Συναυλία: Meshuggah -Zeal & Ardor (Royal Albert Hall, Λονδίνο, Αγγλία – 3/6/2022)

You are currently viewing Συναυλία: Meshuggah -Zeal & Ardor (Royal Albert Hall, Λονδίνο, Αγγλία – 3/6/2022)

Η σεζόν των συναυλιών ξεκινά!

Οι απανταχού μεταλλάδες κάθε καλοκαίρι έχουμε όλοι μας την ίδια απορία: ποιά από τις μπάντες που αγαπάμε θα δούμε φέτος με μια μπύρα ανα χείρας και τον καυτό ήλιο να μας χτυπάει ή τη βροχή να μας κάνει να βλαστημάμε ωσάν Σκανδιναβοί Black μεταλάδες ό,τι θείο υπάρχει! Φέτος ο συναυλιακός κόσμος επιστρέφει σε μια μορφή κανονικότιτας, έπειτα από απανωτά lockdowns κ περιορισμούς μετακινήσεων ανα τον πλανήτη! Επιτέλους έφτασε η εποχή που θα ξεφαντώσουμε και εμείς με την αγαπημένη μας μουσική, με τις λατρεμένες μπάντες μας  μα πάνω άπο όλα, με άλλα άτομα που έχουμε την ίδια αγαπημένη μουσική,  METAL \M/

Πριν καιρό γνώρισα το THEGALLERY.GR μέσω του γκρουπ στο FΒ κ έκτοτε αυτή η λατρεία που όλοι μας έχουμε (κάποιοι κακοπροαίρετοι θα λέγαν «στα όρια μανίας»), για την μουσική που όλοι μας αγαπάμε τόσο με τα τόσα μοναδικά παρακλάδια της. Το περασμένο Halloween είχα την μοναδική εμπειρία να απολαύσω τους CRADLE OF FILTH μαζί με κάποια μέλη του γκρουπ που μένουν κ αυτοί Αγγλία. Καιρός ήταν να συναντηθούμε κ πάλι με αφορμή το σημερινό συναυλιακό θέαμα.

Το «σήμερα» μας βρίσκει λοιπόν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουμε τους μοναδικούς MESHUGGAH μαζί με τους  ZEAL & ARDOR να κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους, σ’ ενα χώρο από τον οποίο έχουν περάσει άνθρωποι που έχουν επηρεάσει ολόκληρο το ανθρώπινο είδος, σε διάφορους τομείς π.χ. Albert Einstein 1933, Jimmy Hendrix, Winston Churchill κ.α. Ένας χώρος που άνοιξε για πρώτη φορά πριν απο 151 χρόνια, το μακρυνό 1871! Μιλάω φυσικά για το Royal Albert Hall! Με βάση αυτό το ντεμπούτο σε ένα τέτοιο συναυλιακό χώρο που δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί αρχικά κλασσική μουσική, φήμες υπάρχουν ότι θα υπάρχει βιντεοσκόπηση για κυκλοφορία live!

Η συναυλία ξεκίνησε με τους Ελβετούς  ZEAL & ARDOR που με το avant-garde μοναδικό metal ύφος τους ζέσταναν αρκετά το κοινό, παίζοντας όλες τις επιτυχίες τους από τη μικρή δισκογραφία των 3 άλμπουμ, που όμως τους έχει φέρει ήδη τεράστια επιτυχία και αναγνώριση στο μουσικό κοινό. Μπορώ να πω ότι ο χώρος ήταν πραγματικά απίστευτος ενώ το προσωπικό του RAH ήταν υποδειγματικά επαγγελματικό και προσεκτικό σε όλα του. Από τιμές πάντως, ένιωθες το «τσούξιμο» καλά στο πορτοφόλι σου που, αν και βρισκόμαστε στο Λονδίνο, ήταν επιδεικτικά «τσιμπημένες» (π.χ. 2 μπύρες κ 2 σάντουιτς κόστισαν £23.00!).

Η μεγάλη στιγμή είχε φτάσει! Ανακοίνωση από τα μεγάφωνα για την έναρξη του 2ου μέρους του σόου 2-3 λεπτά πριν αυτό αρχίσει, ώστε να μην χάσει κανείς την αρχή! Η αρένα είχε γεμίσει ασφυκτικά, μιας και αρκετός κόσμος που είχε θέση σε κάθισμα, κατέβηκε μπροστά στην σκηνή! Γνωρίζοντας το πόσο χαμηλά θα είναι κουρδισμένοι οι MESHUGGAH είχα προνοήσει κ προμηθεύτηκα ωτοασπίδες! Μπορώ να πω άφοβα ότι οι Σουηδοί τα έδωσαν όλα, παίζοντας άρτια τη «σαπίλα» τους! Βγάζοντας πάθος και ξετρελαίνοντας το πλήθος, μας χάρισαν όλους μια απίστευτη παράσταση που δεν θα ξεχάσουμε για πολλά χρόνια. Δυστυχώς πάντως, οι φήμες για τη βιντεοσκόπηση δεν επαληθευτήκαν και το «Bleed» δεν αποτέλεσε μέρος του setlist, απογοητεύοντας ίσως αρκετούς θαυμαστές.

Οι μέρες αυτές στο Λονδίνο αλλά και παντού στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν ημέρες εορτασμών για το πλατινένιο ιωβιλαίο της Βασίλισσας. Σίγουρα ιστορικό γεγονός, προσωπικά όμως με αφήνει παντελώς αδιάφορο όπως κ την πλειοψηφία των Βρεταννών πλεον. Εγώ γιορτάζω την πρώτη συναυλία της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε!

Meshuggah Setlist:

Broken Cog
Light the Shortening Fuse
Rational Gaze
Pravus
The Hurt that Finds You First
Ligature Marks
Born in Dissonance
Mind’s Mirrors
In Death – Is Life
In Death – Is Death
The Abysmal Eye
Straws Pulled at Random

Encore:

Demiurge
Future Breed Machine

Υγ. Προς το τέλος της συναυλίας συνειδητοποιήσαμε πως οι διοργανωτές ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ 2 ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ. Σε κλειστό χώρο. Στην Αγγλία. ΑΚΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ;;!!!! Είναι επιεικώς απαράδεκτο στην Ελλάδα που είναι πολύ πιο ζεστή χώρα, να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο από πλευράς διοργανωτών! Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σε κλειστό χώρο αποτελούν οι συναυλίες των DREAM THEATER και LAMB OF GOD στο Γκάζι (πριν τον Covid-19), όπου βρισκόμασταν χωρίς κλιματιστικό στις θερμότερες ημέρες που βίωσε το κλεινόν άστη εδώ και δεκαετίες, χωρίς να μοιραστεί ούτε καν ένα μπουκαλάκι νερό για όσους το είχαν ανάγκη…!

Ανταπόκριση: Γιώργος Καραγκιόζης
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Φωτογραφίες/Βίντεο: Γιώργος Καραγκιόζης
Ημερομηνία: 3 Ιουνίου 2022
Copyright © 2022 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση