Οι PENTAGRAM CHILE δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο για το νέο τους single, «Icons Of Decay».

You are currently viewing Οι PENTAGRAM CHILE δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο για το νέο τους single, «Icons Of Decay».

Η εμβληματική Death Thrash Metal μπάντα PENTAGRAM CHILE, σχηματίστηκε στο Σαντιάγο της Χιλής το 1985. Εκείνη την εποχή, η χώρα ταλανιζόταν από τις πολιτικές αναταραχές, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Anton Reisenegger, Juan Pablo Uribe και (πρώην ντράμερ) Eduardo Topelberg από το να μυηθούν στις πιο βάρβαρες, άγριες μορφές metal που επικρατούσαν την εποχή εκείνη στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι PENTAGRAM CHILE ανακοίνωσαν πρόσφατα το νέο τους άλμπουμ, «Eternal Life Of Madness», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου μέσω της Listenable Records. Η μπάντα μοιράστηκε ένα επίσημο βίντεο για το νέο της single «Icons Of Decay», το οποίο δημιούργησε ο Πολωνός καλλιτέχνης Chariot of Black Moth.

Το «Eternal Life of Madness» το οποίο είναι ένας χαιρετισμός στο κλασικό «Spell Of The Pentagram» από το πρώτο τους Demo το 1987, διαθέτει το συντριπτικό βάρος των «Possessor», «El Imbunche», «The Portal» και «Deus Est Machina».

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Santiago Caruso

«Όταν χτύπησε η πανδημία και ήμουν κλειδωμένος στο σπίτι μου στην Ισπανία, άρχισα να γράφω riffs για ένα νέο άλμπουμ των LOCK UP», λέει ο Reisenegger, ο οποίος παίζει κιθάρα στους θρύλους του Grind, BRUJERIA, και στους Χιλιανούς Groove-Thrash Metallers CRIMINAL. «Συνειδητοποίησα ότι κάποια από τα πράγματα που έγραψα είχαν το αρχικό συναίσθημα των PENTAGRAM CHILE, οπότε άφησα αυτές τις ιδέες στην άκρη. Άρχισαν να συσσωρεύονται, οπότε όταν ολοκληρώθηκε ο δίσκος των LOCK UP ‘The Dregs of Hades’, άρχισα να τις ενορχηστρώνω και να δουλεύω εξ αποστάσεως με τον ντράμερ μας, Juan Pablo Donoso. Δεν είχα καν συνειδητοποιήσει ότι είχα όλο αυτό το υλικό μέσα μου, αλλά ήταν κάπως αναξιοποίητο. Είχαμε κάνει μια ‘λανθασμένη αρχή’ μερικά χρόνια πριν, όταν ο αρχικός κιθαρίστας JP Uribe, ο JP Donoso και εγώ βρεθήκαμε μαζί και αρχίσαμε να τζαμάρουμε κάποια νέα riffs. Το ‘The Portal’ προέκυψε από εκείνα τα sessions.»

Αν και ποτέ δεν ήταν ρητά πολιτικοί στιχουργικά, οι PENTAGRAM CHILE έχουν δημοσιεύσει αγωνιώδεις διακηρύξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της 39χρονης ύπαρξής τους. Τα απομεινάρια από τα φθίνοντα (και πιο καταπιεστικά) χρόνια της βασιλείας του Augusto Pinochet έχουν μακρά μνήμη, που εκδηλώνεται μέσω υπερφυσικών και τρομακτικών στίχων. Προηγούμενα τραγούδια, όπως τα «The Apparition», «Sacrophobia» και «Prophetic Tremors» (όλα από το «The Malefice»), έχουν ασχοληθεί με τις δεισιδαιμονίες, τις ψυχικές διαταραχές και τον κατακλυσμό. Το «The Eternal Life Of Madness» δεν είναι διαφορετικό. Ο Anton Reisenegger φέρνει στο προσκήνιο τα αγαπημένα του θέματα, προσδίδοντάς τους το βάρος του κόσμου. Από το φολκλόρ «El Imbunche» και την πρόκληση του θεού στο «Omniscient Tyrant» μέχρι το θέμα τρόμου στο «Possessor» και τα αποκαλυπτικά οράματα του «No One Shall Survive» αυτοί είναι μερικοί από τους πιο έντονους στίχους των PENTAGRAM CHILE μέχρι σήμερα.

Λίστα τραγουδιών:

 1. El Imbunche
 2. Possessor
 3. Omniscient Tyrant
 4. The Portal
 5. Eternal Life of Madness
 6. Icons of Decay
 7. Devourer of Life
 8. State of Grace
 9. The Seeds of the Deed
 10. Deus est Machina
 11. No One Shall Survive

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Icons Of Decay» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση