DREAM THEATER: Επιστρέφουν με ντράμερ τον Mike Portnoy, ανακοινώνοντας νέο άλμπουμ με τίτλο «Parasomnia» – το πρώτο single «Night Terror» κυκλοφόρησε!

You are currently viewing DREAM THEATER: Επιστρέφουν με ντράμερ τον Mike Portnoy, ανακοινώνοντας νέο άλμπουμ με τίτλο «Parasomnia» – το πρώτο single «Night Terror» κυκλοφόρησε!

Οι DREAM THEATER ξανασμίγουν (από το 2009) με τον αρχικό τους (και κορυφαίο) ντράμερ, Mike Portnoy, για την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ «Parasomnia». Με την κυκλοφορία του πρώτου δεκάλεπτου single «Night Terror», οι Αμερικανοί Prog Metallers ξεκινούν την αντίστροφη μέτρηση προς την 40η επέτειό τους, με μια περιοδεία σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Στην Ευρώπη η περιοδεία αρχίζει στις 20 Οκτωβρίου 2024 ενώ οι θαυμαστές των DREAM THEATER στη Βόρεια Αμερική, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το συγκρότημα ζωντανά τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2025.

Οι θρύλοι του Progressive Metal επανενώθηκαν με τον περίφημο ντράμερ τους στα τέλη Οκτωβρίου του 2023, μετά από μια μακριά περίοδο στην οποία κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ με τον επίσης κορυφαίο ντράμερ, Mike Mangini.

Όταν έγινε δημόσια η ανακοίνωση της επανένωσης των DREAM THEATER, ο Portnoy δήλωσε:

«Είμαι συγκλονισμένος από τη χαρά μου που επιστρέφω στο σπίτι και επανενώνομαι με τα αδέρφια μου! Υπάρχει τόσο μεγάλη κοινή ιστορία μεταξύ μας… τόσες πολλές αναμνήσεις, τόση πολλή μουσική… και να σκεφτεί κανείς ότι φτάνουμε στα 40 χρόνια από τότε που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι! Η ιδέα να δημιουργήσουμε νέα μουσική μαζί είναι τόσο συναρπαστική και ανυπομονώ να βγω στον δρόμο και να παίξω ζωντανά για μια ολόκληρη νέα γενιά θαυμαστών που δεν μπόρεσαν ποτέ να δουν αυτή τη σύνθεση… Δεν υπάρχει τίποτα σαν το σπίτι!!»

Παράλληλα με τον εορτασμό της 40ής επετείου τους, οι DREAM THEATER κοιτούν και το μέλλον με αυτό το νέο άλμπουμ, το πρώτο με τον Portnoy, μετά το άλμπουμ «Black Clouds and Silver Linings».

Το «Parasomnia» θα κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου 2025 μέσω της InsideOut Music.

Το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ «Parasomnia» ακολουθεί παρακάτω:

Λίστα κομματιών του «Parasomnia»:

1. In The Arms Of Morpheus
2. Night Terror
3. A Broken Man
4. Dead Asleep
5. Midnight Messiah
6. Are We Dreaming?
7. Bend The Clock
8. The Shadow Man Incident

Οι προ-παραγγελίες για το 16ο άλμπουμ των DREAM THEATER «Parasomnia», είναι διαθέσιμες από τις 11 Οκτωβρίου 2024. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις συναυλίες των DREAM THEATER στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος, ΕΔΩ.

Ακούστε το νέο single των DREAM THEATER «Night Terror» στο βίντεο που ακολουθεί:

This Post Has 2 Comments

  1. George Manis

    Κομμάταρος!!
    Ο Portnoy κάνει παπάδες και γενικά το κομμάτι σπέρνει!!
    Αναμονή για το άλμπουμ

    1. Alexandros S.

      Είναι όντως πολύ καλό κομμάτι, δεδομένων των συνθηκών και τις ηλικίας της μπάντας

Αφήστε μια απάντηση