PLANET OF ZEUS: Ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ, «Afterlife» και ζωντανή εμφάνιση στο Floyd το Δεκέμβριο!

You are currently viewing PLANET OF ZEUS: Ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ, «Afterlife» και ζωντανή εμφάνιση στο Floyd το Δεκέμβριο!

Οι PLANET OF ZEUS, ένα από τα εμβληματικά συγκροτήματα της Ελληνικής Heavy/Rock σκηνής, επιστρέφουν με το νέο τους άλμπουμ, «Afterlife». Με περισσότερες από δύο δεκαετίες στο ενεργητικό τους, το συγκρότημα μας προσκαλεί σε μια νέα ηχητική περιπέτεια, που υπόσχεται να αναδείξει τη δημιουργικότητά τους και τη μουσική τους εξέλιξη. Οι λάτρεις της μουσικής και οι φανατικοί τους οπαδοί αναμένουν με ανυπομονησία αυτή τη νέα κυκλοφορία, η οποία προμηνύεται να είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα τους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της προωθητικής εταιρείας:

Οι Έλληνες πρωτοπόροι του heavy/rock, PLANET OF ZEUS, είναι έτοιμοι να αναδείξουν ξανά τη μουσική σκηνή με το εκρηκτικό νέο τους άλμπουμ, «Afterlife», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου 2024. Με περισσότερα από είκοσι χρόνια περιοδειών και πέντε πλήρη άλμπουμ, συν μια κυκλοφορία ζωντανής ηχογράφησης στο ενεργητικό τους, το συγκρότημα επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ, προσφέροντας αυτό που ήδη θεωρείται η πιο φιλόδοξη και δυναμική δουλειά τους μέχρι σήμερα.

Στο «Afterlife», οι PLANET OF ZEUS ξεπερνούν τα όρια των Blues-Rock καταβολών τους, βουτώντας με θάρρος σε μια τολμηρή ηχητική περιπέτεια. Οι χαρακτηριστικές τους βαριές ρυθμικές γραμμές παραμένουν παρούσες, αλλά τώρα εμπλουτισμένες με μια πιο ώριμη, σύγχρονη ροκ αίσθηση. Ο τραγουδιστής Μπάμπης Παπανικολάου βγαίνει στο προσκήνιο όπως ποτέ άλλοτε, συνδυάζοντας τις χαρακτηριστικές του ριγμένες φωνές με απροσδόκητα ωμές, ακατέργαστες ερμηνείες, δίπλα σε συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που ξεχωρίζουν, στον εξελισσόμενο ήχο του συγκροτήματος. Η ατρόμητη φωνητική του έκταση οδηγεί το συγκρότημα σε νέα συναισθηματικά βάθη, προσφέροντας μια ερμηνεία που είναι τόσο απελευθερωτική όσο και ηλεκτρισμένη.

Artwork: Morgan Sorensen

Αυτό το άλμπουμ βλέπει τους PLANET OF ZEUS να πλοηγούνται επιδέξια σε ανεξερεύνητα ηχητικά εδάφη, φλερτάροντας με τους σύγχρονους Ροκ ήχους που προάγουν θρύλοι όπως οι QUEENS OF THE STONE AGE και οι FOO FIGHTERS, ενώ ταυτόχρονα αντλούν επιρροές από την εναλλακτική Ροκ εποχή των 90s. Παρ’ όλα αυτά, διατηρούν την αναγνωρίσιμη Heavy Metal αίσθηση που τους έχει καθορίσει. Οι συνθέσεις είναι πιο κοφτερές, πιο τολμηρές και πιο εκλεπτυσμένες, καθώς το συγκρότημα απλώνεται με αυτοπεποίθηση προς νέους ορίζοντες, ισορροπώντας τη μελωδική εξερεύνηση με την χαρακτηριστική τους ωμή δύναμη. Και πάλι, οι επιλογές παραγωγής τους ξεχωρίζουν—τολμηρές, άγριες και αμείλικτες.

Το «Afterlife» φαίνεται να είναι μια θριαμβευτική επαναφορά στη μαγεία του ορόσημου άλμπουμ τους «Loyal to the Pack», αλλά με έναν νέο, εστιασμένο προσανατολισμό, απελευθερωμένο από το παρελθόν του Groove Rock. Με τις βλέψεις στραμμένες σε στάδια που φιλοξενούν χιλιάδες θεατές, οι PLANET OF ZEUS είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το επόμενο κεφάλαιο με ανανεωμένη ενέργεια, αυτοπεποίθηση και την ακαταμάχητη χάρη αληθινών βετεράνων στην κορυφή του παιχνιδιού τους.

Οι PLANET OF ZEUS θα παρουσιάσουν ζωντανά το νέο album «Afterlife» στο Floyd Live Music Venue (Πειραιώς 117) στην Αθήνα το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2024, με καλεσμένους τους THE BONNIE NETTLES.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ (περιορισμένη προπώληση), 18 ευρώ (προπώληση), 20 ευρώ (ταμείο).

Η ηλεκτρονική προπώληση πραγματοποιείται μέσω της more.com ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση