FLESHGOD APOCALYPSE: Ανακοινώνουν νέο άλμπουμ με τίτλο, «Opera» – Βίντεο για το πρώτο τους single, «Bloodclock», δόθηκε στη κυκλοφορία.

You are currently viewing FLESHGOD APOCALYPSE: Ανακοινώνουν νέο άλμπουμ με τίτλο, «Opera» – Βίντεο για το πρώτο τους single, «Bloodclock», δόθηκε στη κυκλοφορία.

Οι Ιταλοί μετρ του Symphonic Death Metal, FLESHGOD APOCALYPSE, επιστρέφουν με το ολοκαίνουργιο, έκτο άλμπουμ τους, με τίτλο «Opera», ένα συγκλονιστικό μουσικό ταξίδι εμπνευσμένο από το τραγικό ατύχημα ορειβασίας που συνέβη στον frontman και ιθύνοντα νου, Francesco Paoli, το 2021.

Θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου μέσω της Nuclear Blast Records, ολόκληρο το άλμπουμ είναι δομημένο σαν ένα θεατρικό έργο 10 πράξεων, καθώς ο ίδιος ο τίτλος, «Opera», τραβάει ένα ξεκάθαρο νήμα με την αιώνια παράδοση του ιταλικού κλασικού μουσικού θεάτρου συνδυάζοντάς την με την επική βιαιότητα του Death και Symphonic Metal, που έχει γίνει ο ήχος-σήμα κατατεθέν τους.

Σε μίξη και mastering από τον υποψήφιο για Grammy παραγωγό Jacob Hansen (VOLBEAT, EPICA, ARCH ENEMY), το «Opera» σηματοδοτεί σίγουρα ένα ακόμα βήμα μπροστά για το συγκρότημα, ενσωματώνοντας νέες προτάσεις σε αυτό το μοναδικό μείγμα για το οποίο φημίζονται οι FLESHGOD APOCALYPSE: απόλυτη βία, μεγαλοπρεπείς ενορχηστρώσεις και απογειωτικές μελωδίες. Ένα τόσο φιλόδοξο μουσικό εγχείρημα απαιτούσε ένα εξίσου εντυπωσιακό εξώφυλλο, μια ομαδική προσπάθεια ανάμεσα σε δύο αναδυόμενα ιταλικά ταλέντα (την εξαιρετική καλλιτέχνιδα Felicita Fiorini και τον οραματιστή φωτογράφο Francesco Esposito), ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξαν ζωγράφοι του μπαρόκ όπως ο Caravaggio και η Artemisia Gentileschi.

Το εξώφυλλο απεικονίζει τη Βερόνικα ως Μουσική, μια ανώτερη οντότητα που νικά την κοινωνική και καλλιτεχνική παρακμή της σύγχρονης εποχής.

Με αυτό το νέο δίσκο, οι FLESHGOD APOCALYPSE θέτουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, πρωτοστατώντας σε αυτό που μοιάζει με ένα εντελώς νέο υποείδος που θα μπορούσε να ονομαστεί «Opera Metal»: ένα άνευ προηγουμένου μείγμα ακραίας μουσικής και θεατρικών στοιχείων.

«Οι καλύτερες ιστορίες προέρχονται πάντα από τον πόνο, είναι μια πικρή αλήθεια, αλλά αναμφισβήτητη», δηλώνει ο Francesco P. «Καταφέραμε να μετατρέψουμε ένα από τα χειρότερα πράγματα στη ζωή σε ένα έργο τέχνης, που ενσωματώνει την προσωπική και καλλιτεχνική μας ανάπτυξη και ταξιδεύει τους ακροατές σε ένα τρενάκι συναισθημάτων, όπου μπορούν να βιώσουν χέρι-χέρι μαζί μου όσα πέρασα. Είναι ένας ζωντανός εφιάλτης, αλλά έτσι είναι η ζωή μερικές φορές, απλά τρομακτική.»

Ο Francesco P. συνεχίζει: «Στην οραματική αναπαράσταση αυτού του ταξιδιού, που αρχίζει με την εμπειρία του παρ’ ολίγον θανάτου μου και κορυφώνεται με μια πολυπόθητη σωματική και ψυχολογική αναγέννηση, θέλησα να πλαισιώσω κάθε βήμα του Γολγοθά μου, σαν να επρόκειτο για πράξεις μιας ‘Opera Lirica’, με διαλόγους ή ακόμη και εξομολογήσεις σε φανταστικούς χαρακτήρες, οι οποίοι υπήρξαν σταθερές παρουσίες σε όλη την (παρα)περιπέτειά μου.

