Infected Rain – Time

You are currently viewing Infected Rain – Time

Χρονολογία: 2024
Συνολική Διάρκεια: 54:24
Εταιρεία: Napalm Records

Στις 9 του περασμένου Φλεβάρη οι Μολδαβοί INFECTED RAIN, κυκλοφόρησαν το έκτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο «Time».

Το «Τime» αποτελείται από δώδεκα τραγούδια με κλασσική Metalcore προσέγγιση, στην οποία προστίθενται αρκετά synthwave και EDM στοιχεία καθόλη την διάρκεια του άλμπουμ. Οι εναλλαγές των φωνητικών από καθαρά (με μια ιδιαίτερη χροιά και στύλ), σε «brutal» γίνεται σχεδόν με προβλέψιμο τρόπο και με την Elena «Lena Scissorhands» Cataraga να προσπαθεί να ακουστεί -στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον- απελπισμένα σαν την Otep Shamaya.

Τα κομμάτια, όλα σχεδόν πεντάλεπτα, φορτωμένα με Metalcore grooves, Nu Metal στοιχεία και, όπως προανέφερα, μπόλικο Synthwave και EDM. Η σύνθεση των τραγουδιών είναι αρκετά πλαστική και προβλέψιμη αναφορικά με το τι θα έρθει στα επόμενα δευτερόλεπτα της ακρόασης. Στις αρκετές, ομολογουμένως, φορές που άκουσα το «Time» κατάφερα να ξεχωρίσω δύο τραγούδια από τα δώδεκα. Το «Never To Return» με μια στοιχειωτική εισαγωγή με αρκετά ανατολίτικα στοιχεία, ένα καλό riff στο ρεφραίν, ενδιαφέροντα φωνητικά και από το τρίτο λεπτό όλα αυτά τα στοιχεία να πηγαίνουν μαζί ως το κλείσιμο.

Το δεύτερο τραγούδι που κατάφερε να μου μείνει ήταν το «Pandemonium» το οποίο, έχοντας παρόμοιες αρετές με το «Never To Return» μαζί με το synthwave στοιχείο (στο τρίτο λεπτό που έρχεται πλήρως στην επιφάνεια της σύνθεσης, πραγματικά αλλάζει την όλη ατμόσφαιρα), δημιουργεί το τέλειο soundtrack για ταινίες τύπου «Stranger Things» ή άλλης παρόμοιας 80s’ νοσταλγικής ταινίας-σειράς.

Εν κατακλείδι, το «Time» και κατ’ επέκταση οι INFECTED RAIN πέρασαν και δεν ακούμπησαν, τουλάχιστον τον γραφόντα. Η παρουσία τους βέβαια σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου, ίσως λέει το αντίθετο σε κάποιους… Ελπίζω το «Time» να έχει να δώσει κάποια πράγματα, τουλάχιστον στους φίλους του συγκεκριμένου ήχου και στους φανς των INFECTED RAIN.

Βαθμολογία: 4,5/10
Συντάκτης: Αντώνης Μπραϊκίδης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: INFECTED RAIN – Επίσημη Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση