Fallen Letters – The Indian Way of Metal

You are currently viewing Fallen Letters – The Indian Way of Metal

Μερικές φορές η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Όλα ξεκίνησαν από μία κάρτα κατά τη διάρκεια του Rockstadt Extreme Festival στο Rasnov της Ρουμανίας και κατέληξαν σε αυτή τη συνέντευξη με μια νέα Progressive Metal μπάντα από την Bangalore της Πολιτείας Karnataka στο Νότιο τμήμα της Ινδίας. Ισχυρή απόδειξη ότι η Metal κοινότητα είναι παγκόσμια και ενώνει. Στη συνέντευξη που ακολουθεί με τον Vishal Naidu, συνιδρυτή της μπάντας, θα γνωρίσουμε τους FALLEN LETTERS, θα μάθουμε πληροφορίες για τη Metal μουσική σκηνή στην Ινδία και θα διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τους ορίζοντές μας (μπορείτε να ακούσετε ΄ένα τμήμα της συγκεκριμένης συνέντευξης που δ΄όθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή Twilight Zone εδώ!).


– Καλησπέρα Vishal! Καλώς ήρθες στο The Gallery Web Magazine. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μιλήσουμε σήμερα!

Vishal Naidu: Εγώ ευχαριστώ. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα μιλήσουμε για τη μπάντα μας. Ευχαριστώ για την ευκαιρία!

– Πριν αναφερθούμε σε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να εξηγήσω ότι έμαθα για εσάς στο Rockstadt Extreme Festival στη Ρουμανία πριν μερικές εβδομάδες όταν μου έδωσες την κάρτα του συγκροτήματος. Έτσι, βρήκα τη σελίδα σας στο spotify, άκουσα τη μουσική σας, μου άρεσε και να λοιπόν, που είμαστε εδώ και μιλάμε για μουσική. Αλήθεια, πως σας φάνηκε το φεστιβάλ; Ποια συγκροτήματα σας άρεσαν περισσότερο;

Vishal Naidu: Το φεστιβάλ ήταν φοβερό.  Έξι ημέρες απίστευτης metal μουσικής. Θα έλεγα ότι  μου άρεσαν πολύ οι BEHEMOTH, PARADISE LOST. Επίσης, οι AMON AMARTH ήταν πολύ καλοί. Μία από τις αγαπημένες μου μπάντες ήταν επίσης οι BLACK DAHLIA MURDER αλλά και οι DARK TRANQUILITY. Γενικά πολλές φοβερές μπάντες που μου διαφεύγουν τώρα.

– Σου άρεσαν οι PARADISE LOST; Δεν ήταν και από τις καλύτερες εμφανίσεις τους!

Vishal Naidu: Αλήθεια; Ναι, είχαν κάποια προβλήματα με τον ήχο αλλά ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα και μου άρεσαν πολύ.

– Ήταν η πρώτη σου φορά στην Ευρώπη;

Vishal Naidu: Όχι. Η δεύτερη. Πέρυσι είχαμε πάει στο Brutal Assault στην Τσεχία. Αυτή τη χρονιά όμως είδαμε ότι το line up του Rockstadt ήταν πολύ καλό και δε θέλαμε να το χάσουμε με τίποτα.

– Μιας και φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι Έλληνες μεταλάδες δεν θα σας γνωρίζουν, θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για το συγκρότημα. Ποιοι είστε, πως γνωριστήκατε κτλ.

Vishal Naidu: Οι FALLEN LETTES είναι ένα progressive alternative metal συγκρότημα από την Μπανγκαλόρ της Ινδίας. Εκτός από εμένα είναι και ο Aditya (Ramesh), ο άλλος κιθαρίστας με τον οποίο ιδρύσαμε μαζί τη μπάντα. Είναι συμφοιτητής μου στο κολέγιο οπότε μιλούσαμε συχνά για μουσική και διαπιστώσαμε ότι έχουμε κοινά γούστα. Μας αρέσουν και τους δύο μπάντες όπως οι OPETH, KATATONIA. Αρχίσαμε να ανταλλάζουμε ιδέες πάνω στη μουσική και τελικά καταλήξαμε να έχουμε αρκετό υλικό για να το εκμεταλλευτούμε. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε τους FALLEN LETTERS και ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε τραγούδια μέχρι που δημιουργήσαμε το πρώτο μας EP. Πλέον είμαστε μια ολοκληρωμένη μπάντα αφού έχουμε τον Abhay (Prakash) στο μπάσο και τον Mukund (Narsimhan) στα ντραμς. Μάλιστα, παίξαμε και το πρώτο μας live τον Ιούλιο. Ελπίζουμε βέβαια σε περισσότερα live για να αποκτήσουμε εμπειρία.

