Οι Έλληνες Melodic Death Metallers AETHERIAN παρουσιάζουν animated βίντεο για το νέο τους single «ΠΥΡ ΑΕΝΑΟΝ».

You are currently viewing Οι Έλληνες Melodic Death Metallers AETHERIAN παρουσιάζουν animated βίντεο για το νέο τους single «ΠΥΡ ΑΕΝΑΟΝ».

Οι Έλληνες Melodic Death Metallers AETHERIAN, αποκάλυψαν το «ΠΥΡ ΑΕΝΑΟΝ», το δεύτερο single από το επερχόμενο άλμπουμ τους «At Storm’s Edge», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου μέσω της Lifeforce Records. Το νέο single συνοδεύεται από ένα επίσημο animated video που δημιουργήθηκε από την HK Visual Creations.

«Σε κάθε μύθο και κάθε θρύλο, σε αχανείς ηπείρους και μανιασμένες θάλασσες, μέσα στους αιώνες διατηρούνται. Προβάλλουν πάνω από αυτοκρατορίες, πυροδοτούν επαναστάσεις, καταστρέφουν πολιτισμούς. Εκεί που ξύπνησαν οι αιώνιες φλόγες, ό,τι χτίστηκε, δεν υπάρχει πια.»

Εξώφυλλο: «Les Fleurs du Mal» του Yoann Lossel – Νέο λογότυπο σχεδιασμένο από τον Christophe Szpajdel

Στους κύκλους του Μelodic Death Metal, το ντεμπούτο άλμπουμ των AETHERIAN, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2017, θεωρείται επιτυχία-έκπληξη. Από τη μία πλευρά, το «The Untamed Wilderness» τράβηξε την προσοχή, επειδή σχεδόν κανείς δεν είχε τους Έλληνες στο ραντάρ του. Από την άλλη, το κουιντέτο από την Αθήνα, που δραστηριοποιείται από το 2013, έπεισε με ένα κυρίαρχο ντεμπούτο που ήταν εφάμιλλο με τα μεγαθήρια της σκανδιναβικής σκηνής όπως οι INSOMNIUM, οι DARK TRANQUILLITY και οι OMNIUM GATHERUM.

Η θετική υποδοχή του ντεμπούτου τους λειτουργεί ως κίνητρο για το συκγρότημα να συνεχίσει να βελτιώνεται και να παρουσιάσει ένα ακόμα πιο δυνατό δεύτερο άλμπουμ. Οι AETHERIAN δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους.

Το 2016 ηχογράφησαν ένα νέο single μαζί με ένα βίντεο κλιπ με τίτλο «The Rain» το οποίο τράβηξε την προσοχή και σηματοδότησε την αρχή του ταξιδιού τους. Το «The Rain» είχε τεράστια απήχηση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην underground σκηνή, φτάνοντας σήμερα τα 3,5 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Ακούγοντας το «At Storm’s Edge», παρατηρεί κανείς διάφορα πράγματα: οι μουσικοί μεμονωμένα δρουν με μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά και πιο παιχνιδιάρικα. Ταυτόχρονα, το ομαδικό παίξιμο ακούγεται ακόμα πιο συναρπαστικό και ξεχωριστό. Ιδιαίτερα ξεχωρίζουν τα μεγαλοπρεπή μελωδικά leads της κιθάρας, το προωθητικό drumming και τα λαρυγγικά growls. Στον συνθετικό τομέα οι AETHERIAN εφαρμόζουν την αφηγηματική τους προσέγγιση με μεταβλητή μορφή και song-serving. Παρά τους σημαντικούς χρόνους αναπαραγωγής, τα οκτώ κομμάτια του άλμπουμ παρουσιάζονται στοχευμένα και επείγοντα. Οι ακουστικές πινελιές και η λεπτή αίσθηση για ιδιαίτερες ατμόσφαιρες διακρίνουν επιπλέον το παίξιμο των πέντε Ελλήνων.

Το «At Storm’s Edge» ηχογραφήθηκε στα στούντιο Devasoundz και η παραγωγή έγινε από τον Φώτη Benardo (NIGHTFALL ex- SEPTICFLESH). Οι AETHERIAN δεν αρκούνται σε έναν ρόλο θεατή, αλλά προχωράνε προς τα εμπρός από κάθε άποψη και μπαίνουν σε φουλ ρυθμούς. Οι οπαδοί του Melo-Death να προσέχουν – μην ξαναβρεθείτε απροετοίμαστοι!

Λίστα τραγουδιών:

  1. Forgotten Oaths
  2. Army of Gaia
  3. Πυρ Αεναον
  4. At Storm’s Edge
  5. Advent Dreams
  6. Astral Breath
  7. Soulriver
  8. Starlit Shores

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το animated βίντεο για το «ΠΥΡ ΑΕΝΑΟΝ» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση