Kreator – London Apocalypticon – Live At The Roundhouse (Live Album)

You are currently viewing Kreator – London Apocalypticon – Live At The Roundhouse (Live Album)

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια : 1:12:28
Εταιρία: Nuclear Blast

        Διαβάζω στον τίτλο Roundhouse. Ξαναπηγαίνω στην αρχή. KREATOR. Κάτι δεν μου κόλλησε στην αρχή, ευτυχώς όμως ήταν στιγμιαίο. Να, αυτά τα στερεότυπα μιας κοινωνίας που έχουν ποτίσει το μέσα μας και πολλές φορές δεν μας αφήνουν να δούμε μια εικόνα στην πλήρη διάστασή της. Και εξηγούμαι.  Το Roundhouse  είναι ένας ιστορικός πολυχώρος τέχνης στο Λονδίνο. Κατασκευάστηκε το 1846 για τη Βρετανική Εταιρία Σιδηροδρόμων, αλλά από τη δεκαετία του 1950 εξελίχθηκε σε ένα από τους σημαντικότερους χώρους θεάτρου, μουσικής, χορού  και πλείστων άλλων  εκδηλώσεων. Στη σκηνή του  Roundhouse έχουν παίξει οι JEFFERSON AIRPLANE, JIMI HENDRIX, PINK FLOYD, THE RAMONES, MOTORHEAD, RADIOHEAD για να ονοματίσουμε μερικά από τα σπουδαιότερα groups που έχουν εμφανιστεί. Δικαίως θα αναρωτηθείτε που κολλάνε οι KREATOR δίπλα στα μεγαθήρια αυτά και απαντώ. Ναι, οι KREATOR μπορεί να ανήκουν στην Αγία Τριάδα του γερμανικού Thrash Metal, αλλά για μένα πάντα ήταν ένα σκαλί πιο πάνω και από τους SODOM. (Να λοιπόν και τα στερεότυπα που λέγαμε πιο πριν.) Αν και δεν έχουν καιρό που κυκλοφόρησαν studio album και συγκεκριμένα από το  2017 και το « Gods Of Violence», φρόντισαν να μας κρατήσουν στην «πρίζα» με το περσινό  « Live At Dynamo Open  Air 1998» και φέτος  κρατούν ζεστή τη φλόγα με το «London Apocalypticon» ενώ αναμένουμε και νέο studio δίσκο αργότερα μέσα στη χρονιά.

       Η ατμομηχανή των KREATOR μπαίνει δυναμικά με το « Enemy Of God» και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο με το «Ηail To The Hordes». Οι KREATOR δεν είναι μια νεοεμφανιζόμενη μπάντα  που μόλις ξεκινάει να  κάνει με ντροπαλότητα και ταπεινότητα τις πρώτες εμφανίσεις. Με σχεδόν 35 χρόνια καριέρας και αμέτρητα lives  σε όλο τον κόσμο, ο Mille Petrozza και η παρέα του ξέρουν πως να μας παραδώσουν μαθήματα για το πως στήνεται μια ζωντανή εμφάνιση. Στο «London Apocalypticon»  ο οπαδός των  KREATOR  θα τα ακούσει όλα. Και την πρώτη περίοδο στην οποία εδραίωσαν και τη θέση τους στη σκηνή του παγκόσμιου Thrash και τους πειραματισμούς στα μέσα της δεκαετίας του ’90, τα τεχνικά περάσματα ακριβώς λίγο πριν αλλά και την επιστροφή τους μετά το 2000 με εμπλουτισμό του Thrash  με πολλά μελωδικά death στοιχεία. Τα τραγούδια είναι τοποθετημένα έτσι ώστε το πρόγραμμα να μην κάνει κοιλιά και καθοδηγούν με μαεστρία το κοινό από τις μέρες του «Flag Of Hate» και  «Pleasure To Kill» στις πιο αργές στιγμές του «Phobia» και « Endorama». Ο Mille Petrozza φτύνει τους στίχους σαν έφηβος, φροντίζοντας να καλύψει κάποια κενά που δημιουργούνται και λόγω της ηλικίας με περισσή δόση ενέργειας και αυτοσχεδιασμού. Οι συνοδοιπόροι του τον στηρίζουν απόλυτα, με τα ντραμς να έχουν  δυνατό ήχο, οι κιθάρες να ακούγονται καθαρά ενώ ίσως το μπάσο να είναι πιο χαμηλά στην ένταση, αλλά αυτό πιθανόν να ακούγεται έτσι μόνο στα δικά μου αυτιά. Μετά από τόσα χρόνια ζωντανών εμφανίσεων ξέρουν πότε να πατήσουν γκάζι, πότε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και πότε να κάνουν τις απαραίτητες πλέον παύσεις-instrumentals μεταξύ των τραγουδιών.

    Το «London Apocalyptic» είναι μια live κυκλοφορία που τα έχει όλα. Μοιραία κάποια (αρκετά θα έλεγα εγώ που προτιμώ τις περιόδους «Coma Of Souls», «Terrible Certainty» και «Extreme Aggression») έχουν μείνει από έξω, αλλά αυτό θα είναι πάντα το ψεγάδι που θα ψάχνουμε να βρούμε οι οπαδοί. Από την άλλη όμως ας σκεφτούμε 35 χρόνια καριέρας και 17 τραγούδια κι ας κάνουμε τις δικές μας λίστες στο Spotify και τις λοιπές μουσικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε. Το «London Apocalyptic» είναι ίσως η πιο δυνατή live κυκλοφορία των KREATOR και κοιτάει στα μάτια το «Live Kreation» το πιο δυνατό τους live album εως τώρα και σε αυτό συντελεί και η πρόσφατη προσθήκη μελωδικών death σημείων. Μέχρι την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, καθίστε αναπαυτικά, βάλτε τα ακουστικά σας, γεμίστε ένα ποτήρι μπύρα και αφεθείτε στο ρυθμό των KREATOR.

Βαθμολογία: Δ/Α
Συντάκτης : Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: KREATOR- Επίσημη Σελίδα

This Post Has 2 Comments

  1. Paulos Clansman

    Οι Kreator είναι οι Kreator και δεν χρειάζεται να πούμε ή να τονίσουμε τίποτα παραπάνω.
    Η αξία τους ανεκτίμητη μαζί με ότι έχουν προσφέρει στην μουσική μέχρι σήμερα…
    Μόνο και μόνο που το βάζεις δίπλα στο
    Live Kreation …( Θα συμφωνήσω) πρέπει να γίνει αγορά…..Enemy of god!!!!!

Αφήστε μια απάντηση