– Ήδη ανέφερες κάποια αλλά θα ήθελα να μου πεις ποια συγκροτήματα ή καλλιτέχνες έχουν επηρεάσει τη μουσική σας;

Vishal Naidu: Όντως ανέφερα ήδη τους OPETH, KATATONIA ακόμα και τους PARADISE LOST. Μία άλλη μπάντα που μας έχει επηρεάσει τελευταία είναι οι AMENRA. Επίσης μας αρέσουν πολύ οι PORCUPINE TREE. Γενικά μας αρέσουν οι μπάντες που έχουν συνδυάσει τον σκληρό ήχο με τα καθαρά φωνητικά και τα μελαγχολικά μέρη.   

Γνωρίζεις ελληνικές μπάντες;

Vishal Naidu: Μπορεί. Αν μου πεις κάποια ονόματα.

– Για παράδειγμα ROTTING CHRIST, SEPTICFLESH.

Vishal Naidu: Ναι, τους γνωρίζω απλά δεν ήξερα ότι είναι από την Ελλάδα. Λατρεύω τον ήχο των ROTTING CHRIST. Την ατμόσφαιρα που δημιουργούν με όλες αυτές τις ψαλμωδίες. Επίσης οι SEPTICFLESH είναι πολύ γνωστοί για τις τρομερές ενορχηστρώσεις τους. Νομίζω μάλιστα ότι την παραγωγή των άλμπουμ τους την κάνει ο Jens Borgen.

Ναι, έχεις δίκιο νομίζω! Μερικούς μήνες πριν, κυκλοφορήσατε το πρώτο σας EP με τίτλο «Forlon Pages». Θέλω να μου πεις ποια είναι η δημιουργική διαδικασία που ακολουθήσατε.

Vishal Naidu: Όπως σου είπα νωρίτερα, συνήθως όταν εγώ και ο Aditya κάνουμε παρέα αρχίζουμε και πετάμε διάφορες ιδέες τις οποίες ηχογραφούμε κατευθείαν στα κινητά μας. Μετά, όταν επιστρέφουμε σπίτι προσθέτουμε πράγματα, δουλεύουμε πάνω σε αυτά και αρχίζουμε και στέλνουμε ο ένας στον άλλο υλικό. Μου στέλνει κάτι που έχει φτιάξει, εγώ προσθέτω κάτι ακόμα…και κάπως έτσι φτάνουμε να έχουμε ένα έτοιμο τραγούδι. Υπάρχουν βέβαια και κάποια τραγούδια που είναι αποκλειστικά δικές μου συνθέσεις ή του Aditya αλλά τα περισσότερα είναι συνεργατικά. Έπειτα, εγώ ως ο παραγωγός της μπάντας προσθέτω demo ντραμς και μπάσο και μόλις φτιάξω το αποτέλεσμα που μας αρέσει ηχογραφούμε το τελικό τραγούδι. Έπειτα κάνουμε το μιξάρισμα και το μάστερινγκ και βγάζουμε το ντέμο. Κάπως έτσι δημιουργήσαμε το EP. Τελειώναμε το ένα τραγούδι μετά το άλλο οπότε μπορεί κανείς να καταλάβει ότι με κάθε τραγούδι γινόμασταν και λίγο καλύτεροι όσον αφορά την παραγωγή. Είναι άλλωστε μια διαδικασία εκμάθησης και αυτή.

– Θα ήθελα να εστιάσω στο «Beneath The Opaque Veil». Είναι το αγαπημένο μου τραγούδι. Μου αρέσουν οι αλλαγές στο ρυθμό, τα φωνητικά του είναι υπέροχα. Οι κιθάρες το ίδιο. Δημιουργεί μια σκοτεινή και μελαγχολική ατμόσφαιρα. Γνωρίζω ότι η παραγωγή έγινε στα Fascination Street Studios στη Σουηδία που γενικά είναι γνωστά για συνεργασίες με μεγάλα συγκροτήματα όπως οι AMORPHIS, KREATOR, KATATONIA, SEPULTURA κτλ. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Vishal Naidu: Η ιστορία αυτή έχει ενδιαφέρον. Όντως, η ιστορία των συγκεκριμένων στούντιο είναι πολύ μεγάλη με σημαντικές συνεργασίες και πολλά από τα αγαπημένα μας άλμπουμ να δημιουργούνται εκεί από τον Jens Borgen. Υπάρχει ένας τύπος, ονόματι Johan που δουλεύει εκεί ως βοηθός του Jens. Αυτός έχει ένα κανάλι στο youtube όπου κάποια στιγμή είχε ανεβάσει ένα cover βίντεο με όλο το άλμπουμ «Great Cold Distance» των KATATONIA. Μου άρεσε πολύ η δουλειά του οπότε επικοινώνησα μαζί του και τον ρώτησα αν θα τον ενδιέφερε να κάνει την παραγωγή ενός τραγουδιού μας. Ήθελα να βρω όμως το κατάλληλο τραγούδι οπότε μόλις τελειώσαμε το «Beneath The Opaque Veil» του έστειλα το ντέμο, του άρεσε και κάπως έτσι έγινε η παραγωγή εκεί. Ήταν μια πραγματικά φοβερή εμπειρία και βγήκε πολύ καλό αποτέλεσμα.

Τι σε εμπνέει όσον αφορά τους στίχους των τραγουδιών;

Vishal Naidu: Πολλές φορές είναι προσωπικές εμπειρίες ή εμπειρίες γνωστών μου από το περιβάλλον μου. Άλλες φορές, όπως στο «Beneath The Opaque Veil» μπορεί να είναι κάποια γνωστή ιστορία. Όπως για παράδειγμα όταν βλέπεις μια ταινία τρόμου και θες να αποτυπώσεις κάτι παρόμοιο μέσω ενός τραγουδιού. Είναι συνδυασμός διαφόρων ερεθισμάτων αλλά κυρίως προσωπικών εμπειριών.

– Πρέπει να ομολογήσω ότι γενικά δεν γνωρίζω πολλά από την Ινδική μουσική σκηνή. Πώς είναι τα πράγματα εκεί σχετικά με τη Metal; Υπάρχουν metal συγκροτήματα, κλαμπ, φεστιβάλ;

Vishal Naidu: Είναι ένα πολύ αναπτυσσόμενο είδος μουσικής στην Ινδία. Έχουν ξεπεταχτεί  πολλές νέες μπάντες ενώ υπάρχουν και κάποιες κλασικές όπως οι DEMONIC RESURRECTION, GUTSLIT ή οι GODLESS που είναι από τις πιο γνωστές. Έχουν παίξει μάλιστα σε μερικά από τα πιο γνωστά φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το Brutal Assault ή το Wacken (οι KASCK νομίζω πρόσφατα). Οπότε, ναι! Η Metal μουσική είναι διαδεδομένη στην Ινδία και ειδικά στην πόλη μου, την Bangalore υπάρχουν πολλά κλαμπ που παίζουν Metal και έχουμε συναυλίες σχεδόν κάθε εβδομάδα. Είναι πραγματικά αναπτυσσόμενη και η Bangalore είναι ιδανικό μέρος για να ζεις από αυτή την άποψη. Πραγματικά, ελπίζω σύντομα να γίνει περισσότερο γνωστή και στο εξωτερικό. Μία ακόμα μπάντα που μου ήρθε στο μυαλό τώρα είναι οι BLOODYWOOD που είναι αρκετά διάσημοι.

Σίγουρα θα τους τσεκάρω. Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Θα αναμένουμε ολοκληρωμένο άλμπουμ; Ζωντανές εμφανίσεις στην Ινδία ή και στο εξωτερικό;

Vishal Naidu: Αυτή τη στιγμή θέλουμε απλά να παίξουμε περισσότερα lives για να αποκτήσουμε εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, έχουμε ήδη έτοιμο υλικό για ακόμα ένα EP και μπορεί μετά από αυτό να ηχογραφήσουμε και κάποιο ολοκληρωμένο άλμπουμ. Πραγματικά ανυπομονούμε για αυτό. Έχουμε ήδη αρκετά τραγούδια αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι. Μπορεί να γίνει ολοκληρωμένο άλμπουμ ή EP. Επίσης, σχεδιάζουμε κάποια ακόμα lives τοπικά και αργότερα ελπίζουμε και στο εξωτερικό. Ίσως σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ όπως το Rockstadt!!!

Νομίζω τα καλύψαμε όλα. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Μπορείς να κλείσεις τη συνέντευξη όπως εσύ θέλεις!

Vishal Naidu: Πραγματικά εκτιμώ που αφιέρωσες χρόνο και επικοινώνησες μαζί μας. Μπορεί εμείς να σου δώσαμε την κάρτα μας αλλά και εσύ ασχολήθηκες και μας βρήκες. Είμαστε ευγνώμονες που μας δίνεις την ευκαιρία αυτή. Πραγματικά μας βοηθάει να αναπτυχθούμε ως συγκρότημα!

Συνέντευξη: Κώστας Μπουντούκος
Μετάφραση/Απόδοση στα Ελληνικά: Κώστας Μπουντούκος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Συνέντευξης: Κώστας Μπουντούκος
Ημερομηνία: 12 Σεπτεμβρίου 2024
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: FALLEN LETTERS – Επίσημη Σελίδα
Copyright © 2024 by THEGALLERY.GR

Αφήστε μια απάντηση