Οι IGNOMINOUS ανακοινώνουν ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο «Dawn With No Light» κυκλοφορώντας το ομώνυμο single!

You are currently viewing Οι IGNOMINOUS ανακοινώνουν ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο «Dawn With No Light» κυκλοφορώντας το ομώνυμο single!

Η Ελληνική Black Metal σκηνή συνεχίζει να εντυπωσιάζει με νέες κυκλοφορίες και προσθήκες που διατηρούν το σκοτεινό και ατμοσφαιρικό της χαρακτήρα. Ένα από τα νέα ονόματα που αναδύονται σε αυτή τη σκηνή είναι οι IGNOMINOUS από τη Θεσσαλονίκη, που κυκλοφορούν το πρώτο τους single, «Dawn With No Light», προπομπός του ομώνυμου ντεμπούτου άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου 2024.

Το ομώνυμο single, που κυκλοφόρησε στις 4 Σεπτεμβρίου 2024, έδωσε μια πρώτη γεύση από τον ήχο που θα ακολουθήσουν οι IGNOMINOUS. Το «Dawn With No Light», με επιρροές από μπάντες του νορβηγικού Black Metal, συνδυάζει τη σκοτεινή ενέργεια και τα επιθετικά riffs του παραδοσιακού Black Metal με ατμοσφαιρικά στοιχεία.

Οι IGNOMINOUS ιδρύθηκαν το 2020 και αποτελούνται από ένα τρίο έμπειρων μουσικών: τον μπασίστα Anestis Nekhromancer (TERRORDROME, TWILIGHT, OBSCENE, MEDIEVAL), τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Chris (ex-REGENT) και τον ντράμερ Billy Vongaar (TERRORDROME, TWILIGHT, DISEMBOWEL, YOTH IRIA, HEAD CLEANER).

Οι IGNOMINOUS σχολιάζουν:

«IGNOMINOUS είναι ο πόνος στις φλέβες μας, η κραυγή στις καρδιές μας και το σκιερό μονοπάτι στις ψυχές μας – ένα ταξίδι που ξεκινήσαμε πριν από πολλά χρόνια, ακόμη και πριν γνωριστούμε. Η αυγή χωρίς φως συμβολίζει τον ατελείωτο αγώνα μας, την αφαίμαξη των συμβόλων μας και το μακρύ ταξίδι που έχουμε κάνει μαζί. Μπήκαμε στην αιώνια νύχτα και αγκαλιάζοντας τις σκιές, βρίσκουμε την αληθινή ζωή καθώς η αυγή πλησιάζει χωρίς φως».

Το συγκρότημα άντλησε έμπνευση από την απομόνωση και τη σκοτεινή περίοδο που επέφερε η πανδημία του COVID-19, αποτυπώνοντας την αγωνία, τον θυμό και τη μελαγχολία που σημάδεψαν την εποχή. Η ηχογράφηση του άλμπουμ ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου 2023 στα Stone Studios και η τελική μίξη και το mastering ολοκληρώθηκαν στα Suncord Studios τον Οκτώβριο του 2023.

Μπορείτε να προπαραγγείλετε το άλμπουμ «Dawn With No Light» ΕΔΩ.

Μπορείτε να ακούσετε το ομώνυμο single «Dawn With No Light» των IGNOMINOUS στο βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση