Wolfheart – Wolves Of Karelia

You are currently viewing Wolfheart – Wolves Of Karelia

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 40:43
Εταιρεία: Napalm Records

Το μεγάλο αφεντικό της μπάντας που ακούει στο όνομα Tuomas Saukkonen λίγους μόνο μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ της άλλης προσωπικής του μπάντας DAWN OF SOLACE έχει έτοιμο και κυκλοφορεί το νέο, 5ο σε επτά μόλις χρόνια άλμπουμ της βασικής πλέον μπάντας του WOLFHEART μετά το πετυχημένο «Constellation Of The Black Light» του 2018. Η σύνθεση της μπάντας παραμένει σταθερή, με μόνη προσθήκη τον «δικό μας» Βαγγέλη Καρζή (ex-ROTTING CHRIST, FULL HOUSE BREW CREW) στις κιθάρες.

Ως γνωστόν η Φινλανδία είναι μία χώρα που φημίζεται για τα δάση, το κρύο και την μελαγχολία της, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις περισσότερες μπάντες που ξέρουμε και προέρχονται από εκεί. Οι WOLFHEART δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση λοιπόν και έτσι μέσα στα 8 τραγούδια  και 41 περίπου λεπτά που διαρκεί ο δίσκος παίρνουμε ακριβώς αυτό. Ατόφιο, ατμοσφαιρικό, αρκετά επικό σε σημεία, μελωδικό Death Metal με την κλασική φιλανδική του σφραγίδα.

Ο δίσκος ξεκινάει με το πρώτο single, το «Hail of Steel», που παρόλο τον τίτλο και το βιντεοκλίπ του δεν είναι ιδιαίτερα επικό αλλά ξεχωρίζει για τις πολύ καλές του κιθάρες και τις μελωδίες του παρόλη την ταχύτητά του. Το «Horizon On Fire» που ακολουθεί, μετά από μια σχεδόν ενός λεπτού μελωδική εισαγωγή τσιτώνει τα γκάζια δείχνοντας την πιο extreme πλευρά της μπάντας αν και μαλακώνει προς το τέλος, ενώ το «Reaper» μετά με τη σκοτεινή του μελωδία και τα πλήκτρα στο background φτιάχνει την κατάλληλη ατμόσφαιρα που χρειάζεται ο τίτλος του. Το «The Hammer» μετά είναι άλλη μια κορυφαία στιγμή καθώς ο συνδυασμός ταχύτητας και μελωδίας που έχει είναι φονικός, οπότε το instrumental «Eye Of The Storm» μετά χρειάζεται για να επανέλθει η τάξη στα ηχεία και το κεφάλι μας. Το «Born Of Fire» μετά είναι το groove επικό κομμάτι του δίσκου αν και κάπου στη μέση η αλλαγή μου το χάλασε, θα προτιμούσα να συνέχιζε όλο στον ίδιο ρυθμό ενώ και το «Arrows of Chaos» μετά, δεν ήταν κακό, αλλά δε με εντυπωσίασε κιόλας. Ο δίσκος κλείνει με το «Ashes», ένα ακόμη ωραίο μελωδικό κομμάτι, η κατάλληλη πιστεύω επιλογή για φινάλε. Παίζει να κλείνουν με αυτό τις συναυλίες τους κιόλας, πριν βγουν για encore!

Το «Wolves Of Karellia» λοιπόν, είναι ένας δίσκος γεμάτος χειμώνα, κρύο, μελαγχολία, πόλεμο και θάνατο, επηρεασμένο από τον Ψυχρό Πόλεμο του 1939, όταν η πρώην ΕΣΣΔ εισέβαλε στη Φιλανδία, αλλά τα βρήκε σκούρα και τελικά συνθηκολόγησε λίγους μήνες μετά. Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες δουλειές της μπάντας και τις πάει ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά, όλοι οι φίλοι του μελωδικού και ακραίου ήχου της συνομοταξίας των INSOMNIUM, ROTTING CHRIST, AMORPHIS κλπ πρέπει οπωσδήποτε να το ακούσουν και σίγουρα θα το βάλουν στα αγαπημένα τους για τη φετινή χρονιά και όχι μόνο.

Βαθμολογία: 8,5/10
Συντάκτης:  Αντώνης Λιβάνιος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: WOLFHEART – Σελίδα Facebook

This Post Has 3 Comments

  1. Vassiliki Pantazi

    Εξαιρετική κριτική!!!! Συμφωνώ απολύτα με όλα όσα γράφεις!!!!
    Εγώ προσωπικά χάρηκα όσο τπτ άλλο,όταν βγήκε η ανακοίνωση ότι ο δικός μας Βαγγέλης είναι πλέον μέλος της μπάντας στην κιθάρα!!!!!
    Είναι αδυναμία μεγάλη!!!!!!!

  2. Κατά την γνώμη μου, οι WOLFHEART είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα
    του Φινλανδικού extreme metal !! Και με αυτή τους την δουλειά το αποδεικνύουν περίτρανα !!
    Είναι ένα album γεμάτο σκοτεινές μελωδίες, βία, δύναμη, και ομορφιά ταυτόχρονα !!
    Τα φωνητικά του Tuomas προσαρμοσμένα έτσι ώστε να σου μεταφέρουν ακριβώς την σημασία
    πίσω από τους στίχους στο εκάστοτε τραγούδι !! Και για να ευλογήσω τα γένια μας ,
    νομίζω ότι ο Βαγγέλης Καρζής είναι το τέλειο συμπλήρωμα των WOLFHEART!!

  3. Dimitris

    Το άκουσα μετά από καιρό και χαίρομαι που στέκει ακόμα. Άκρως κατατοπιστική κριτική. Νομίζω από τις καλύτερες δουλειές φέτος στο μελωδίκο death metal.

Αφήστε μια απάντηση