Korpiklaani – Rankarumpu

You are currently viewing Korpiklaani – Rankarumpu

Χρονολογία: 2024
Συνολική Διάρκεια: 43:22
Εταιρεία: Nuclear Blast

Οι Φινλανδοί KORPIKLAANI δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι από τους κυριότερους εκπροσώπους της Folk Metal μουσικής, παγκοσμίως. Το νέο τους, δωδέκατο πόνημα, ακούει στο όνομα «Rankarumpu» (ή «κουρελιασμένο τύμπανο» στα φινλανδικά).

Το συγκρότημα, με τον Jonne Järvelä στα φωνητικά και τις ακουστικές κιθάρα, τον Kalle «Cane» Savijärvi στην κιθάρα, τον Jarkko Aaltonen στο μπάσο, τον Sami Perttula στο ακορντεόν, τον Olli Vänskä στο βιολί και τον Samuli Mikkonen στα ντραμς και τα κρουστά, επανεξετάζει τον παλαιότερο ήχο του με χρήση γρηγορότερων ρυθμών, δημιουργώντας έναν από τους πιο ελκυστικούς δίσκους τους μέχρι σήμερα με την «πάρτυ-tavern» ατμόσφαιρα να υπάρχει και εδώ!

Το άλμπουμ ανοίγει με το τραγούδι «Kotomaa», με τους Sami και Olli να ξεχωρίζουν με το ακορντεόν και το βιολί τους αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ακολουθεί το «Tapa sen kun kerkeet», που ακούγεται πιο επιθετικό χάρη στα riffs του Cane, ενώ ο Jonne εξαπολύει ασταμάτητα τα μεθυσμένα-βραχνά φωνητικά του. Το «Aita» προσφέρει ακόμα περισσότερη τρέλα με το ακορντεόν του Sami, ενώ με το «Saunaan» ήδη κάνω εικόνα τον χαμό που θα γίνεται στα ευρωπαικά φεστιβαλ όταν παίζεται. Το «Mettään» ξεκινάει με την κιθάρα του Cane και συνεχίζει σε γρήγορους ρυθμούς, ενώ το «Kalmisto» προσφέρει έναν πιο groove ήχο, με το χαμηλά κουρδισμένο μπάσο του Jarkko.

Το ομώνυμο τραγούδι «Rankarumpu» φέρνει στα αυτιά μας μια υπερβολική δόση Φινλανδικού Folk Metal, καθοδηγούμενο από τους ρυθμικούς κτύπους του Samuli, ενώ ο Jonne απαγγέλλει τους στίχους με πάθος. Το «No perkele» είναι αναμφίβολα ένα κομμάτι που θα παίξει πολύ στα live των KORPIKLAANI, με το ακορντεόν του Sami στην εισαγωγή και αργότερα να θυμίζει (σε πιο Folk εκδοχή), το Wait And Bleed των SLIPKNOT. To μελαγχολικό κομμάτι με τίτλο «Viikatelintu» ακολουθεί, το «Nouse», με τον Samuli στα ντραμς και τον Olli στο βιολί να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Το «Oraakkelit» είναι ένας ακόμα ύμνος από τους KORPIKLAANI, για χορό γύρω από τη φωτιά! Τέλος, το «Harhainen höyhen» κλείνει το άλμπουμ με έναν υψηλό τόνο Folk Metal, χάρη στα καταπληκτικά φωνητικά του Jonne και όλα τα χαρακτηριστικά του δίσκου μαζεμένα.

Οι KORPIKLAANI με το «Rankarumpu» δεν ανακαλύπτουν τον τροχό ούτε επαναπροσδιορίζουν το Folk αλλά κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. Να δημιουργούν δίσκους ποτισμένους με την παράδοση της χώρας τους, ευχάριστους, εντός πολλών εισαγωγικών ανάλαφρους που σε κάνουν να περνάς καλά και έχει την αξία του αυτό.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Αντώνης Μπραϊκίδης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: KORPIKLAANI – Επίσημη Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση