This Ending – Crowned In Blood

You are currently viewing This Ending – Crowned In Blood

Χρονολογία: 2024
Συνολική Διάρκεια: 40.30
Εταιρεία: Apostasy Records

Οι THIS ENDING είναι μια μπάντα η οποία, ενώ παρακολουθώ τις κυκλοφορίες της, δεν κατάφερε ποτέ να με κερδίσει ουσιαστικά. Με το «Needles Of Rust» του 2021 φάνηκαν σαν να βρίσκουν το δρόμο τους στα αυτιά μου, αλλά και πάλι συνολικά υπήρξε άλλη μια μέτρια κυκλοφορία για τους Σουηδούς. Αυτό, ευτυχώς, φαίνεται να αλλάζει με το «Crowned In Blood» όπου οι THIS ENDING μας παρουσιάζουν μια δουλειά ποτισμένη με το πνεύμα της Σουηδικής μελωδικής Death Metal σκηνής.

Το άλμπουμ ανοίγει με το «Crowned In Blood» όπου, για σχεδόν επτά λεπτά, η μπάντα θα μας χαρίσει όλα όσα γνωρίζουμε και αγαπάμε για την συγκεκριμένη σκηνή, μαζί με Black Metal riffing και αρκετό επικό στοιχείο. Στο «Birth Of Evil» η προσέγγιση του συγκροτήματος ακούγεται πιο σφιχτή και περισσότερο στοχευμένη σε ένα αμιγώς μελωδικό Death Metal αποτέλεσμα όπως και στο επόμενο τραγούδι «Devils».

Για τη συνέχεια το ογκώδες και αγαπημένο μου «Will Of Iron», με ρεφραίν που μας θυμίζουν τους έτερους Σουηδούς AMON AMARTH, βίαιο riffing και επικό φινάλε. Το ορχηστρικό «Blood King» είναι μια αρκετά ευχάριστη προσθήκη με έναν, θα τολμήσω να πω, Folk χαρακτήρα. «A Venomous Prison» αρκετά μελωδικό με σημεία να θυμίζουν έντονα τους γίγαντες AT THE GATES αλλά και πρώιμους ARCH ENEMY.

«Hope In Inferno» μελαγχολικό, αλλαγές στις ταχύτητες μεταξύ κουπλέ και ρεφραίν, και μια εισαγωγή που μου έβγαλε κάτι μεταξύ ICED EARTH και NEVERMORE. Το δεύτερο εκτενές κομμάτι «Lord, Master, King And Emperor – All In One» με τους DISSECTION να συναντούν τους AT THE GATES. Το τέλος έρχεται με το «Awakening» που στα αυτιά μου ακούγεται σαν να βγήκε από το «Needles Of Rust».

Με το «Crowned In Blood» προφανώς οι THIS ENDING δεν ανακαλύπτουν τον τροχό ούτε επαναπροσδιορίζουν τον ήχο, οι αρκετές αναφορές σε άλλες μπάντες στο παρόν review νομίζω πως είναι χαρακτηριστικό αυτού. Παρόλα αυτά μιλάμε για έναν καλό δίσκο με όλα τα χαρακτηριστικά μιας αγαπημένης σκηνής σε αρκετούς οπαδούς και σίγουρα η καλύτερη κυκλοφορία των Σουηδών μέχρι τώρα.

Βαθμολογία: 6,5/10
Συντάκτης: Αντώνης Μπραϊκίδης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: This Ending – Bandcam

Αφήστε μια απάντηση