Το φινλανδικό/ελληνικό Doom Metal σχήμα AEONIAN SORROW κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ «Katara».

You are currently viewing Το φινλανδικό/ελληνικό Doom Metal σχήμα AEONIAN SORROW κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ «Katara».

Η φινλανδική/ελληνική Doom Metal κολεκτίβα AEONIAN SORROW, παρουσίασε ολόκληρο το δεύτερο άλμπουμ της «Katara», μέσω της No Clean Singing, μόλις μια μέρα πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας, που έχει οριστεί για σήμερα 1η Νοεμβρίου.

Η No Clean Singing σχολίασε: «Είναι ένα άλμπουμ με τη δική του επιτακτική βαρύτητα, που πιθανόν να φέρει τους οπαδούς των MY DYING BRIDE, SWALLOW THE SUN, DAYLIGHT DIES και DRACONIA στην τροχιά του, αλλά και κάτι που όλοι οι οπαδοί του Dark Melodic Metal θα πρέπει να εκτιμήσουν.»

Η παραγωγή, η μίξη και το mastering του «Katara» έγινε στα Deep Noise Studios στη Φινλανδία από τον Saku Moilanen (WOLFHEART, BEFORE THE DAWN, KAUNIS KUOLEMATON, RED MOON ARCHITECT κ.α.) και αντλεί έμπνευση από το πέρασμα Κατάρα, το οποίο είναι ένα πέρασμα στα βουνά της Πίνδου στη βόρεια Ελλάδα.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία της Gogo Melone

Σύμφωνα με το μύθο, η Κατάρα πήρε το όνομά της από έναν δεσπότη που γύρω στο 1800 ξεκίνησε από τα Ιωάννινα για να πάει στην πόλη των Τρικάλων, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή τον δυσκόλεψαν τόσο πολύ που πέθανε στο δρόμο και καταράστηκε το βουνό. Υπάρχουν πολλές τραγικές ιστορίες που έχουν γραφτεί για το πέρασμα αυτό, ωστόσο το άλμπουμ «Katara» είναι αφιερωμένο και στη μνήμη της Γεωργίας και του Μιχαήλ, αγαπημένων παππούδων της Γωγώς, τραγουδίστριας του συγκροτήματος.

Η όλη διαδικασία σύνθεσης-ηχογράφησης του άλμπουμ έγινε σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους για λόγους που η Γωγώ εξηγεί πολύ καλά στη συνέχεια: «Σε προσωπικό επίπεδο, έχω περάσει αρκετές δύσκολες αλλαγές στη ζωή μου, που μου ήταν σχεδόν αδύνατο να διατηρήσω το κίνητρο να ολοκληρώσω αυτό το άλμπουμ. Είπα αρκετές φορές ότι δεν θέλω να το κάνω και σχεδόν δεν το έκανα. Αυτό που με κράτησε ήταν ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το συγκρότημα και η υπόσχεση που έδωσα στη γιαγιά που έχασα το 2020 και είπα ότι το άλμπουμ ‘Katara’ θα ηχογραφηθεί στη μνήμη της και στη μνήμη του συζύγου της επίσης. Θα γίνει για όλα τα χρόνια που οδηγούσα σε αυτούς τους τρομακτικούς δρόμους της Κατάρας για να πάω να τους δω. Θα γίνει για κάθε τραγούδι που έγραψα μέσα στο άδειο σπίτι τους όταν έφυγαν και έμεινα να παρακολουθώ τους τοίχους και τίποτα άλλο.

Σε μουσικό επίπεδο, νομίζω ότι και η μπάντα έχει περάσει αρκετά και έχει αντιμετωπίσει τις κρίσιμες οικονομικές στιγμές, όπου έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις, λίγο ασυνήθιστες για εμάς, και να βρούμε τρόπους να κάνουμε πράγματα χωρίς να χάσουμε τους εαυτούς μας και την ποιότητά μας. Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι γεμάτος από βαριές πέτρες και πολύ μοναχικός, οπότε κάνουμε ό,τι μπορούμε και συνεχίζουμε να γράφουμε μουσική μέσα από την καρδιά μας.»

Λίστα τραγουδιών:

  1. Anemos
  2. Elumia
  3. Ashes and Death
  4. Her Torment
  5. Katara
  6. Forbidden Cry
  7. Ikuinen suru

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το «Katara» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση