Voivod, Sacral Rage, Stereo Animal (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα – 20/08/2019)

You are currently viewing Voivod, Sacral Rage, Stereo Animal (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα – 20/08/2019)

Φοβερό live σήμερα στη πόλη μας με τους τρελο-καναδούς VOIVOD να έχουν την τιμητική τους και δυο πολύ καλές ελληνικές μπάντες να τους συνοδεύουν, τους STEREO ANIMAL και τους SACRAL RAGE. Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 9 αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων καθυστέρησε λίγο, γεγονός που δεν χάλασε κανέναν κρίνοντας από τα χαμόγελα που έβλεπα γύρω μου.

Πρώτοι πρώτοι οι STEREO ANIMAL από την Θεσσαλονίκη ανέλαβαν να ζεστάνουν τον (ήδη αρκετό) κόσμο με το παράξενο υβρίδιο που παίζουν, μια μίξη Metal και Hardcore με πολύ groove και επιρροές από σχεδόν όλο το φάσμα του extreme ήχου, ακόμη και από Industrial και Noise Rock. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το rhythm section τους που ήταν δεμένο και στιβαρό, προκαλώντας σεισμικές δονήσεις. Επίσης πολύ καλές ιδέες στα ιδιαίτερα κιθαριστικά μέρη που θυμίζουν σε φάσεις Prong, Helmet και Godflesh. Μοναδικό αρνητικό στην εμφάνισή τους είναι η ένταση φωνητικών που ήταν αρκετά χαμηλά σε σχέση με το σύνολο. Πολύ καλή επιλογή για support στους VOIVOD και περιμένω το επόμενο live τους για να τους απολαύσω ξανά.

Η συνέχεια με τους καταπληκτικούς SACRAL RAGE τους οποίους έβλεπα για πρώτη φορά ζωντανά και με εξέπληξαν θετικά. Είναι όλοι τους απίστευτοι παίκτες και τα τραγούδια τους είναι πάρα πολύ δουλεμένα. Με δυο δίσκους τεχνικού Speed/Thrash Metal στο ενεργητικό τους νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη επιλογή από την ελληνική σκηνή για να παίξουν μαζί με τους VOIVOD. Ήταν ιδιαίτερα ενεργητικοί επάνω στη σκηνή και κέρδισαν την αγάπη και το χειροκρότημα του κόσμου με την αμεσότητά τους. Δεν θέλω να πω πολλά για την συγκεκριμένη μπάντα. Αν δεν έχετε ακούσει κάντε ένα καλό στον εαυτό σας και ακούστε άμεσα!

Μετά από ένα διάλλειμα περίπου 45 λεπτών για να στηθεί ο εξοπλισμός των VOIVOD, ήρθε η ώρα να τους απολαύσουμε! Το σετ τους είχε λίγο από όλες τις φάσεις των Καναδών, εκτός φυσικά από την περίοδο που τραγουδούσε ο Eric Forrest και δίνοντας έμφαση στο τελευταίο τους album, το φοβερό “The Wake”. Με την λήξη του εναρκτήριου τραγουδιού “Post Society” οι Καναδοί εισέπραξαν την αγάπη του κόσμου (που είχε πλέον γεμίσει το Eightball Club) με το ασταμάτητο χειροκρότημα και την ρυθμική επανάληψη του ονόματος τους. Έπαιξαν για περίπου 1:30 ώρα, είχαν πολύ καλή απόδοση και ήταν άμεσοι με τον κόσμο σε σημείο που νόμιζες ότι παρακολουθούσες μια Punk μπάντα. Ο Snake και ο κιθαρίστας τους Daniel έκαναν διαγωνισμό γκριμάτσας και δεν σταμάτησαν να κάνουν χειραψίες με τον κόσμο δείχνοντας πόσο ακομπλεξάριστοι είναι. Έκλεισαν με το “Voivod”, στο οποίο έγινε σκοτωμός και με μια υπόσχεση ότι θα έρθουν πάλι. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που παρακολούθησα επιτέλους αυτή τη μπάντα ζωντανά και είμαι αισιόδοξος για τη νέα συναυλιακή σεζόν η οποία ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο!

Ανταπόκριση: Γιάννης Καρακάσης

Αφήστε μια απάντηση