Οι AS THE WORLD DIES κυκλοφόρησαν μαζί με τους MEMORIAM το νέο split single Endless Rain / I Am the One.

You are currently viewing Οι AS THE WORLD DIES κυκλοφόρησαν μαζί με τους MEMORIAM το νέο split single Endless Rain / I Am the One.

Σας συστήνουμε το πιο πρόσφατο κεφάλαιο του βάναυσου Death Metal από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Οι AS THE WORLD DIES, οι οποίοι καθοδηγούνται από την Βρετανική μηχανή παραγωγής riff Scott Fairfax (MEMORIAM) έχουν μόλις ολοκληρώσει την ηχογράφηση του δεύτερου στούντιο άλμπουμ τους. Με προοδευτικές, άγριες συνθέσεις η νέα Αγγλική ναυαρχίδα έρχεται με ανελέητη επιθετικότητα και μία ωμότητα την οποία συνδυάζεται με την μελωδική ατμόσφαιρα.

Το συγκρότημα τώρα μας παρουσιάζει το single “I Am The One”. Το τραγούδι προέρχεται από το επερχόμενο δεύτερο στούντιο άλμπουμ της μπάντας και κυκλοφορεί ως ψηφιακό single, αλλά και σε αυστηρά περιορισμένα 7ιντσο βινύλιο split single, μαζί με το νέο και αρκετά συναισθηματικό τραγούδι των MEMORIAM με τίτλο “Endless Rain (a song for Jim)”.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο γιος του Frank Healy (μπασίστας των MEMORIAM) , James, απεβίωσε ξαφνικά στον ύπνο του σε ηλικία μόλις 32 ετών εξαιτίας καρδιακού προβλήματος. Από εκείνη την ημέρα και μετά, έβρεχε σχεδόν κάθε μέρα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Ο Scott (κιθαρίστας των MEMORIAM και AS THE WORLD DIES) ήταν καλός φίλος του James και η είδηση αυτή μαζί με το βροχερό σκηνικό βύθισαν τον Scott σε κατάθλιψη. Συνέθεσε λοιπόν το «Endless rain (a song for Jim)», ενώ σκεφτόταν τον σύντροφό του στο συγκρότημα και παρακολουθούσε τη βροχή. Όταν ο Frank άκουσε το τραγούδι, αποφάσισε να το παίξει στην κηδεία του γιου του. Τα λόγια ήταν περριτά, καθώς η μουσική από μόνη της εξέφρασε τα συναισθήματα. Αυτή η μουσική συνόδευσε τον James στο τελευταίο του ταξίδι προς το άγνωστο. Είναι ένας διαρκής και τρυφερός φόρος τιμής από τους MEMORIAM σε έναν γιο, αδελφό και φίλο που μας άφησε πολύ νωρίς.

Ο Scott Fairfax δ΄ήλωσε: ” Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή την κυκλοφορία, δύο πλευρές με δύο πολύ διαφορετικές έννοιες, η πλευρά των MEMORIAM είναι ένα ειλικρινές συναισθηματικό ορχηστρικό τραγούδι που έγραψα ενώ βρισκόμουν σε ένα σκοτεινό μέρος όταν δεν σταμάτησε να βρέχει για 3 εβδομάδες! Ένα τραγούδι για τον Jim, το οποίο δεν σκόπευα να κυκλοφορήσω, ένα συναισθηματικό ταξίδι. Η πλευρά των AS THE WORLD DIES περιλαμβάνει ένα νέο single το οποίο είναι καταπληκτικό από μόνο του. ‘Ενα πολύ διαφορετικό θηρίο, επικό και δυνατό τραγούδι με το στιχουργικό περιεχόμενο να είναι για έναν μοναχικό επιζώντα και τους αγώνες που κάνει για να βρει μια διέξοδο από τον εφιάλτη του”.

Αφήστε μια απάντηση