Ο OZZY OSBOURNE εντάχθηκε για δεύτερη φορά στο Rock & Roll Hall Of Fame!

You are currently viewing Ο OZZY OSBOURNE εντάχθηκε για δεύτερη φορά στο Rock & Roll Hall Of Fame!

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, ο OZZY OSBOURNE εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame ως solo καλλιτέχνης, σηματοδοτώντας τη δεύτερη φορά που το ίδρυμα αναγνωρίζει τον τραγουδιστή, μετά την εισαγωγή του ως μέλος των BLACK SABBATH το 2006.

Ο Osbourne εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame από τον ηθοποιό και frontman των TENACIOUS D, Jack Black, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως “τον σπουδαιότερο frontman στην ιστορία του rock ‘n’ roll.” Στη συνέχεια ανέφερε τα εξής:

Το εξώφυλλο του πρώτου solo άλμπουμ του Ozzy, “Blizzard Of Ozz”, “ήταν το πιο metal πράγμα που είχα δει ποτέ και δεν ήξερα καν τι ήταν το metal. Μετά γύρισα πίσω στα προηγούμενα άλμπουμ του Ozzy, στους BLACK SABBATH και τότε σκέφτηκα πως, αυτός ο τύπος εφηύρε το heavy metal … τα πιο σκοτεινά, βαριά πράγματα που είχε ακούσει ποτέ ο κόσμος.”

Μετά την ομιλία ένταξης του Black, ο Osbourne αποδέχθηκε το βραβείο καθισμένος σε έναν θρόνο. Είπε στο κοινό: “Λοιπόν, να ‘μαστε εδώ. Ξέρετε κάτι; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι εδώ. Ας τελειώσω με τις ευχαριστίες, γιατί δεν πρόκειται να σας κουράσω με έναν μεγάλο, μακροσκελή, γαμημένο μονόλογο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όποιον με ψήφισε για την ένταξή μου στο Rock and Roll Hall of Fame για την σόλο καριέρα μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Οι θαυμαστές μου που ήταν τόσο πιστοί όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά. Ήμουν τυχερός να παίξω με μερικούς από τους καλύτερους κιθαρίστες, ντράμερ και μπασίστες του κόσμου, και μερικοί από αυτούς είναι εδώ απόψε. Αλλά πρέπει να πω ένα πράγμα για έναν τύπο με το όνομα Randy Rhoads. Αν δεν είχα γνωρίσει τον Randy Rhoads, δεν νομίζω ότι θα ήμουν εδώ τώρα και περισσότερο από αυτό, η γυναίκα μου, η Sharon. Μου έσωσε τη ζωή. Και τα εγγόνια μου και τα παιδιά μου. Τα αγαπώ όλα”.

Ακολούθησε εμφάνιση από μια all-star μπάντα η οποία περιλάμβανε τον ντράμερ των RED HOT CHILI PEPPERS, Chad Smith, τον μπασίστα των METALLICA (και πρώην του Ozzy) Robert Trujillo, τον παραγωγό και πολυοργανίστα Andrew Watt και τον κιμπορντίστα Adam Wakeman. Μάλιστα στην πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού “Crazy Train”, τους συνόδευσαν ο τραγουδιστής των TOOL, Maynard James Keenan, και ο Wolfgang Van Halen. Στη συνέχεια, ο Zakk Wylde και ο country καλλιτέχνης Jelly Roll ανέβηκαν στη σκηνή για το τραγούδι “Mama I’m Coming Home”. Τέλος, ο Billy Idol ανέλαβε τα φωνητικά για το τρίτο και τελευταίο τραγούδι, “No More Tears”, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα Steve Stevens.

Αφήστε μια απάντηση