Powerwolf – Best Of The Blessed (Best Of)

You are currently viewing Powerwolf – Best Of The Blessed (Best Of)

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 1:06:15
Εταιρεία: Napalm Records

Ποιός να το έλεγε στους Benjamin Buss και David Vogt όταν αποφάσιζαν to 2003 να διαλύσουν την Stoner/Punk Rock μπάντα που είχαν (τους RED AIM) ότι θα έπιαναν το τζόκερ! Και μάλιστα με συνεχόμενα jackpot! Με την προσθήκη των Christian Jost στα πλήκτρα και Stefan Gemballa στα τύμπανα, τους έλειπε μόνο ο κατάλληλος άνθρωπος πίσω από το μικρόφωνο.  Έτσι, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, σε μια pub στη ρουμανική πόλη Sighisoara καταλήγουν σε συμφωνία με τον Karsten Brill που τον γνώριζαν από την συμμετοχή τους στις τελευταίες δουλειές των RED AIM. Αποφασίζουν το ύφος, την θεματολογία και το image του νέου group, ψευδώνυμα αντί του ονόματος τους (Attila Dorn – Charles Greywolf – Matthew Greywolf – Falk Maria Schlegel – Stefane Funebre)…και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι POWERWOLF!

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία για μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες μπάντες της Metal μουσικής, η οποία μετράει μόλις μία αλλαγή στη σύνθεση από την αρχή (αντικατάσταση του Funebre με τον Roel Van Helden στα τύμπανα), επτά studio album, ατέλειωτες πρωτιές στα charts και αναγνωρισιμότητα από όλο το μεταλλικό φάσμα. Headliners στα μεγαλύτερα festival βλέποντας τους οπαδούς τους να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο χάρη των καταπληκτικών τους εμφανίσεων και της μοναδικής τους σκηνικής παρουσίας. Για να γιορτάσουν τα δεκαπέντε χρόνια παρουσίας τους στο μουσικά δρώμενα, κυκλοφόρησαν μέσω της δισκογραφικής τους (Napalm) αυτή την «best of» συλλογή με δεκαέξι τραγούδια.

Εδώ θα βρούμε μεγάλες επιτυχίες από όλη τους την δισκογραφία τους. «Saturday Satan», «Resurrection By Erection», «We Drink Your Blood», «Amen & Attack», «Armata Strigoi», «Demons Are A Girl’s Best Friend».  Έχουν συμπεριλάβει  κομμάτια και από τις επτά δουλειές τους κι αυτό είναι ότι καλύτερο για τους καινούργιους τους οπαδούς. Φυσικά τα περισσότερα τραγούδια είναι από τα τρία τελευταία άλμπουμ τους, αφού είναι και οι δουλειές της απόλυτης γιγάντωσής τους. Τα επτά τραγούδια έχουν επανεκτελεστεί προσφέροντας κάτι φρέσκο στον ακροατή. Μοναδική παραφωνία ίσως η εκτέλεση του «Kiss Of The Cobra King» όπου το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την σύνθσεη, μιας και χάνεται η ατμόσφαιρα του αυθεντικού κομματιού.

Στη συλλογή περιέχονται  και 14 ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια από την ευρωπαϊκή τους περιοδεία το 2018 (Wolfsnachte Tour). Εδώ θα καταλάβει και ο πλέον δύσπιστος πόσο μεγάλη μπάντα είναι οι POWERWOLF στις ζωντανές τους εμφανίσεις (για όποιον δεν τους έχει δει ακόμα!). Άλλωστε η δόξα που απολαμβάνουν στις μέρες μας οφείλεται κατά πολύ στα μοναδικά τους σόου.

Μία κυκλοφορία που απευθύνεται κυρίως στους πιστούς ακόλουθους τους, αποτελεί όμως και μια καλή ευκαιρία σε καινούργιο μεταλλικό κόσμο (αλλά και παλιό) να εξερευνήσει  πως μια μπάντα σε σχετικά μικρό διάστημα κατάφερε με σκληρή δουλειά να ανέβει στην κορυφή της «αγέλης» και να κινεί τα νήματα με τους δικούς της όρους.

Βαθμολογία: Δ/Α
Συντάκτης: Νίκος Βλάχος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: POWERWOLF – Επίσημη Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση