Ανταπόκριση: Septic Flesh (Ωδείου Ηρώδου Αττικού, Αθήνα, Ελλάδα – 28/09/2024)

You are currently viewing Ανταπόκριση: Septic Flesh (Ωδείου Ηρώδου Αττικού, Αθήνα, Ελλάδα – 28/09/2024)

Συναυλία: Septic Flesh
Μέρος: Ωδείου Ηρώδου Αττικού, Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνία: 28 Ιουνίου 2024
Ανταπόκριση: Βασιλική Καλογερά, Κώστας Μπουντούκος, Αλέξανδρος Σουλτάτος
Φωτογραφίες: Μανώλης Βαρούχας – Concert Photography (Κείμενα Α+Β), Αλέξανδρος Σουλτάτος (Κείμενο Γ)
Βίντεο: Αντώνης ΄Λιβάνιος, Αλέξανδρος Σουλτάτος

Κείμενο Α: Βασιλική Καλογερά

Νέο κεφάλαιο για τη σκηνή του συμφωνικού Μέταλ στην Ελλάδα! Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια Μέταλ μπάντα έπαιξε ζωντανά μέσα στο αρχαίο θέατρο του Ηρωδείου. Ένα συμφωνικό έπος που άφησε ιστορία!

Το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, το Ηρώδειο μετατράπηκε σε μια αρένα συμφωνικού Μέταλ μεγαλείου! Οι SEPTICFLESH, συνοδευόμενοι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, έδωσαν μια συναυλία που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη των οπαδών της Μέταλ μουσικής!

Η μαγευτική ατμόσφαιρα του ιστορικού θεάτρου του Ηρωδείου, κάτω από την Ακρόπολη, αποτέλεσε το τέλειο σκηνικό για το αριστουργηματικό ταξίδι που θα ακολουθούσε. Οι SEPTICFLESH, έσπασαν τα όρια και σε μια σπάνια σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, συνδύασαν το ακραίο Μέταλ με την κλασσική μουσική, δημιουργώντας ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που ανέδειξε την τέχνη τους.

Αρχικά, οι μουσικοί της ορχήστρας έκαναν την εμφάνισή τους, λάβανε τις θέσεις τους και το κοινό τους υποδέχτηκε με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα. Τα φώτα στο χώρο έσβησαν και οι προβολείς έλουσαν το συγκρότημα που μπήκε στη σκηνή, με τους Μέταλ φανατικούς να καλωσορίζουν με ιαχές και χειροκροτήματα τους Έλληνες symphonic Death Metallers.

Η συναυλία ξεκίνησε με το «The Vampire from Nazareth» και η υποβλητική παρουσία της ορχήστρας δημιούργησε αμέσως μια σκοτεινή και ατμοσφαιρική εισαγωγή. Η φωνή του Σπύρου «Seth» Αντωνίου, αντηχούσε στον αρχαίο χώρο, ενώ τα έγχορδα και τα πνευστά ενίσχυαν την ένταση του κομματιού στα καταιγιστικά μεν-χαμηλής έντασης δε, riffs των κιθαρών, που ολοκλήρωναν την μεγαλοπρεπή εμφάνιση.

Συνέχεια με το εξίσου δυναμικό «Neuromancer», όπου τα στοιχεία των SEPTICFLESH δέθηκαν άψογα με την ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Ολλανδού μαέστρου, Koen Schoots. Ακολούθησαν τα «Pyramid God» και «Portrait of a Headless Man», με το κοινό να παρακολουθεί καθηλωμένο την αλληλεπίδραση της μπάντας με την ορχήστρα, καθώς και τις χορωδίες που αντηχούσαν στο αρχαίο ωδείο.

Το «Coming Storm» και το συναισθηματικά φορτισμένο «Martyr» ανέδειξαν την πολυπλοκότητα των ενορχηστρώσεων και τη βαθιά καλλιτεχνική σύλληψη των SEPTICFLESH. Τα βιολιά και τα πνευστά προσέθεταν έναν αέρα μυσταγωγίας σε κάθε νότα, σε ακόμα πιο συμφωνικές συνθέσεις, όπως το «A Great Mass of Death» που ακολούθησε.

Στο «Prometheus», συγκινηθήκαμε ακόμα και απο τα λόγια του Seth στην εισαγωγή του τραγουδιού:

«Ενας Έλληνας Θεός, ενας Τιτάνας, που έφερε τη γνωση στους ανθρώπους, απόψε θα παίξει σε αυτόν εδώ τον ιερό χώρο που του ανήκει!» H αρχαιοελληνική μυθολογία αναγεννήθηκε, μέσα στα πιο καθηλωτικά σύγχρονα Μέταλ έργα που έχουν δημιουργηθεί!

Η αποκορύφωση της βραδιάς ήρθε με το μεγαλείο του «Persepolis» να ακολουθεί. Οι SEPTICFLESH παρέδωσαν την ψυχή τους στο κομμάτι, ενω οι χορωδίες και η ορχήστρα έλαμψαν στο σκηνικό του Ηρωδείου, ανέβασαν την ένταση και εξύψωσαν αριστουργηματικά το τραγούδι.

Το «Communion» ακολούθησε, ενώ το απόκοσμο «Hierophant» έκλεισε μαγικά το κυρίως μέρος της συναυλίας με μεγαλειώδη τρόπο, οπου η ορχήστρα -και εδώ- να ενισχύει τρομερά το επικό στοιχείο παρέα με τις χορωδίες! Η εκρηκτική αλληλεπίδραση Μέταλ και το μεγαλείο της κλασσικής μουσικής, δημιούργησε ένα ηχητικό πανδαιμόνιο στους πρόποδες της Ακρόπολης

Μετά την αποθέωση από το κοινό, η μπάντα επέστρεψε στη σκηνή για τα encore που σφράγισαν τη βραδιά. Το πολυαγαπημένο και πολυζητημένο, «Anubis», όπου ο Seth ζήτησε τη φωνή του κοινού να συνοδεύσει τα επιβλητικά χορωδιακά φωνητικά, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική μουσική συναυλιακή εμπειρία.

Το καθηλωτικό «Dark Art» προσέφερε το τέλειο φινάλε σε αυτό το ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι που ένωσε το συμφωνικό και το ακραίο Μέταλ στην Αθήνα, αφήνοντας το κοινό με μια αίσθηση πληρότητας και δέους.

Η συναυλία αυτή δεν ήταν απλά ένα live, ήταν ένα πολιτιστικό γεγονός-ορόσημο που έγραψε ιστορία στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας. Για πρώτη φορά στα χρονικά, δόθηκε έγκριση σε μια Μέταλ μπάντα να εμφανιστεί σε  έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου, και οι SEPTICFLESH απέδειξαν ότι μπορούν να συνδυάσουν τη συμφωνική μουσική με τον ακραίο ήχο, σε ένα αποτέλεσμα που ανέδειξε την καλλιτεχνική τους αξία.

Η βραδιά που βιώσαμε στο Ηρώδειο αποτέλεσε ένα μουσικό ταξίδι που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο στη σκηνή του Μέταλ. Η συγκλονιστική ατμόσφαιρα, η εκπληκτική απόδοση των μουσικών και η επική κλιμάκωση της συναυλίας, θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη όσων είχαν την τύχη να τη ζήσουν από κοντά.

Σημείωση: Αυτή η συναυλία σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τη σκηνή του συμφωνικού Μέταλ, προσφέροντας μια ματιά στο μέλλον, όπου η σύμπραξη της κλασσικής μουσικής και του Μέταλ ακραίου ήχου, μπορεί να δημιουργήσει πραγματικά μοναδικές καλλιτεχνικές εκφράσεις.


Κείμενο Β: Κώστας Μπουντούκος

Τι να πει κανείς για αυτό που ζήσαμε το βράδυ του Σαββάτου στη σκιά της Ακρόπολης; Ό,τι και να πούμε είναι πραγματικά λίγο. Οι σχεδόν 5.000 θεατές και οι πάνω από 60 μουσικοί που πήραν μέρος σε όλο αυτό, απλά μπορούν να υπερηφανεύονται (εντάξει, οι μουσικοί λίγο παραπάνω από εμάς…) ότι έγιναν ένα μικρό κομμάτι της μουσικής ιστορίας αυτού του τόπου. Γιατί όσο και αν σε κάποιους «καθώς πρέπει δηθενατζίδες» δεν αρέσει, η Metal μουσική είναι κομμάτι της μουσικής κληρονομιάς που κουβαλάει η Ελλάδα από τη δεκαετία του 80’ και μετά.

Οι SEPTICFLESH εδώ και αρκετά χρόνια καταλαμβάνουν περίοπτη θέση σε αυτή τη μακρά λίστα σημαντικών συγκροτημάτων, που μάλιστα τυγχάνουν παγκόσμιας αναγνώρισης. Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι μιλάμε για εξαιρετικούς μουσικούς αλλά κυρίως εξαιτίας της τόλμης και δημιουργικότητας που έδειξαν συνδυάζοντας την αγνή Death Metal με τη συμφωνική μουσική. Μία τέτοια τολμηρή και σχεδόν παράλογη απόφαση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών έγινε η αιτία να ζήσουμε μία μαγική βραδιά στο Ηρώδειο όπου για πρώτη φορά μία Metal μπάντα (οι WARDRUNA σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο καλάθι) κυριάρχησε στην αρχαία σκηνή του Παγκόσμιου Μνημείου. Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2024 χρειάζεται τόλμη για να γίνει το αυτονόητο. Η Κρατική Ορχήστρα  Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Koen Schoots μπήκε μπροστά και έδωσε το απαραίτητο πάτημα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να δώσει το πράσινο φως. Και τα υπόλοιπα πλέον είναι ιστορία…

Για την ίδια τη συναυλία δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μαγεία, μυσταγωγία, υψηλή τέχνη και ρίγη συγκίνησης. Αυτά νομίζω αρκούν για να περιγράψουμε τι βιώσαμε όλοι μας. Με πρώτο και καλύτερο βέβαια τον Σπύρο Αντωνίου, συνιδρυτή και τραγουδιστή του συγκροτήματος, που πρέπει να μας ευχαρίστησε περίπου 30 φορές  κατά τη διάρκεια της συναυλίας ενώ κάθε φορά γινόταν όλο και πιο δύσκολο γι’ αυτόν να μη συγκινηθεί. Εμείς πάλι δεν είχαμε αυτό το πρόβλημα αφού συγκινούμασταν ελεύθερα και χωρίς αναστολές. Είτε όταν ακούσαμε το μοναδικό «Coming Storm» για πρώτη φορά ζωντανά είτε όταν ακούσαμε για πολλοστή φορά τα θρυλικά «Prometheus», «Anubis» και «Persepolis». Και όχι μόνο. Από το «The Vampire from Nazareth» με το οποίο άνοιξαν τη συναυλία μέχρι και το «Dark Art» στο δεύτερο encore με το οποίο την έκλεισαν, αυτές οι περίπου δύο ώρες θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας.

Θα διαβάσετε πολλά αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο και στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι αποθεωτικά. Αλλά μαντέψτε… όλα θα είναι αληθινά και όχι απλά για να πούμε κάτι καλό επειδή έχουμε μια υποχρέωση στη μπάντα όπως γίνεται κατά κόρον στα διάφορα μουσικά περιοδικά.  Κάτι σχόλια του τύπου «οκ, αλλά αν δεν μπορείς να χτυπηθείς ή να κάνεις mosh pit σε Metal συναυλία τι να το κάνεις» ή «οκ, αλλά ο ήχος ήταν χαμηλά» απλά τα προσπερνάμε, γελώντας συνωμοτικά μεταξύ μας όσοι ζήσαμε αυτό το έπος. Θα κλείσω λέγοντας πως ελπίζω να επιβεβαιωθεί ο Σπύρος στα λεγόμενά του ότι αυτή η συναυλία θα ανοίξει το δρόμο για την ελληνική Metal μουσική σκηνή και αυτή με τη σειρά της, να πάρει τη θέση που της αξίζει στη χώρα μας (γιατί εκτός Ελλάδας, είναι ήδη στην κορυφή). Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας…


Κείμενο Γ: Αλέξανδρος Σουλτάτος

Όσα βιώσαμε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ηρώδειο, ήταν ανεπανάληπτα. Προσωπικά, δεν πιστεύω οτι θα ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο, τουλάχιστον όχι σύντομα. Όμως πάμε να πιάσουμε τα πράγματα απο την αρχή…

Η μέρα για την ομάδα του THE GALLERY άρχισε νωρίς, με την καθιερωμένη συνάντηση προθέρμανσης πριν από τη συναυλία, σε καφετέρια της Πλάκας. Αρκετός κόσμος στην παρέα μας, κυρίως απο Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Φλώρινα και Καστοριά! Πολλές οι συζητήσεις για όλα τα Μεταλλικά δρώμενα της επικαιρότητας, αλλά κυρίως γι’ αυτό που επρόκειτο να βιώσουμε σε λίγες ώρες…

Το φως σιγά-σιγά άρχισε να πέφτει και σύσσωμη η παρέα μας, με χαλαρό περπάτημα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καταφθάσαμε στα σκαλιά του Ηρωδείου, όπου ευθύς μπροστά μας πέφτει ο κιθαρίστας των DECAPITATED, Wacław Kiełtyka. Οι απαραίτητες χαιρετούρες και φιλοφρονήσεις λαμβάνουν χώρα. Πολλοί οι ξένοι παράγοντες και οι μουσικοί από όλο τον κόσμο που παρευρέθησαν στο συγκεκριμένο πολιτιστικό και μουσικό γεγονός της χρονιάς, σχετικά με την Μέταλ σκηνή της Ελλάδας πάντα. Εννοείται πως ολόκληρη η Μεταλλική κοινότητας της Αθήνας ήταν εκεί, με ασπασμούς, κουτσομπολιά και την προσμονή για κάτι μεγάλο να διαφαίνεται στα μάτια όλων… Οι πύλες του Ηρωδείου ήταν ήδη γεμάτες κόσμο, και χωρίς πολύ αναμονή, οδηγηθήκαμε στα ενδότερα του μαγικού μαρμάρινου θεάτρου του Ηρώδου του Αττικού (ανεγερθέν το 161 μ.Χ.). Ο περισσότερος κόσμος έχει ήδη κάτσει στη θέση του….

Ο μεταλλικός κόσμος εναρμονισμένος με τις ανάγκες του χώρου, με απόλυτο σεβασμό απέναντι στα αρχαία μνημεία της Ελλάδας αλλά και σεβασμό απέναντι σε όσους μας δώσαν τη δυνατότητα να βιώσουμε ένα τέτοιο γεγονός, μέσα σε αυτό το χώρο. 4.780 συνολικά οι θεατές. 480 απο το εξωτερικό.

Αναφορικά με το μουσικό κομμάτι τώρα…SEPTIC FLESH. Ένα συγκρότημα στο μέγιστο επίπεδο επαγγελματισμού, διαβασμένο πολλαπλώς, πάντα σε σύμπραξη με μια ορχήστρα υψηλού επιπέδου, σωστά μελετημένη. Τεράστια δουλειά από τον Ολλανδό μαέστρο Κοen Schoots και απόλυτη επιτυχία στο συντονισμό της ορχήστρας. Μουσικοί και χορωδία, ενθουσιωδώς συμπορευόμενοι στο μυσταγωγικό κλίμα της συναυλίας, άρχισαν να εξαπολύουν συχνότητες συμφωνικής μέθης, οι μεν από τα όργανά τους, οι δε από τα λαρύγγια τους. Βαλλόμεθα πανταχόθεν! Μαγεία! Ηχητικός οργασμός! Ανατριχίλα! Με τέτοιο μουσικό χαλί, οι SEPTIC FLESH δεν θα μπορούσαν να αποτύχουν…ένα συγκρότημα που παραμένει στην κορυφή του συμφωνικού Death Metal παγκοσμίως, εδώ και δεκαετίες, μας άφησε άφωνους για ακόμη μια φορά ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΡΑ! Τί να το κάνεις κι αν ο ήχος δεν έπρεπε να ξεπεράσει συγκεκριμένα DB για να μην φθαρούν τα αρχαία μάρμαρα;;

Φοβερή εμφάνιση από κάθε μέλος ξεχωριστά, ο καθένας στο κομμάτι του. Συγκινητικός Σπύρος, με λίγα λόγια αυτή την φορά, λόγια ουσίας και μπηχτές σε αυτούς που πρέπει, όπως πρέπει. Σωτήρης με τα ξεχωριστά καθαρά φωνητικά του, εκεί. Ντίνος, πάντα δυναμικός στις κιθάρες. Και φυσικά η μπαταρία που ακούει στο όνομα Kerim «Krimh» Lechner κρατούσε τα μπόσικα, πίσω από τα υποχρεωτικά plexiglass του (για να μην βομβαρδίζει με τυμπανοκρουσίες τους μουσικούς της ορχήστρας)! Ιδιαίτερη  μνεία στο Χρήστο Αντωνίου για την απίστευτη δουλειά που έκανε να μετατρέψει τα τραγούδια των SEPTIC FLESH απο απλά Μέταλ τραγούδια σε συνθέσεις κλασσικής μουσικής, αναλύοντας όλες τις αρμονίες σε δεκάδες όργανα! Τα πεντάγραμμα πήραν φωτιά, κυριολεκτικά και μεταφορικά! Αιθέρια και ταυτόχρονα δυναμική η παρουσία της Φανής, με τα γυναικεία απόκοσμα φωνητικά της να μας ταξιδεύουν σε ένα άλλο, σκοτεινό κόσμο…

Δεν υπαρχουν πολλά να πω ακόμα…SEPTIC FLESH, σας είμαστε ευγνώμονες…

Κείμενο: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Κειμένων: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Seth Siro Anton
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: SEPTICFLESH – Επίσημη Σελίδα
Copyright © 2024 THEGALLERY.GR

This Post Has 13 Comments

  1. Zeal

    Ζήσαμε μαγικες στιγμες! Ευχαριστούμε που τις αποτυπώσατε και σε μια ανταπόκριση για να το θυμόμαστε και να ανατρέχουμε εύκολα σε αυτή για πάντα!

  2. ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    Μαγική βραδιά στο Ηρώδειο , μας αποζημίωσε με το παραπάνω
    Και το άρθρο αναλυτικό , καλογραμμένο με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό!!!
    πάμε για τις επόμενες συναυλίες του φθινοπώρου και του χειμώνα
    THE GALLERY RULES

  3. Ευθύμης

    Μια ιστορική συναυλία. Στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία σε ένα συγκρότημα δεν είναι να έχει υψηλές πωλήσεις ή να γεμίζει τα στάδια ή να δίνει κάτι “διαφορετικό” στους ακροατές, αλλά να δείχνει αυτήν την ευγνωμοσύνη, να νιώθει αυτήν την συγκίνηση μπροστά στο κοινό τους, όσο μεγάλο ή μικρό και αν είναι!

  4. Μαίρη

    Μια ανάμνηση ζωής….Δεν είναι λίγο που για πρώτη φορά μια death metal μπάντα σπάει το άβατο του Ηρωδειου….
    Ιστορική στιγμή για όσους βρεθήκαμε εκεί αλλά και για το metal γενικότερα, το οποίο βρήκε την αναγνώριση που του αξίζει….Διάχυτος ο ηλεκτρισμός στο χώρο, άρτιο και μαγικό το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τη συμφωνική σε όλα τα επίπεδα….Το Gallery ήταν εκεί για άλλη μια φορά, η αποτύπωση της υπεροχής αυτής βραδιάς ακριβής , το άρθρο αναλυτικό με το κατάλληλο υλικό….〽️

  5. Makrina

    Μας κέρασαν ένα δαιμονικό κοκτέιλ με γεύση από ακραίο μεταλ και της κλασικής μουσικής στον πιο ιερό χώρο της Ελλάδας και όχι μόνο !!!

  6. Makrina

    Εκεί που πολλές άλλες συμφωνικές death metal μπάντες επικεντρώνονται στην ορχήστρα, ο Σπύρος είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο των Septicflesh. Τα βαθιά, απειλητικά, δηλητηριώδη φωνητικά που εγχέει στην μουσική, έχουν ένα είδος κολασμένης μεγαλοπρέπειας. Μια συμφωνική ορχήστρα μπορεί να τον υποστηρίξει, όχι όμως να τον αντικαταστήσει ποτέ!

    1. Kostas pappas

      Σκέτη μαγεία το γεγονός αυτό, πέρα από την ιστορική σημασία για την μουσική μας, ο κόσμος έδειξε τεράστιο σεβασμό προς τους μουσικούς και τον χώρο Ελπίζουμε σε επόμενη αντίστοιχη συναυλία

  7. Spirus

    Θα κλέψω μία ατάκα του Μπονάτσου:
    Φοβερό… Τρομερό… Πάάάρα πολύ ωραίο!!!!
    …και λίγα λέω!!!!

  8. Nicole Pouzbouri

    Για τι να πρωτομιλησει κάνεις….
    Για το συγκρότημα?την ορχήστρα? Τη χορωδία? ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΧΩΡΟ????
    χαίρομαι που το έζησα, χαίρομαι που για μια ακόμη φορά αποδείξαμε πως δεν είμαστε μόνο κάφροι(όπως πολλοί λανθασμένα νομιζουν) που κοπανιομαστε και τα σπάμε….ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ με εκπληκτικές συνθέσεις, οχι μόνο γενικά σαν είδος μουσικής αλλά και ειδικά με εξαιρετικές ελληνικές μπάντες !!!!!
    Until the next one λοιπον….

  9. Μετά απο 36 χρόνια ζωής, μπήκα σε έναν απο τους πιο ιερούς χώρους του κόσμου, το Ηρώδειο. Αυτό έγινε χάρη σε μια Ελληνική Μεταλ Μπάντα που την ακούω χρόνια και χάρη σε αυτή έχω έντονες και ανεξιτηλες μνήμες της εφηβείας μου, τους Septic Flesh. Δυο ώρες δεν σταμάτησα να ανατριχιάζω, προσπάθησα να είμαι στο “τουνελ” μου και να μην χάσω τπτ! Οι Septic Flesh αψεγαδιαστοι με εναν Σπύρο να αλληλεπιδρά με το κοινό και να μας κάνει να αισθανθούμε άνετα κουβαλώντας την ευθύνη αυτού του Αρχαιολογικου χώρου και να είμαστε ο εαυτος μάς και να απολαυσουμε το υπερθέαμα αυτο που μας χάρισαν με την συμφωνική ορχήστρα των Αθηνών και τα παιδιά της χορωδίας. Η ιστορία γράφτηκε με χρυσά γράμματα και καθε βίντεο ή φωτογραφεία δεν μπορεί να αποδώσει το συναίσθημα που ζήσαμε 4780 μεταλλαδες στην καρδια της Αθήνας. Ο Σπύρος μας ευχαρίστησε πολλές φορές, εμεις έχουμε να πουμε ενα μεγάλο Ευχαριστώ στους Septic Flesh και σε όσους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω και πίσω απο την σκηνή για να έχουμε εμείς να διηγομαστε στα παιδιά μας. Μαγεία!

  10. ΙΩΣΗΦ ΡΟΥΣΣΟΣ

    ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ. ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ !!

Αφήστε μια απάντηση