Act Of Denial – Negative

You are currently viewing Act Of Denial – Negative

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 45:59
Εταιρεία: Crusader Records

Πρώτη δισκογραφική δουλειά για τους ACT OF DENIAL, ένα άλμπουμ το οποίο περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία. Οι ACT OF DENIAL αποτελούν ένα project από δυνατά ονόματα της σκηνής μας. Σκεφτείτε τι προσδοκίες μπορεί να υπάρξουν όταν ενώσουν τις δυνάμεις τους ο τραγουδιστής των SOILWORK Bjorn Strid, o Steve Di Giorgio των TESTAMENT, ο John Lönnmyr των THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA και ο Kerim Lechner των δικών μας SEPTIC FLESH. Το line up συμπληρώνεται από τους Κροάτες κιθαρίστες Voi Cox και Luger των KOZIAK, οι οποίοι αποτελούν και την κινητήρια δύναμη του γκρουπ.

Πάμε κατευθείαν στο ψητό λοιπόν, το οποίο δεν είναι άλλο από τη μουσική κατεύθυνση της μπάντας. Οι ACT OF DENIAL συνδυάζουν μελωδικό death metal σουηδικής σχολής με τον αμερικάνικο μοντέρνο groove/death ήχο, και, αν και δεν πρωτοπορούν σε επίπεδο έμπνευσης και αυθεντικότητας (το συγκεκριμένο μουσικό είδος έχει «ξεχειλωθεί» την τελευταία δεκαετία), είναι πέρα για πέρα ελκυστικοί και πειστικοί. Αναπόφευκτα, μου θύμισαν σε πολλά σημεία τους SOILWORK, τους SCAR SYMMETRY και τους TRIVIUM, περιόδου «Shogun» και «In Waves».

To «Negative» ξεκινά όπως πρέπει, με τέρμα τα γκάζια στο «Puzzle Heart», το οποίο έχει κυκλοφορήσει και ως μουσικό βίντεο. Αντιπροσωπευτικό του τι ακούμε σε ολόκληρο το άλμπουμ είναι και το επόμενο «Controlled», μπαίνοντας μελωδικά, με highlight το solo του Bobby Koelble των DEATH. «In The Depths Of Destruction» για τη συνέχεια, και οι εντάσεις πέφτουν, με το κομμάτι να ξεκινά με ένα αργό κιθαριστικό ριφ και να επιταχύνει στην πορεία. Ωραίες εναλλαγές, με όμορφες πινελιές από τα πλήκτρα.

Κι ερχόμαστε στα επόμενα τέσσερα κομμάτια, στα μισά του άλμπουμ, όπου βρίσκεται όλο το ζουμί κατά τη γνώμη μου. Τα «Negative», «Slave», «Lost Circle» και «Reflection Wall» αποτελούν αναμφίβολα τις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ. Το πρώτο, αποτελεί την επιτομή του ήχου του γκρουπ, με το δεύτερο να βγαίνει από τα πιο «μαλακά» χρόνια των SOILWORK και να πλασάρεται ως η πιο «εμπορική» έκδοση των ACT OF DENIAL. Τα «Lost Circle» και «Reflection Wall» ξεχωρίζουν για τα υπέροχα ρεφρέν τους, είναι από αυτά τα κομμάτια που θα έλεγε κανείς πως θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν μέρος του «The Living Infinite» των SOILWORK.

Το άλμπουμ κλείνει με το δυναμικό «Your Dark Desires», από τα πιο σκληρά κομμάτια του «Negative», με τη συμμετοχή του Ron Thal Bumblefoot (SONS OF APOLLO) και το ενδιαφέρον από φωνητικής άποψης «Clutching At Rays Of The Light», όπου ο Bjorn δοκιμάζει ένα μεγάλο εύρος φωνητικών γραμμών, με απόλυτη επιτυχία και πειστικότητα.

Η ακρόαση του άλμπουμ αποτελεί must κατά τη γνώμη μου. Οι οπαδοί της σχολής του Γκέτεμποργκ θα το έχουν ήδη τσεκάρει, είμαι σίγουρος… Για τους υπόλοιπους, ξεκινάτε με «Slave», «Lost Circle» και «Reflection Wall» για να μπείτε στο νόημα και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Κώστας Καφρίτσας
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: ACT OF DENIAL – Σελίδα Facebook

This Post Has One Comment

  1. Φιλομένη

    Συγχαρητήρια Κώστα! Όντως πολύ δυνατοί! Δεν τους γνώριζα, αλλά η σύμπραξη τόσων μουσικών,ο τρόπος που το περιέγραψες Κώστα ,απόλυτα στοχευμένα για άλλη μια φορα, καθώς και όσα κομμάτια άκουσα,με κέρδισαν! Reflection wall νούμερο 1 για μένα!

Αφήστε μια απάντηση