Αυτό το άλμπουμ σε ρίχνει σε μια δίνη δυσφορίας και ανεξέλεγκτων συναισθημάτων, όπου μπορείς να βιώσεις πόνο, φόβο, απελπισία, θυμό, απογοήτευση, αλλά και αποφασιστικότητα, θάρρος, ελπίδα και μια βαθιά επιθυμία για λύτρωση. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το άλμπουμ είναι μια σταθερή εκδήλωση ανθεκτικότητας και ελπίζω ότι η ιστορία μου θα εμπνεύσει ανθρώπους που “χάθηκαν” για οποιονδήποτε λόγο. Ανυπομονούμε να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ και να το παρουσιάσουμε ζωντανά στις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Σχεδιάζουμε να σας ταξιδέψουμε όλους στην ‘Opera’ με ένα τεράστιο νέο σόου, οπότε ετοιμαστείτε!»

Με την ανακοίνωση του άλμπουμ έρχεται και ένα επίσημο μουσικό βίντεο για το νέο single, «Bloodclock», ένα τραγούδι που βράζει από αγωνία, πόνο και οραματικές ιστορίες ζωής και θανάτου.

Ο Francesco P. λέει για το νέο τραγούδι: «Τι βλέπουμε λίγο πριν πεθάνουμε; Λοιπόν, με το ‘Bloodclock’ καταθέτω τη μαρτυρία μου και αποκαλύπτω τα προσωπικά οράματα που είχα ενώ κρεμόμουν σε ένα σχοινί, αναίσθητος, μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος. Είναι τρελό πώς η πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ πιο τρομακτική και ψυχοφθόρα από τη φαντασία.

Αμέσως μετά την έξοδό μου από το νοσοκομείο, εγώ και ο Francesco Ferrini αρχίσαμε να γράφουμε αμέσως, παρόλο που ήμουν ακόμα κατάκοιτος και δεν μπορούσα να παίξω. Η ιδέα ήταν να συλλάβουμε τη διάθεση εκείνων των δραματικών ημερών και να φροντίσουμε να διατηρήσουμε ανέπαφη την αίσθηση της απόγνωσης και του φόβου που εξακολουθούσε να διατρέχει τις φλέβες μου μετά το ατύχημα. Αργότερα, συνεργαστήκαμε με τους υπόλοιπους για να αναπτύξουμε αυτές τις ιδέες και να δημιουργήσουμε τη μουσική που αξίζει σε μια τόσο δυνατή ιστορία, μουσική που σου κόβει την ανάσα και σε ρίχνει σε μια δίνη ανάμεικτων συναισθημάτων και δυσφορίας. Πιστεύω ότι το πετύχαμε 110%.

Και το βίντεο είναι μια θεαματική αναπαράσταση αυτής της καταστροφής. Έσπρωξα τη Martina (McLean, σκηνοθέτης του βίντεο) στα όριά της, επειδή ήξερα ότι μπορούσε να βρει έναν ποιητικό, μεταφορικό αλλά και εξαιρετικά εντυπωσιακό τρόπο για να συνδυάσει τη μανία του τραγουδιού με εικόνες που προκαλούν δέος. Έκανε καταπληκτική δουλειά και είμαστε περήφανοι που δηλώνουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο μουσικό βίντεο που είχαμε ποτέ στην καριέρα μας.

Αλλά αυτό το τραγούδι δεν μιλάει μόνο για το θάνατο, αλλά και για τη ζωή. Το “Δεν έχω πεθάνει ακόμα” ήταν ένα είδος μάντρας που έγινε η πολεμική μου κραυγή. Τη στιγμή που ξύπνησα, ξεκίνησα τον πόλεμό μου για να μείνω ζωντανός, που με τον καιρό μετατράπηκε σε έναν αληθινό και ατελείωτο Γολγοθά, καθώς ακόμα κουβαλάω τον σταυρό για ό,τι συνέβη εκείνη τη μέρα. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία και η ώρα της δεν έχει έρθει ακόμα…»

Λίστα τραγουδιών:

  1. Ode to Art (De’ Sepolcri)
  2. I Can Never Die
  3. Pendulum
  4. Bloodclock
  5. At War with My Soul
  6. Morphine Waltz
  7. Matricide 8.21
  8. Per Aspera Ad Astra
  9. Till Death Do Us Part
  10. Opera

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Bloodclock» παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση