Ανταπόκριση: Dark Funeral, W.E.B. (Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα, Ελλάδα – 22/9/2024)

You are currently viewing Ανταπόκριση: Dark Funeral, W.E.B. (Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα, Ελλάδα – 22/9/2024)

Συναυλία: Dark Funeral, W.E.B.
Μέρος: Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνία: 22 Σεπτεμβρίου 2024
Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος

Επιστροφή στις συναυλίες κλειστού χώρου με Black Metal. Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, βιώσαμε 3 ώρες ακραίου ήχου, που θα θυμόμαστε για καιρό.

Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι φοβεροί και τρομεροί W.E.B. για μία εμφάνιση που είχε την ιδιαιτερότητά της, καθώς όπως μας ενημέρωσε ο Σάκης Πρέκας (φωνή και κιθάρα) το set τους ηχογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε ώστε να κυκλοφορήσει αργότερα ως live cd/dvd. Έτσι, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα σημείο καμπής στην καριέρα των W.E.B., οι οποίοι, άλλωστε, έχουν διανύσει μια πορεία γεμάτη σημαντικά ορόσημα. Τα μέλη της μπάντας έδωσαν το κάτι παραπάνω και το κοινό ακολούθησε κατά πόδας χωρίς να χρειαστεί και ιδιαίτερη παρακίνηση, αφού οι W.E.B. πραγματικά ισοπέδωσαν το Gagarin. Ο κόσμος ήταν ήδη αρκετός (χωρίς να γίνεται το αδιαχώρητο βέβαια), κάτι που μας επέτρεψε να το απολαύσουμε ακόμα περισσότερο. Η Hel Pyre με τις παραινέσεις της για wall of death αλλά και τα δεύτερα φωνητικά της, άναβε το φυτίλι κάθε φορά που έβλεπε τον κόσμο να χαλαρώνει, ο νέος ντράμερ Βασίλης Ν΄άνος θύμιζε σπρίντερ σε κατοστάρι με την ταχύτητα με την οποία κουνούσε τα χέρια του, και ο επίσης νεοφερμένος-έτερος κιθαρίστας Gojko Shemhamforaesh M. ήταν ακόμη μια ισχυρή παρουσία επι σκηνής. Μέσα στην απόλαυση, έχασα την αίσθηση του χρόνου, μη συγκρατώντας την ώρα που τελείωσαν το σετ τους. Στην ουσία όμως, όλοι μείναμε με την αίσθηση ότι θέλαμε κι άλλο. Παιδιά, την επόμενη φορά κάντε headlining show…

Setlist

  1. Pentalpha
  2. Dark Web
  3. Into Hell Fire We Burn
  4. Murder of Crows
  5. Necrology
  6. Morphine For Saints
  7. Dragona
  8. Eligos

Μετά από ένα διάλειμμα για συζητήσεις, αγκαλιές και φιλιά με έτερους μεταλλάδες (οι κλασσικοί φίλοι που βλέπεις μόνο σε live αλλά νιώθεις ότι τους ξέρεις τόσο καλά) ήρθε η ώρα για τους τεράστιους DARK FUNERAL. Στις 10 ακριβώς, ο χώρος σκοτείνιασε και μια επιβλητική μουσική γέμισε την ατμόσφαιρα, με τα μέλη των Σουδών να παρουσιάζονται στο κοινό ένα προς ένα,, κάτω απο τα φώτα ενός προβολέα. Έχοντας δει το συγκρότημα πολύ πρόσφατα στο Rockstadt Extreme Festival της Ρουμανίας, ήξερα ότι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι μοναδική και ας μην είχαν το πλήρες σκηνικό που παρουσιάζουν στα μεγάλα φεστιβάλ. Άλλωστε η μουσική τους έχει τελετουργική χροιά που απαιτεί μια κάποια σκηνοθεσία. Ακόμα και έτσι όμως, λιτά και απέριττα, το γεγονός ότι μιλάμε για πραγματικά εντυπωσιακούς μουσικούς επισκίαζε τα πάντα. Ο τραγουδιστής Heljarmadr λες και τον ακούς από ηχογράφηση, η ψυχή και ιδρυτής της μπάντας Lord Ahriman επιβλητικός πάνω στη σκηνή όπως και οι υπόλοιποι μουσικοί, δώσαν τα πάντα στην εμφάνισή τους. Νομίζω είναι από τις ελάχιστες φορές στη συναυλιακή μου ζωή που ένιωσα τόσο μέσα στην ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί. Μια μαύρη, ζοφερή, παγωμένη ατμόσφαιρα που έδενε με αυτό που βλέπαμε επί σκηνής και άκουγαν τα -σε οριακή κατάσταση- αυτάκια μας.

Setlist

  1. Nosferatu
  2. Ravenna Strigoi Mortii
  3. My Funeral
  4. When I’m Gone
  5. As One We Shall Conquer
  6. The Arrival Of Satan’s Empire
  7. Unchain My Soul
  8. Open The Gates
  9. Shadows Over Transylvania
  10. My Dark Desires
  11. Let The Devil In
  12. Where Shadows Forever Reign

Όταν οι μουσικοί είναι τόσο μεγάλης κλάσης, δε γίνεται να μην τους θαυμάζεις και να μην σε συνεπάρουν. Όσο πιο κοντά βρισκόσουν στη σκηνή, τόσο πιο έντονο ήταν το μαυρομεταλλικό ψύχος που τύλιγε την ψυχή σου! Κάτι τέτοιο βιώσαμε, χάρη και στις δύο μπάντες, αρκετοί τυχεροί απο μας που βρεθήκαμε στο Gagarin εκείνη τη νύχτα. Ελπίζουμε σε αντίστοιχες βραδιές στο μέλλον, με ακόμα περισσότερο κόσμο.  

Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Φωτογραφίες: Σοφία Μπαλή
Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι: DARK FUNERAL  – Επίσημη Σελίδα
W.E.B. – Επίσημη Σελίδα
Copyright © 2024 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση