Οι AETHER REALM κυκλοφορούν το νέο τους single «Should I?» με τη συμμετοχή του Björn «Speed» Strid των SOILWORK!

You are currently viewing Οι AETHER REALM κυκλοφορούν το νέο τους single «Should I?» με τη συμμετοχή του Björn «Speed» Strid των SOILWORK!

Οι ηγέτες του Melodic Death Metal από τη Βόρεια Καρολίνα, AETHER REALM, θα ξεκινήσουν σύντομα την περιοδεία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία μαζί με τους headliners NEKROGOBLIKON και τους CAGE FIGHT. Για τον εορτασμό της επερχόμενης περιοδείας, η μπάντα κυκλοφόρησε ένα ολοκαίνουργιο single, με τίτλο «Should I?», στο οποίο συμμετέχει ο εμβληματικός Björn «Speed» Strid (SOILWORK, THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA).

Το εσωστρεφές νέο single ακολουθεί τα αναγνωρισμένα άλμπουμ «Tarot» (2017) και «Redneck Vikings From Hell» (2020, #16 US Top New Artist Albums) και είναι γεμάτο από επικό βομβαρδισμό και αδιαμφισβήτητο groove, αναμειγνύοντας μοναδικά μελωδικά ηχοτοπία με southern-fried metal riffage.

Ο frontman Vincent «Jake» Jones σχολιάζει: «Το ‘Should I?’ είναι ένα τραγούδι για την αμφιβολία. Πίσω στο 2020, αμέσως μετά την κυκλοφορία του ‘Redneck Vikings From Hell’, οι AETHER REALM βίωσαν ένα κύμα νέων οπαδών. Ωστόσο, αυτό συνδυάστηκε με μια αύξηση του αριθμού των ‘αντι-οπαδών’ – ανθρώπων που δεν αρκούνται στο να μην απολαμβάνουν απλά τη μουσική μας, αλλά νιώθουν έντονη ανάγκη να πείσουν και άλλους ανθρώπους να μην το κάνουν. Θα μπορούσατε να τους αποκαλέσετε ‘trolls’ ή ‘haters’ ή οτιδήποτε άλλο. Ξέρετε το είδος τους. Επίσης, περιπλανιόμασταν για πρώτη φορά στη μουσική βιομηχανία – στον κόσμο των εταιριών και των συμβολαίων και γενικά νιώθαμε σαν ένα μικρό ψάρι σε μια μεγάλη λίμνη.

Δεν είχα καταλάβει πώς να αντιμετωπίσω αυτή τη μετάβαση. Κάποια από αυτά με ενοχλούσαν και έπιανα τον εαυτό μου να αμφιβάλλει για τις επιλογές και τις ικανότητές μου. Ταυτόχρονα, ο σκελετός για ένα νέο κομμάτι άρχιζε να συγκροτείται. Άκουγα πολύ SOILWORK, και νομίζω ότι αυτό φάνηκε στη σύνθεση των τραγουδιών. Σίγουρα έγραψα τα φωνητικά έχοντας στο μυαλό μου τον τραγουδιστή των SOILWORK Björn Strid, αλλά με έναν αόριστο τρόπο ‘δεν θα ήταν ωραίο αν’. Οι στίχοι ξεχύθηκαν φυσικά, παίρνοντας τη μορφή της ερώτησης που κάνω στον εαυτό μου κάθε φορά που κάποιος μου λέει ότι θα έπρεπε να κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνω. Ο Heinrich και ο Donny έβαλαν κιθάρες για ένα demo και το ξαναπιάσαμε στα χέρια μας το 2023 και αρχίσαμε να το βελτιώνουμε. Τα αγόρια μας στους WILDERUN είχαν μόλις κάνει μια περιοδεία με τους SOILWORK και η σύνδεση έγινε. Έκανα τη προσπάθειά μου με τον Björn και λίγο αργότερα απάντησε ότι του άρεσε το κομμάτι και θα το έκανε.

Ο Tyler και εγώ γράψαμε ντραμς, φωνητικά και μπάσο με τον Kile Odell στα Top Track Studios και No Heroes Studios αντίστοιχα. Νομίζω ότι βγήκε αρκετά καλό, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ακούσω κάποιον να μου λέει ότι θα έπρεπε να γράψω με διαφορετικό τρόπο. Νομίζω ότι από εδώ και στο εξής μάλλον θα παίρνω κάποια κάθαρση από το να απαντάω απλά με το ‘Θα έπρεπε;’»

Μπορείτε να ακούσετε το «Should I?» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση