Angra – Brazilian Cycles Of Power

You are currently viewing Angra – Brazilian Cycles Of Power

Με αφορμή την πολυαναμενόμενη συναυλία των ιστορικών Βραζιλιάνων Power Metallers ANGRA στις 20 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε τηλεφωνικά με τον μπασίστα του συγκροτήματος Felipe Andreoli, τόσο για την επερχόμενη εμφάνισή τους στη χώρα μας, όσο και για σημαντικούς σταθμούς στην πολυετή καριέρα τους!


-Καλησπέρα Felipe! Καλώς ήρθες στο ηλεκτρονικό περιοδικό του THE GALLERY! Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου εδώ, και την ευκαιρία να μιλήσουμε για ένα από τα σημαντικότερα Power Metal σχήματα των τελευταίων 30 ετών παγκοσμίως!

Felipe Andreoli: Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την πανδημία, είσαστε πολύ δραστήριοι. Υπογράψατε συμβόλαιο με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως, την Atomic Fire Records, κυκλοφορήσατε ένα εξαιρετικό άλμπου, το «Cycles Of Pain» και ετοιμάζεστε για περιοδεία.  Οπότε ας ξεκινήσουμε από την Atomic Fire. Πως προέκυψε αυτή η συμφωνία και τι ήταν αυτό που σας έπεισε να συνεργαστείτε μαζί τους;

Felipe Andreoli: Πλέον ονομάζονται «Reigning Phoenix Music», είναι μία νέα εταιρεία, με νέο όνομα αλλά με τους ίδιους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, συζητούσαμε μαζί τους για άλλα θέματα, άλλες κυκλοφορίες ενώ παράλληλα γράφαμε το τελευταίο μας άλμπουμ. Τότε προέκυψαν διαφωνίες με την προηγούμενη εταιρεία μας και αποφασίσαμε να ακούσουμε τι είχε να μας προσφέρει η Atomic Fire και σύντομα διαπιστώσαμε ότι θα ήταν μια καλή συνεργασία, μία καλή επιλογή για εμάς. Υπάρχουν τόσοι πολλοί έμπειροι και ταλαντούχοι άνθρωποι μέσα στην Atomic Fire που πραγματικά ξέρουν τι κάνουν και εμείς θέλαμε να γίνουμε μέλος αυτής της ομάδας. Έτσι, μας έκαναν μία προσφορά που ήταν καλή και για τις δύο πλευρές οπότε ξεκινήσαμε τη συνεργασία.

-Ας μιλήσουμε για το «Cycles Of Pain». Διαβάζοντας αρχικά τον τίτλο για πρώτη φορά θεώρησα ότι το συγκεκριμένο θα ήταν ένα βαρύ άλμπουμ αλλά τελικά αυτό δεν συμβαίνει όπως το καταλαβαίνω εγώ. Αφορά ασφαλώς την άσχημη πλευρά του πόνου αλλά ακόμα περισσότερο τι καλό μπορεί να προκύψει από μια δύσκολη κατάσταση, όπως για παράδειγμα η πανδημία που βιώσαμε όλοι. Οπότε, θέλω να μου εξηγήσεις ποια είναι η θεματολογία του άλμπουμ ακριβώς και ποιο μήνυμα θέλετε να περάσετε στους ακροατές.

Felipe Andreoli: Δεν αποφασίσαμε συνειδητά να γράψουμε για τον πόνο. Διαπιστώσαμε ότι γράφουμε για τον πόνο όταν αρχίσαμε να διαβάζουμε κάποιους από τους στίχους και ανακαλύψαμε ότι ο πόνος είναι το κοινό στοιχεία που ενώνει αυτά τα τραγούδια. Πολλά είδη πόνου. Φυσικά η πανδημία ήταν ένα σημαντικό γεγονός που βίωσε όλη η ανθρωπότητα αλλά υπάρχουν και άλλα είδη πόνου. Αισθανόμαστε πόνο από τη στιγμή που γεννιόμαστε αλλά και σε διάφορα στάδια της ζωής μας. Αλλά δεν θέλαμε να γράψουμε ένα καταθλιπτικό άλμπουμ. Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τον πόνο ως έναυσμα για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη επειδή ο πόνος είναι αναπόφευκτος. Αν δεν μάθεις να εστιάζεις στη θετική πλευρά μιας επίπονης κατάστασης τότε δεν εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος. Και νομίζω είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον πόνο. Μερικές φορές, δεν είναι συνετό να αποφεύγουμε τον πόνο με κάθε κόστος γιατί στο τέλος δεν θα είμαστε προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουμε στη ζωή. Έτσι, στο άλμπουμ παρουσιάζουμε διάφορες πτυχές και μιλάμε για τον πόνο από μια θετική οπτική. Δεν θέλαμε να παρουσιαστούμε καταθλιπτικοί και να μη δώσουμε απαντήσεις. Πάντα κοιτάμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

­-Τι διαφορετικό έχει αυτό το άλμπουμ σε σχέση με τα δύο προηγούμενα που ήταν με το ίδιο Line up;

Felipe Andreoli: Το «Secret Garden» είχε και τον Kiko, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός συνθέτης. Η διαφοροποίηση σε σχέση με το «Omni», που είχε την ίδια σύνθεση, είναι απλά το ποιοι είμαστε πλέον εμείς σαν άνθρωποι, τα τωρινά μας ακούσματα και πως έχει εξελιχθεί η σχέση μεταξύ μας μέσα στη μπάντα. Έχουν περάσει 5 χρόνια από το «Omni» και πλέον αισθανόμαστε πιο συνεκτικοί και σίγουροι ως ομάδα και αυτό έχει αντίκτυπο και στη μουσική που δημιουργούμε. Έτσι, πιστεύω ότι όταν όλοι δουλεύουμε μέσα σε ένα δημιουργικό περιβάλλον, όταν όλοι νοιώθουμε ότι μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα και να συνεισφέρουμε και να πάρουμε το καλύτερο από τον καθένα, τότε δημιουργείται μια πολύ καλή συνθήκη. Η διαδικασία δημιουργίας του άλμπουμ ήταν πολύ γρήγορη και μπορέσαμε να εντάξουμε σε αυτό όλες τις ατομικές μας επιρροές αλλά να ακουγόμαστε όπως πρέπει να ακούγονται οι ANGRA. Νομίζω ότι το άλμπουμ είναι επίσης πιο επιθετικό. Ίσως αυτό έχει να κάνει με τις εποχές που βιώνουμε, την πανδημία ή απλά το γεγονός ότι είχαμε πολύ ενέργεια συσσωρευμένοι από όλο αυτό το διάστημα που δεν μπορούσαμε να παίζουμε μαζί. Δεν προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το αποτέλεσμα ή να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε κάτι συγκεκριμένο. Απλά αφήσαμε φυσιολογικά τη μουσική να μιλήσει.

-Το αγαπημένο μου τραγούδι νομίζω είναι το «Vida Seca». Μπορείς πάντα να ανακαλύψεις ένα πολύ ωραίο Power Metal τραγούδι ή ένα πολύ καλό Progressive Metal τραγούδι αλλά όταν αυτό καταφέρνει να ενσωματώσει και την τοπική παραδοσιακή μουσική τότε γίνεται ακόμα καλύτερο. Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο τραγούδι και γιατί;

Felipe Andreoli: Στην πραγματικότητα έχουμε το ίδιο αγαπημένο τραγούδι. Νομίζω ότι πραγματικά αποτυπώνει την ουσία των ANGRA, ότι είναι αυτή η Power / Prog metal μπάντα από τη Βραζιλία που αναμειγνύει όλα αυτά τα διαφορετικά στυλ, έχει πολλή δυναμική. Έχει το ρυθμό, έχει τις μελωδίες και ο τρόπος που αναπτύσσεται το τραγούδι λέει μια ιστορία. Όχι μόνο με τους στίχους αλλά και μουσικά. Έτσι, νομίζω ότι κάναμε πραγματικά πολύ καλή δουλειά με αυτό και είναι το αγαπημένο μου. Αλλά υπάρχουν πολλά σπουδαία τραγούδια στο άλμπουμ και αυτά τα πράγματα τείνουν να αλλάζουν μετά από λίγο καιρό. Έτσι, ίσως σε ένα μήνα από τώρα να έχω ένα διαφορετικό αγαπημένο. Δεν ξέρω.

Ένα άλλο τραγούδι που μου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι το «Tears Of Blood». Όταν το πρωτοάκουσα προσπαθούσα να βρω ποιος κάνει τα οπερετικά αντρικά φωνητικά. Και τελικά διαπίστωσα ότι ήταν ο Fabio Lione. Είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής και πραγματικά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να τραγουδήσει.

Felipe Andreoli: Ποτέ δεν συνάντησα κάτι που δεν μπορούσε να κάνει. Ο Fabio είναι απίστευτα προικισμένος ως τραγουδιστής και ήμασταν ευτυχείς που είχαμε κάποια από την ιταλική κληρονομιά του στο άλμπουμ, κάνοντας το τενόρο, την οπερατική φωνή. Είναι κάτι που ποτέ δεν σπούδασε πραγματικά, κάτι που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά το έχει μέσα του ως Ιταλός τραγουδιστής με τόσο μεγάλη παράδοση στην ιταλική όπερα. Απλά το έχει. Ποτέ δεν το μελέτησε, ποτέ δεν έκανε εξάσκηση. Απλά ανοίγει το στόμα του και αυτό βγαίνει. Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό να το βλέπεις.

-Πώς γνωριστήκατε με τον Fabio; Είναι ο μοναδικός μη Βραζιλιάνος του συγκροτήματος οπότε πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Felipe Andreoli: Πριν από ακριβώς 11 χρόνια παίξαμε στο 70000 Tons of Metal, στο οποίο παίξαμε και τώρα. Όταν μας κάλεσαν σε αυτό το show, δεν είχαμε τραγουδιστή εκείνη την εποχή. Αλλά ο καπετάνιος, ο οποίος είναι και ο διοργανωτής του φεστιβάλ, μας είπε: “Δεν με νοιάζει αν δεν έχετε τραγουδιστή. Θέλω οι ANGRA να παίξουν στο φεστιβάλ μου και μπορώ να σας προτείνω έναν τραγουδιστή να έρθει εδώ μαζί σας”. Μας προτάθηκε λοιπόν, ο Fabio Lioni ο οποίος είχε παίξει και με τους KAMELOT την προηγούμενη χρονιά επειδή και αυτοί δεν είχαν τραγουδιστή εκείνη την εποχή. Έτσι, έκανε μια συναυλία μαζί τους. Ο καπετάνιος μας είπε ότι ήταν σίγουρος ότι θα έκανε μια συναυλία και μαζί μας. Απλά έπρεπε να τον ρωτήσουμε. Τελικά, η πρώτη φορά που παίξαμε ποτέ με τον Fabio ήταν σε εκείνο το πλοίο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας και τότε ξεκίνησαν όλα. Η χημεία λειτούργησε τόσο καλά που συνεχίσαμε να το κάνουμε. Φυσικά όταν σκεφτήκαμε να βρούμε έναν νέο τραγουδιστή, σκεφτήκαμε έναν Βραζιλιάνο, αλλά ο Fabio απλά μπήκε στη ζωή μας και απλά έμεινε.

-Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο συγκρότημα μέλη από διαφορετικές εποχές. Ο Rafael είναι πλέον το μοναδικό ιδρυτικό μέλος, εσύ μπήκες το 2001 και οι υπόλοιποι την τελευταία δεκαετία. Κοιτώντας την ιστορική διαδρομή του συγκροτήματος καταλαβαίνω ότι υπάρχουν δύο σημαντικά χρονικά σημεία. Το πρώτο τη διετία 2000-2001 όταν αποχώρησαν οι Matos και Mariutti και το δεύτερο η περίοδος 2013-2015 όταν αποχώρησαν οι Falaschi, Confessori και Loureiro. Τέθηκε ποτέ στο τραπέζι η πιθανότητα να διαλυθεί η μπάντα; Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αλλάζουν μέλη που έχουν μια πορεία πίσω τους και σημαντική συνεισφορά.

Felipe Andreoli:  Πρέπει να πω… ναι. Ειδικά το 2012, όταν δεν είχαμε τραγουδιστή υπήρξε μια στιγμή που αναρωτηθήκαμε αν άξιζε πραγματικά να επιστρέψουμε και γι’ αυτό η άφιξη του Fabio και η συναυλία στο κρουαζιερόπλοιο ήταν τόσο σημαντική. Γιατί μας έδειξε έναν δρόμο προς τα εμπρός και μας έδειξε ότι εξακολουθούσαμε να θέλουμε να παίζουμε μαζί, πράγμα πολύ σημαντικό. Υπάρχουν στιγμές σε μια μπάντα 32 ετών που αμφισβητείς τις αποφάσεις σου, αμφισβητείς αν είναι καιρός να σταματήσεις, αλλά όπως είπα και πριν, αυτή τη στιγμή είμαστε πραγματικά σύντομα. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα, έχουμε ενέργεια, οπότε θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να μην την έχουμε πια.

-Τη δεκαετία του ’90 οι ANGRA είχαν κυκλοφορήσει ήδη μερικά θρυλικά άλμπουμ όπως το «Angels Cry» και το «Holy Land» οπότε είμαι περίεργος να μάθω αν ήσουν από τότε οπαδός των ANGRA ή αν απλά το είδες ως μια καλή επαγγελματική ευκαιρία όταν σου έγινε η πρόταση να μπεις στη μπάντα.

Felipe Andreoli: Δεν ήμουν το είδος του οπαδού που ακολουθούσε το συγκρότημα αλλά άκουγα πολύ ειδικά το «Angels Cry». Το «Holy Land» όχι τόσο πολύ. Όταν κυκλοφόρησε ήμουν πάρα πολύ metalhead και αυτά τα πράγματα με τους βραζιλιάνικους ρυθμούς δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα. Μου άρεσε πολύ το thrash metal εκείνη την εποχή και φυσικά αργότερα όταν άκουσα το άλμπουμ έγινε ένα από τα αγαπημένα μου. Αλλά όταν μπήκα στη μπάντα, τους ήξερα πολύ καλά και φυσικά ήταν ευκαιρία αλλά και τιμή να μπω σε μια τόσο σημαντική μπάντα της χώρας μας.   

-Σε αυτή σας την περιοδεία έχετε συμπεριλάβει χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και φυσικά η Βραζιλία. Πιστεύει ότι οι Μεσογειακές χώρες έχουν ομοιότητες με τη Βραζιλία όσον αφορά τη νοοτροπία ή ακόμα και τα μουσικά ακούσματα;

Felipe Andreoli: Έτσι νομίζω.  Ακόμη και η Πορτογαλία. Οι λατινικές χώρες σε γενικές γραμμές μοιάζουν περισσότερο με τη Βραζιλία από ό,τι οι βόρειες χώρες, σίγουρα επειδή ως λατίνοι είμαστε πιο ζεστοί και έχουμε λίγα περισσότερα συναισθήματα, οπότε μοιάζουμε από αυτή την άποψη. Νομίζω ότι οι Λατίνοι καταλαβαίνουν καλύτερα τη μουσική μας. Εσείς οι άνθρωποι από την Ελλάδα δεν είστε Βραζιλιάνοι, αλλά ξέρετε κατά κάποιο τρόπο από πού προερχόμαστε. Έχουμε μια κοινή κληρονομιά. Πολύ καιρό πριν.  Έτσι, οι λατινικές χώρες και οι μεσογειακές χώρες μας καταλαβαίνουν καλύτερα. Είστε πιο ζεστή χώρα, το ίδιο και η Ισπανία, η Ιταλία ή η Πορτογαλία. Νομίζω ότι ακόμη και η γεωγραφική θέση των θερμότερων χωρών μας βοηθάει να έχουμε κάτι κοινό.

Μιλώντας με μέλη από ελληνικές μπάντες όπως οι SEPTICFLESH διαπίστωσα ότι πολλές ελληνικές metal μπάντες είναι αρκετά δημοφιλείς στα μέρη σου (Κεντρική και Νότια Αμερική). Γνωρίζεις κάποια ελληνικά συγκροτήματα και γενικά την ελληνική μουσική σκηνή;

Felipe Andreoli: Όχι πολλά για να είμαι ειλικρινής. Γνωρίζω φυσικά την μπάντα που ανέφερες ή ας πούμε τους ROTTING CHRIST που έχουν έρθει στη Βραζιλία αρκετές φορές. Παλιότερα είχαμε περιοδεύσει με τους FIREWIND. Και τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια Ελληνοβραζιλιάνικη μπάντα, οι NERVOSA την οποία ακολουθώ. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχω ιδιαίτερη άποψη για να είμαι ειλικρινής.

-Στις 20 Μαρτίου θα επισκεφτείτε την Αθήνα για μια πολυαναμενόμενη συναυλία στο Κύτταρο μαζί με τους Ολλανδούς ELEGY και τους THE SILENT RAGE. Αν δεν κάνω λάθος, οι ANGRA έχουν δώσει στο παρελθόν άλλες 3 συναυλίες αλλά το τελευταίο σας σόου ήταν πριν περίπου 20 χρόνια. Αυτή μάλιστα θα είναι η δεύτερη δική σου φορά στη χώρα μας. Οπότε θα ήθελα να μου πεις να τι περιμένουμε από τη συναυλία σας και τι θα παρουσιάσετε στο ελληνικό κοινό.

Felipe Andreoli: Θα κάνουμε το σόου από αυτή την περιοδεία που προωθεί το “Cycles of Pain” αλλά είναι ένα σόου που περιέχει επίσης τραγούδια από όλο τον μουσικό μας κατάλογο, έτσι θα περάσουμε από πολλά διαφορετικά άλμπουμ με κύριο άξονα το νέο φυσικά. Έχουν περάσει 19 χρόνια από την τελευταία συναυλία. Είναι τρελό και δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω γιατί δεν έχουμε επιστρέψει στην Ελλάδα τόσο καιρό γιατί ξέρουμε ότι έχουμε οπαδούς εκεί και όπως είπα η Ελλάδα είναι μια πιο ζεστή χώρα όπως και οι λατινικές χώρες και ξέρουμε ότι έχουμε ίδια νοοτροπία με εσάς. Πιστεύω ότι θα ταιριάζουμε πολύ με εσάς. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις… 19 χρόνια. Αλλά ελπίζω ότι αυτή η παράσταση είναι η αρχή μιας ακολουθίας που δεν θα τελειώσει ποτέ ξανά. Επίσης, αυτή τη φορά θέλω να δω λίγο από την Ελλάδα γιατί την προηγούμενη φορά ήμουν έτοιμος να πάω στον Παρθενώνα αλλά έκλεισε 5 λεπτά πριν μπω και ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη χώρα που είναι τόσο όμορφη. Και το φαγητό… το φαγητό είναι υπέροχο.

Ανάφερες προηγουμένως την κρουαζίερα 70000Tons of Metal. Πες μου την εμπειρία σου από αυτή τη διοργάνωση.

Felipe Andreoli: Είναι σαν μια μεγάλη οικογενειακή συγκέντρωση, γιατί παρόλο που δεν γνωρίζουμε την πλειοψηφία των ανθρώπων, υπάρχει μια αίσθηση οικειότητας. Είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο μουσικό στυλ νομίζω. Ο τρόπος με τον οποίο οι metalheads από διαφορετικά μέρη του κόσμου μπορούν να γίνουν αμέσως φίλοι και να ταιριάξουν. Φαίνεται ότι αυτό το πράγμα που έχουμε κοινό, η metal μουσική, απλά μας δένει με έναν τρόπο που κανένα άλλο στυλ δεν μπορεί. Έτσι, όλα μοιάζουν με ένα μεγάλο πάρτι που δεν τελειώνει ποτέ. Αλλά είναι μια τόσο μεγάλη εμπειρία. Υπάρχουν τόσοι πολλοί φίλοι μαζί μας. Φέτος είχαμε 4 βραζιλιάνικες μπάντες στο πλοίο, που ήταν υπέροχο. Και η ευκαιρία να δεις τόσους πολλούς σπουδαίους μουσικούς να παίζουν και να διασκεδάζουν. Αυτή είναι μια σπουδαία εμπειρία και όλοι πρέπει να την ζήσουν τουλάχιστον μία φορά. Αλλά μόλις πας, θέλεις να ξαναπάς.

Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί θα λατρεύουν αυτές τις συναντήσεις με τα μουσικά τους είδωλα, κάτι που παλιότερα δεν ήταν εύκολο να γίνει. Πιστεύεις ότι είναι καλό ή συμφωνείς με μερικούς μουσικούς που θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχει μια κάποια απόσταση μεταξύ μουσικού και οπαδών;

Felipe Andreoli: Νομίζω ότι αυτή η λογική ανήκει σίγουρα στο παρελθόν. Η ιδέα ότι πρέπει να διατηρείς ένα είδος μύθου, ότι πρέπει να είσαι απρόσιτος. Αυτός ο κόσμος δεν υπάρχει πια, αλλά κάποιοι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι κολλημένοι σε αυτόν επειδή δεν ξέρουν πώς να το κάνουν διαφορετικά. Νομίζω ότι η γενιά μου έχει ήδη καταλάβει ότι ο κόσμος έχει αλλάξει και ότι είναι πραγματικά διασκεδαστικό να συναντάς αυτούς τους ανθρώπους και να ακούς από πρώτο χέρι τις εντυπώσεις τους για το συγκρότημα και τις απόψεις τους και απλά να κάνεις παρέα σαν κανονικοί άνθρωποι. Εμείς δεν είμαστε διαφορετικοί. Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ είμαι στη σκηνή και εσείς παρακολουθείτε, αλλά είμαι εξίσου οπαδός όπως και κάθε οπαδός των ANGRA, άλλων συγκροτημάτων. Όταν πηγαίνω σε μια συναυλία των METALLICA ή των DREAM THEATER, είμαι ακριβώς ο ίδιος με οποιονδήποτε οπαδό των ANGRA στο πλήθος.  Και το γεγονός ότι ο κόσμος θαυμάζει αυτό που κάνουμε είναι σπουδαίο και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Οι άνθρωποι πολλές φορές ίσως εμπνέονται να παίξουν ένα όργανο εξαιτίας μας και είναι πολύ κολακευτικό. Αλλά σε ανθρώπινο επίπεδο είμαστε όλοι ίδιοι. Και γι’ αυτό το λόγο η κρουαζιέρα είναι τόσο ωραία. Τονίζει αυτό το στοιχείο.

-Διάβασα ότι ετοιμάζετε ένα ακουστικό άλμπουμ. Πες μας κάποιες περισσότερες πληροφορίες γιατί ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

Felipe Andreoli: Πέρυσι δώσαμε ένα ακουστικό σόου και το βιντεοσκοπήσαμε. Πρόκειται για ένα σόου που αφορά όλη την καριέρα του συγκροτήματος. Είναι σχεδόν σαν ένα ακουστικό best of. Έχουμε κάποιους καλεσμένους σε αυτό το ακουστικό σόου. Η μία διεθνής καλεσμένη ήταν η Amanda Somervile γνωστή από τους AVANTASIA και πολλά άλλα projects. Θα κυκλοφορήσει στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου και βγήκε πανέμορφο. Ηχογραφήσαμε σε έναν χώρο που ονομάζεται Opera de Arame στην Curitiba, μια πόλη στη νότια Βραζιλία. Είναι ένας πραγματικά όμορφος χώρος και ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, οπότε ανυπομονούμε πραγματικά να κυκλοφορήσουμε το άλμπουμ και να κάνουμε και κάποιες ακουστικές συναυλίες.

-Οπότε θεωρώ ότι το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον αν και καταλαβαίνω ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για νέο άλμπουμ.

Felipe Andreoli: Έχουμε σχέδια μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους και μετά από αυτό θα κάνουμε ένα διάλειμμα, θα ξεκουραστούμε λίγο και θα σκεφτούμε το επόμενο βήμα. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ έντονο καθεστώς εργασίας από τότε που επιστρέψαμε στη δουλειά το 2022 και νιώθουμε ότι μετά τον Μάρτιο του επόμενου έτους χρειαζόμαστε μερικούς μήνες για να ξεκουραστούμε, να είμαστε με την οικογένειά μας και στη συνέχεια να σκεφτούμε το επόμενο project, το επόμενο βήμα. Πιθανότατα ένα άλμπουμ… θα δούμε!

Αυτά για την ώρα Felipe! Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω ακόμα μία φορά για αυτή την φανταστική ευκαιρία που μου έδωσες. Ήταν πραγματικά τιμή μου. Μπορείς να κλείσεις τη συνέντευξη όπως θέλεις!

Felipe Andreoli: Ευχαριστώ Κώστα για την κουβέντα που είχαμε. Ήταν χαρά μου να μιλήσω μαζί σου και πραγματικά ανυπομονώ να σας δω όλους στη συναυλία μας και περάσουμε τέλεια! Και ελπίζω αυτή η συναυλία να είναι η αρχή για μια σειρά από εμφανίσεις μας στην Ελλάδα στο μέλλον!

Συνέντευξη: Κώστας Μπουντούκος
Απομαγνητοφώνηση/Δακτυλογράφηση: Κώστας Μπουντούκος
Μετάφραση/Απόδοση στα Ελληνικά: Κώστας Μπουντούκος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Συνέντευξης: Κώστας Μπουντούκος
Ημερομηνία: 22 Φεβρουαρίου 2024
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: ANGRA – Επίσημη Σελίδα
Copyright © 2024 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση