ψαλμωδίες στο τραγούδι epiphany. Special guest: Α: Pintxo Wayewta (EMPIRE OF DISEASE)

The Circle: Ένα ουτοπικό όνειρο, που ορίζεται από το συγκρότημα ως ένα σπιράλ μουσικών συναισθημάτων. Με βαθιές καθαρές φωνές και ρεφρέν και τραχιές κραυγές, υποστηριζόμενες από ένα σύνολο μελαγχολικών κιθαριστικών γραμμών και σόλο, συνοδευόμενες από ένα ισχυρό τμήμα κρουστών, με και πάντα ακριβή εκτέλεση μπάσου. Ένα τραγούδι που βρίσκει το αποκορύφωμά του σε ένα επικό και συναισθηματικό ρεφρέν. Special guest: Andres Pestana (THE BLACK TREE)

Modern Travelers: Δεν υπάρχει χώρος για ταξίδι. Σε αυτό το τραγούδι, οι έποικοι προσπαθούν να αντικατοπτρίσουν τη μεταναστευτική κρίση σε όλο τον κόσμο. Από μουσικής άποψης, μια προσέγγιση στις παλιές Progressive Metal και Rock μπάντες, με μια έκχυση από πιασάρικους ρυθμούς, δραματική κραυγή, όμορφες γραμμές ρεφρέν και πολλαπλές κιθαριστικές αρμονίες, που αναμειγνύονται όλα μαζί για να ορίσουν μια συναισθηματική εμπειρία.

Λίστα κομματιών:

  1. A New World Order
  2. Mihi Nomen Est Ira
  3. The Circle
  4. Modern Travelers

Αφήστε μια απάντηση