Ανταπόκριση: Medusa’s Wrath, Svbstance, Nomos (Piraeus Academy, Αθήνα, Ελλάδα – 15/6/2024)

You are currently viewing Ανταπόκριση: Medusa’s Wrath, Svbstance, Nomos (Piraeus Academy, Αθήνα, Ελλάδα – 15/6/2024)

Συναυλία: Medusa’s Wrath, Svbstance, Nomos
Μέρος: Piraeus Academy, Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνία: 15 Ιουνίου 2024
Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος

Ακόμα ένα Σαββατόβραδο πέριξ του Κεραμικού, ακόμα ένα Σαββατόβραδο με φίλους που έχουμε ένα κοινό. Την αγάπη μας για τη μουσική και μάλιστα όχι απλά για τα μεγάλα προβεβλημένα συγκροτήματα αλλά για τα δικά μας παιδιά. Που θα έρθουν να σε χαιρετήσουν εγκάρδια, να σε ευχαριστήσουν για τη στήριξη (λες και αυτοί δε μας στηρίζουν ψυχολογικά με τη μουσική τους!), να πιούν μαζί σου μια μπύρα.

Ακριβώς αυτό ήταν το vibe το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Piraeus Academy. Τρία νέα (περίπου γιατί οι SVBSTANCE επανασυστάθηκαν ουσιαστικά το 2020) συγκροτήματα  που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε δημιουργικό οργασμό και η αίσθηση που πήρα ήταν ότι ήθελαν να ξεσπάσουν ένα μέρος του πάνω στη σκηνή. Εν μέσω προετοιμασίας για νέα άλμπουμ ή προώθησης άλμπουμ που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Η αρχή έγινε με τους NOMOS που προετοιμάζονται πυρετωδώς για το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Ήδη όμως έχουν το υλικό να στηρίξουν μια ζωντανή εμφάνιση και σίγουρα έχουν την ενέργεια που απαιτεί η σκηνή. Εντυπωσιακός ο τραγουδιστής William JoeStar με μεγάλο εύρος στη φωνή και ας είχε σκάσει από τη ζέστη (όπως όλοι μας), εξαιρετικοί παίκτες και οι μουσικοί που τον περιτριγύριζαν και με μεγάλη επικοινωνιακή άνεση. Ο ήδη αρκετός κόσμος από κάτω το καταδιασκέδασε και από την αρχή φάνηκε ότι το πράγμα θα πάει καλά. Στα συν η πολύ καλή διασκευή του «Cemetery Gates» των PANTERA. Πάντα εκτιμώ ένα συγκρότημα που δε φοβάται να «δανειστεί» μουσικούς ύμνους, να τους φέρει στα μέτρα του και να μας τους παρουσιάσει ζωντανά.

Setlist

 1. Sorrowful Clown
 2. The Ghost Of Tomorrow
 3. Wiseman
 4. My Goth Queen
 5. Break Your Mirror
 6. Worms
 7. Cemetery Gates (PANTERA cover)

Μετά από ένα πραγματικά απαραίτητο διάλειμμα για να πάρουμε λίγο αέρα, ήρθε η ώρα για τους SVBSTANCE που βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο σημείο με τους NOMOS….εν αναμονή του πρώτου τους άλμπουμ. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα πιο μοντέρνο, μουσικά και σκηνικά, metal συγκρότημα με έναν αεικίνητο και φουλ επικοινωνιακό τραγουδιστή (και όχι μόνο), τον Γιάννη Χατζηγεωργίου και με τα πλήκτρα να έχουν την τιμητική τους, περισσότερο απ’ ότι συνήθως, σε αρκετά σημεία. Γενικά η εξάδα φάνηκε αρκετά δεμένη στη σκηνή με επίκεντρο πάντα τον Γιάννη.

Setlist

 1. Burning Inside
 2. Dark Sun
 3. Innocent Need
 4. Full Of Nothing
 5. Running Out Of Time
 6. Twilight
 7. Waldosia
 8. Whisperblack
 9. Bedlam

Λίγο μετά τις 23:00 στη σκηνή ανέβηκαν οι οικοδεσπότες MEDUSA’S WRATH για να μας παρουσιάσουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ «Pavor Exitium Mors». Αυτή η αίσθηση που είχα πάρει από την κουβέντα μου με τη Χριστίνα Παφτίνου, τη μπασίστα της μπάντας, ότι περιμένουν με τεράστια ανυπομονησία το συγκεκριμένο live επιβεβαιώθηκε από τα πρώτα λεπτά που βρέθηκα στον χώρο. Τόσο η Χριστίνα αλλά και ο Πέτρος Καλύβας (κιθαρίστας και σύζυγος της Χριστίνας) αλώνιζαν τον χώρο αγκαλιάζοντας και ευχαριστώντας τους πάντες, χόρευαν στους ρυθμούς των τραγουδιών των NOMOS και SVBSTANCE και γενικά έδειχναν να περνάνε τόσο καλά όσο και εμείς. Αυτό βγήκε άμεσα και όταν ανέβηκαν στη σκηνή. Πάλι θα πω για τον τραγουδιστή, Γιώργο Χρυσανθίδη, που είναι πραγματικό θηρίο στη σκηνή αλλά και για τον Πέτρο με την πολύ χαρακτηριστική και κάπως old school εμφάνισή του.  Η Χριστίνα φρόντισε να μας χαρίσει μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή όταν κατέβηκε στο κοινό (χωρίς stage diving βέβαια) για να μας συστήσει τον κουμπάρο, φίλο και συνστιχουρό των MEDUSA’S WRATH, Βασίλη Παναγόπουλο και να παίξει δίπλα του το «Living In Shadows» στο οποίο ο Βασίλης έχει κάνει κατάθεση ψυχής όπως ανέφερε η ίδια. Μία ακόμα έκπληξη ήταν στο τραγούδι «Annabelle» όταν στη σκηνή ανέβηκε η… Annabelle ως λούτρινη κούκλα. Εντυπωσιακό και ευφάνταστο!

Setlist

 1. Intro – Heaven’s Gates
 2. Medusa’s Wrath
 3. Call Of Deliverance
 4. Shade Of The Night
 5. A Day Of Peace
 6. Passion
 7. Intro – Annabelle
 8. Seeker Of Truth
 9. Living In Shadows
 10. Street Warriors
 11. Pavor Exitium Mors
 12. Time Erased

 Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μια πολύ ωραία βραδιά με τρία συγκροτήματα από τα οποία ακόμα έχουμε να περιμένουμε πολλά. Η ελληνική metal σκηνή χρειάζεται αυτή την όρεξη, τη δημιουργικότητα και το οικογενειακό κλίμα που κάνει τους θεατές – ακροατές να αισθανθούν μέρος μιας μεγάλης οικογένειας!

Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Κώστας Μπουντούκος
Φωτογραφίες: Κώστας Μπουντούκος
Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι: MEDUSA’S WRATH – Σελίδα Facebook
SVBSTANCE – Σελίδα Facebook
NOMOS – Σελίδα Facebook

Copyright © 2024 by THEGALLERY.G

Video by Medusa’s Wrath

Αφήστε μια απάντηση