Human Fortress – Epic Tales & Untold Stories (Compilation)

You are currently viewing Human Fortress – Epic Tales & Untold Stories (Compilation)

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 102:45
Εταιρεία: Massacre Records

Πίσω στο μακρινό 1997, οι κιθαρίστες Torsten Wolf και Volker Trost συναντιούνται με το μπασίστα Pablo J. Tammen και δημιουργούν μία μπάντα με το όνομα ΤΙΜΕΖΟΝΕ. Αφού ηχογραφούν το πρώτο τους demo, λίγο αργότερα η μπάντα διαλύεται. Σύντομα, η μπάντα εμπλουτίζεται με τον τραγουδιστή Jioti Parharidis, τον ντράμερ Απόστολο «Laki» Ζαίο και τον Dirk Marquardt στα πλήκτρα. Και εγένετο οι HUMAN FORTRESS. Μετά από πολλές αλλαγές, τόσο στη σύνθεση του συγκροτήματος, όσο και στις δισκογραφικές εταιρείες (Limb Records, Massacre Records, AFM Records) έχουν ήδη κυκλοφορήσει 5 ολοκληρωμένα άλμπουμ με τελευταίο το «Reign In Gold» του 2019.

Σε λιγότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου 2021, οι HUMAN FORTRESS  θα κυκλοφορήσουν μια συλλογή με τίτλο «Epic Tales & Untold Stories». Πρόκειται για ένα διπλό cd, το οποίο θα είναι θα περιέχει νέα, σπάνια, αλλά και παλιά ακυκλοφόρητα τραγούδια τους (στο πρώτο cd), ενώ στο δεύτερο θα βρούμε μία επιλογή από αγαπημένα τραγούδια του συγκροτήματος.

Όσον αφορά την νέα κυκλοφορία των HUMAN FORTRESS δε γίνεται να μην παρατηρήσουμε τη μεγάλη διάρκεια (πάνω από 1,5 ώρα). Ξεκινάει με μία ενδιαφέρουσα σύνθεση, το «The Grimoire» με όμορφες μελωδίες στα πλήκτρα και στις κιθάρες. Δυστυχώς η συνέχεια δεν είναι ανάλογη και το πρώτο cd περνάει με εναλλαγές ανάμεσα σε χαλαρά μπαλαντοειδή κομμάτια («Dissapear In Dark Shadows», «Free», «Pray for Salvation») και κάποια πιο γρήγορα και δυνατά («Vain Endeavour», «Fernweh», «We Are Legion», «Cruel Fantasy»). Αυτά τα ανεβοκατεβάσματα στο τέμπο είναι λίγο κουραστικά, μιας και δε δίνουν στον ακροατή τη δυνατότητα να μπει σε ένα καθαρά Power Metal mood. Προσωπικά πιστεύω οτι και να έλειπε το πρώτο cd δε θα με ενοχλούσε καθόλου.

Τα πράγματα αλλάζουν στο δεύτερο cd. Εκεί πλέον θα συναντήσουμε πιο δυνατά κομμάτια, πιο γρήγορα, που να δικαιολογούν σε κάποιο σημείο το Epic/Power Metal ύφος της μπάντας.  Ξεκινάει με το «Lord Of Earth And Heavens Heir», ένα σαφώς πιο γρήγορο κομμάτι, το οποίο βέβαια αν ήταν λίγο μικρότερο θα μπορούσε να σταθεί άνετα και στη Eurovision (…). Στη συνέχεια θα ακούσουμε δυο κάπως πιο γρήγορα/δυνατά τραγούδια, τα «The Dragons Lair» και «Defenders Of The Crown», ενώ ακολουθεί το «Border Raid In Lions March» το οποίο αποτελεί πραγματικά μια πολύ δυνατή στιγμή στο CD. Folk μελωδία σε συνδυασμό με μια δυνατή «επέλαση», όπως υπόσχεται και ο τίτλος άλλωστε. Συνεχίζουμε με τα «Gladiator Pt.1 και Pt2.» και επιτέλους μια αχτίδα ελπίδας αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Δυνατά και γρήγορα τραγούδια, δικαιολογούν πλήρως τον τίτλο τους. Επιτέλους λίγο γνήσιο Power Metal! Στα επόμενα τραγούδια («Wasted years», «The Chosen One», «Thieves Of The Night», «Rise Or Fall») συναντάμε κλασσικές Power-ιές, όχι κάτι ξεχωριστό. Πολύ δυνατή στιγμή το «Dark Knight», ίσως η δυνατότερη στιγμή της εν λόγω κυκλοφορίας. Γρήγορο τέμπο στα τύμπανα, γρήγορες κιθάρες….απλά ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ!! Ακολουθούν τα «Thrice Blessed», «Lucifer’s Waltz» και «Surrender», κομμάτια με δυνατό ήχο σε mid tempo ρυθμό. Το δεύτερο cd κλείνει με το «Thunder», δυνατό και γρήγορο τραγούδι, έτσι για να μας αφήσει μια γεύση κλασσικής power-ιάς στο τελείωμα.

Η παραγωγή η οποία έγινε από τους Tommy 7 Newton και Seeb Levermann στα «Area 51 Recording Studios» και «Greenman Studios» αντίστοιχα, είναι πάρα πολύ καλή, με δυνατό και καθαρό ήχο. Για τους λάτρεις του είδους και της μπάντας, αυτή η συλλογή θα είναι μία ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, για τους νεοεισερχόμενους όμως στη σκηνή, σίγουρα υπάρχουν και πιο αντιπροσωπευτικές μπάντες. Γνώριμα ακούσματα, στα μονοπάτια των HELLOWEEN, STRATOVAIUS και HAMMERFALL….

Βαθμολογία: Δ/Α
Συντάκτης: Τάσος Βαρελάς
Διαδικτυακός Σύνδεσμος:  HUMAN FORTRESS – Επίσημη Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση