Οι WYRMWOODS θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «No Sun Nor Moon» το Νοέμβριο.

You are currently viewing Οι WYRMWOODS θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «No Sun Nor Moon» το Νοέμβριο.

Η φινλανδική Atmospheric Avant-garde Metal μπάντα, WYRMWOODS, κυκλοφόρησε το νέο της single, «Year Of Dearth». Το κομμάτι προέρχεται από το επερχόμενο τέταρτο άλμπουμ της μπάντας, «No Sun Nor Moon», που θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου από την Inverse Records.

Το μοναδικό μέλος της μπάντας, Nuurag-Vaarn, σχολιάζει: «Το τέταρτο άλμπουμ των WYRMWOODS, ‘No Sun Nor Moon’, είναι μια συνέχεια του Progressive Avant-garde Metal του προηγούμενου άλμπουμ σε ένα πιο εστιασμένο και γυαλισμένο πακέτο εννέα κομματιών.

Υπάρχουν πολλές από τις γνωστές Ambient και Progressive Rock επιρροές που ακούγονται στο άλμπουμ, οι οποίες μπορούν να ακουστούν για παράδειγμα με κάποιες μικτές χρονικές ακολουθίες και περισσότερη χρήση του σαξοφώνου στα κομμάτια. Υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για πιο ευθύβολα και έντονα Black Metal μέρη στο άλμπουμ. Η παραγωγή είναι πιο καθαρή και λιγότερο χαοτική σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες. Υπάρχουν επίσης περισσότερες Death Metal επιρροές που ακούγονται αυτή τη φορά, περισσότερο στο single ‘Year Of Dearth’ – για παράδειγμα, τα φωνητικά είναι τώρα κυρίως χαμηλά growls.»

Οι WYRMWOODS είναι ένα single man project από το Oulu της βόρειας Φινλανδίας. Ξεκίνησε το 2014 από μια μυστηριώδη φιγούρα γνωστή ως Nuurag-Vaarn. Από το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2017, οι WYRMWOODS πειραματίζονται με Black Metal αναμεμειγμένο με διάφορες ασυνήθιστες επιρροές, όπως Ambient, Progressive Rock και Jazz, το τελευταίο από τα οποία υπογραμμίζεται από το σαξόφωνο που εμφανίζεται σε πολλά τραγούδια. Το αποτέλεσμα είναι ένα ατμοσφαιρικό και ακόμα έντονο Avant-garde Metal με πολλές εναλλαγές σε στυλ και ήχους.

Λίστα κομματιών:

  1. Where Was a Worm Before
  2. Year of Dearth
  3. Raged with Curses and Sparkles of Fury
  4. Mother of Maladies
  5. Woe and Wailing
  6. Oberon’s Forests
  7. Over the Disorganized Immortal
  8. Deeper Labyrinths of the Mind
  9. Shadows of Our Past and Future

Μπορείτε να ακούσετε το «Year Of Death» στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση