Benighted – Ekbom

You are currently viewing Benighted – Ekbom

Χρονολογία: 2024
Συνολική Διάρκεια:  36:48
Εταιρεία: Season of Mist

Οι Γάλλοι BENIGHTED φέτος κυκλοφόρησαν τη δεκάτη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «Ekbom». Η Γαλλική Brutal Death Metal σχολή δεν φημίζεται για τον μεγάλο όγκο συγκροτημάτων που έχει αναδείξει, όμως μπορεί να είναι υπερήφανη για την ποιότητα των μπαντών που προέρχονται από αυτή. Οι BENIGHTED είναι μια από αυτές τις μπάντες. Αργά αλλά σταθερά έχουν καταφέρει να αποκτήσουν και να κερδίσουν τον σεβασμό στη μεταλλική κοινότητα μέσα από τις δισκογραφικές δουλειές τους, που δεν είναι και λίγες, χωρίς βέβαια να έχουν κυκλοφορήσει κάποιο άλμπουμ που ν’ αφήσει με ανοικτό το στόμα τη Μέταλ κοινότητα. Θα χαρακτήριζα τα άλμπουμ τους έως τώρα, τουλάχιστον τίμια και αξιοπρεπή.

Αντίστοιχα λοιπόν και σε αυτό το άλμπουμ, οι Γάλλοι Death Metallers δεν ξεφεύγουν από τον χαρακτηριστικό ήχο τους, παρά τις αλλαγές μελών που έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια. Το «Ekbom» αποτελείται από έντεκα τραγούδια μικρής διάρκειας, τα περισσότερα των οποίων διαρκούν μεταξύ δυο έως τριών λεπτών.

Από την έναρξη του άλμπουμ (μετά την εισαγωγή) καταλαβαίνεις τι πρόκειται να επακολουθήσει. Σκληρό, βάναυσο και με πολλά Death/Grind στοιχεία, το άλμπουμ έχει την τάση να σε κερδίζει κάθε λεπτό που περνάει. Οι BENIGHTED με αυτό το άλμπουμ δείχνουν ότι μπορούν μέσα σε όλο αυτό τον Death/Grind χαμό που προκαλούν, να αναδείξουν και κάποια τεχνικά στοιχεία που δεν είχαν σε προηγούμενες δουλειές τους. Το αποδεικνύουν αυτό με τραγούδια όπως το «Scars» και το «Flesh Against Flesh». Η μπάντα όμως δεν φημίζεται για τον τεχνικό χαρακτήρα της αλλά για το ισοπεδωτικό Brutal Death/Grind Metal που παίζει και αυτό το συναντάς στα τραγούδια όπως το «Le Vice des Entrailles»,«Nothing Left to Fear» (εδώ έχουμε και την συμμετοχή στα φωνητικά του Oliver Rae Aleron των Καναδων ARCHSPIRE),«Fame Of The Grotesque» που και εδώ έχουμε έξτρα συμμετοχή στα φωνητικά του Xavier Chevalier των Γάλλων BLOCKHEADS. Τα υπόλοιπα τραγούδια κινούνται σε πιο καθαρές Death φόρμες, χωρίς να υπολοίπονται όμως σε ένταση και βιαιότητα από τα προαναφερθέντα τραγούδια.

Βασικός και σταθερός πυλώνας της μπάντας είναι φυσικά ο Julien Truchan, ο οποίος βρίσκεται πίσω απο τα μικρόφωνα. Σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα παίζει σαφέστατα και ο ντράμερ της μπάντας Kevin Paradis! Είναι ένας εξαιρετικός ντράμερ που εξαπολύει τις επιθέσεις του χωρίς έλεος, σε κάθε τραγούδι. Μιλάμε για κανονικό βομβαρδισμό! Ο Emmanuel Dalle μετατρέπει την εξαχορδη θεά σε ένα μυδραλιοβόλο που εκτοξεύει ριφ, όμως και στα πιο τεχνικά κομμάτια στέκεται επάξια. Τη φονική τετράδα συμπληρώνει ο Pierre Arnoux στο μπάσο, ο οποίος βεβαία έχει επιφορτιστεί και τα δεύτερα φωνητικά.

Το «Ekbom» είναι ένα άλμπουμ που θα συναντήσεις αυτή την δημιουργική σαπίλα, την υπερβολική βιαιότητα που θα σε κάνει να γουστάρεις αυτό το άλμπουμ, εφόσον είσαι ήδη μυημένος στο Death/Grind. Αν βέβαια δεν είσαι οπαδός αυτού του είδους, καλά θα κάνεις να προσέξεις, γιατί η ακρόαση θα είναι «επίπονη» για τ’αυτιά σου!

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Φύτρος Ανδρέας
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: BENIGHTED – Επίσημη Σελίδα

This Post Has 2 Comments

  1. Vicky

    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ Benighted! Το νέο άλμπουμ είναι ξυλοκόπημα!!!

    1. Alexandros S.

      ξυλοκόπημα απο Γαλλία μεριά!

Αφήστε μια απάντηση