Velvet Viper – Cosmic Healer

You are currently viewing Velvet Viper – Cosmic Healer

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 49:01   
Εταιρεία: Massacre Records

Οι Γερμανοί Heavy/Power Metallers VELVET VIPER δεν είναι άγνωστοι στους Power Metal κύκλους, καθώς κυκλοφόρησαν το ομώνυμο  ντεμπούτο τους το μακρινό 1991 και το δεύτερο άλμπουμ τους το 1992. Το συγκρότημα τέθηκε σε αργία για 16 ολόκληρα χρόνια και επέστρεψε το 2018, συνεχίζοντας από τότε δυναμικά και κυκλοφορώντας μέσα σε τρία χρόνια πέντε ολοκληρωμένα άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το φετινό «Cosmic Healer».

Το άλμπουμ αποτελείται από δέκα συνθέσεις συν μια ακουστική εκτέλεση του τραγουδιού τους «Götterdämmerung». Αυτό που εξαρχής σου τραβάει την προσοχή είναι η φρεσκάδα που βγάζουν οι VELVET VIPER. Έναν δυναμισμό και ένα σύγχρονο αίσθημα στη μουσική τους, παρά τα πολλά χρόνια παρουσίας τους (και απουσίας τους). Τα τύμπανα είναι γρήγορα και τέλεια συγχρονισμένα, οι κιθάρες γεμάτες αλλά αν κάτι κλέβει την παράσταση είναι τα φωνητικά της Jutta Weinhold, καθώς το συγκρότημα είναι female fronted, κάτι το οποίο δεν το συναντάμε συχνά σε Power Metal σχήματα.

Το άλμπουμ ξεκινάει καταιγιστικά με το «Sword Sister» για να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς με το «Let Metal Be Your Master», ένα καθαρά συναυλιακό/οπαδικό τραγούδι, ενώ οι ρυθμοί σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια παραμένουν υψηλοί. Άξια αναφοράς σίγουρα είναι τα «Holy Snake Mother», «Osiris» με ένα ανατολίτικο πνεύμα, «Long Shadows» και το πολύ όμορφο ακουστικό κλείσιμο του δίσκου, το «Götterdämmerung» που ήδη αναφέραμε.

Παρότι οι VELVET VIPER δεν πρωτοτυπούν (με την έννοια ότι δεν πάνε το είδος που εκπροσωπούν ένα βήμα παραπέρα), το άλμπουμ τους είναι μία πρόταση προς τους φίλους του σχήματος αλλά και τους φίλους του Power Metal γενικότερα, που θα τους κρατήσει ευχάριστη συντροφιά από την αρχή ως το τέλος.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Φανούρης Εξηνταβελόνης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: VELVET VIPER – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. Vassiliki Pantazi

    Ωωωω πολύ ενδιαφέρον άλμπουμ, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν τους ήξερα αλλά μιας κ οι κριτικές του Φανουρη είναι εγγύηση, έβαλα κ άκουσα όλο το άλμπουμ κ μου άρεσε αρκετά, πολύ ενδιαφέρον κ όντως η φωνή της τραγουδίστριας κάνει την διαφορά!!!!
    Όπως πάντα υπέροχη κριτική, ευχαριστούμε πολύ Φανουρη!!!!

Αφήστε μια απάντηση