Necrophobic – In The Twilight Grey

You are currently viewing Necrophobic – In The Twilight Grey

Χρονολογία: 2024
Συνολική Διάρκεια: 53.57
Εταιρεία: Century Media

Ούτε στα μισά του 2024 δεν έχουμε φτάσει ακόμα και ήδη έχουμε αρκετά άλμπουμ να συναγωνίζονται για το Top 10 της χρονιάς. Ισχυρή υποψηφιότητα έχουν θέσει και οι Σουηδοί NECROPHOBIC με τη νέα τους δισκογραφική δουλειά που έχει τίτλο «In The Twilight Grey». Η μπάντα που ξεκίνησε δισκογραφικά πίσω στο μακρινό 1993 με το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ «The Nocturnal Silence» που θεωρείται ένα από τα διαμάντια εκείνης της εποχής στο χώρο του Death Metal.

Δέκατο άλμπουμ για τους Black/Death metallers από την Σκανδιναβία μετά από τέσσερα χρόνια που ήταν η προηγούμενη τους κυκλοφορία που και αυτή ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα όπως και η τωρινή. Δέκα τραγούδια είναι στην βασική έκδοση του άλμπουμ ενώ στην έκδοση του mediabook υπάρχουν δυο εξτρά τραγούδια ως μπόνους. Το ένα από τα δυο είναι το «The torture never stops» μια διασκευή από το πρώτο άλμπουμ των θρυλικών W. A. S. P. Στο κλίμα της εποχής οι NECROPHOBIC που έχουν πιάσει πολύ καλά το νόημα το τι ζητάνε σήμερα οι οπαδοί και έτσι έχουν φτιάξει μια τέλεια μίξη Black και Death Metal με πολλά μελωδικά στοιχεία που στις μέρες μας ονομάζεται με τον γενικό όρο Extreme Metal.

Το άλμπουμ ξεκινάει πολύ δυναμικά με το «Grace Of The Past» και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και στα επόμενα τρία τραγούδια, έχουμε δηλαδή μια τετράδα πολύ δυνατών τραγουδιών που δεν σου αφήνει κανένα περιθώριο για να αμφισβητήσεις την ποιότητα των Σουηδών. Μέσα σε αυτή την τετράδα είναι και τα «Clavis Inferni» και «Stormcrow» δυο τραγούδια που σίγουρα θέλουμε να τα δούμε να παίζονται ζωντανά. Φτάνουμε στο πέμπτο τραγούδι του δίσκου το διάρκειας επτάμιση λεπτών «Shadows Of The Brightest Night» που ίσως είναι και η πιο δυνατή στιγμή του άλμπουμ. Οι ταχύτητες στο δεύτερο μισό του άλμπουμ πέφτουν όμως η ποιότητα των συνθέσεων δεν υπολείπεται σε τίποτα από το πρώτο μισό. Το ένα ριφ πίσω απ’ το άλλο δένουν αρμονικά με τα σόλο και ο Sebastian Ramstedt συνεργάζεται άψογα με τον Johan Bergebäck στις κιθάρες. Επίσης το ασταμάτητο, με δαιμονιώδη ρυθμό drumming του Joakim Sterner σε συνδυασμό με τα φωνητικά του Anders Strokirk σε κερδίζουν από τα πρώτα κιόλας ακούσματα. Στο μπάσο έχουμε τον Tobias Cristiansson, έναν έμπειρο μουσικό που δεν χρειάζεται συστάσεις από εμάς αφού η πορεία του στον χώρο είναι αξιοζήλευτη.

Στο γενικό σύνολο οι NECROPHOBIC ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή του «Dawn Of The Damned» έφτιαξαν ένα άλμπουμ που να συμβαδίζει με τα σημερινά πρότυπα και δεδομένα που έχουν κυριαρχήσει στην Μέταλ σκηνή. Το άλμπουμ είναι το υβρίδιο που έχει αναπτυχθεί από την διασταύρωση Melodic Death Metal με Black Metal το οποίο στα χρόνια που ζούμε βρίσκεται στην ακμή του. Η παραγωγή και η σύνθεση των τραγουδιών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο που σε κάποιες στιγμές το άλμπουμ σε καθηλώνει.

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Ανδρέας Φύτρος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: NECROPHOBIC – Επίσημη Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση