Withering Surface – Meet Your Maker

You are currently viewing Withering Surface – Meet Your Maker

Χρονολογία: 2020
Συνολικός Χρόνος: 43:42
Εταιρεία: Mighty Music

     To 2020 είναι, όπως φαίνεται, ένα γόνιμο έτος για επανενώσεις συγκροτημάτων και πηγή έμπνευσης για να κυκλοφορήσουν αξιοπρόσεχτες -αν μη τι άλλο- δουλειές. Το demo «Unique» του 1995 των Δανών WITHERING SURFACE είχε ψηφιστεί ως η καλύτερη demo κυκλοφορία από το Εθνικό Ραδιοφωνικό Ιδρυμα της Δανίας. Ορμώμενοι από αυτήν τη διάκριση, το κουιντέτο από το Naestved ηχογράφησε τα δύο του πρώτα CD στα Fredman Studios, επηρεασμένο φυσικά από τη Σουηδική Death Metal σκηνή, πλην όμως μετά την κυκλοφορία αδιάφορων τουλάχιστον δίσκων διαλύθηκε το 2004 για να ξαναέρθει στο προσκήνιο φέτος και να κυκλοφορήσει το «Meet Your Maker» στην εταιρεία του τραγουδιστή τους, τη Mighty Records.

        To εναρκτήριο, ομότιτλο τραγούδι, γεμάτο μελωδίες και εναλλαγές ρυθμού εισάγει κάποιες «KREATOR επιρροές» όσον αφορά τη θυμωμένη εκφορά των στίχων και τις κιθάρες, ενώ το «Raised Right»  που ακολουθεί είναι τόσο κοινότυπο κι ανούσιο filler, από την αρχή διαφαινόμενο… Ευτυχώς όμως, στο «Alone» οι WITHERING SURFACE κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, αναπαράγοντας μελωδικό Σουηδικό Death Metal, ισάξιο των IN FLAMES και των SOILWORK με την απαραίτητη παύση στη μέση και το  DARK TRANQUILITY ξέσπασμα στο τέλος. Στο «Room 417» πετάχτηκα από την πολυθρόνα ζητωκραυγάζοντας σαν να έβαλε η ομάδα μου goal μιας και άκουγα ένα φόρο τιμής στη χρυσή εποχή των IN FLAMES, μελωδίες, πιασάρικα riffs, ρυθμικές κιθάρες, groove, μια πολύ καλή μίξη όλων των παραπάνω και  μια νοσταλγία διάχυτη στον αέρα. Μια νοσταλγία που θα παραμείνει και στην συνέχεια, καθώς στο «In A City Without Soul» θα μπούν και Black στοιχεία θυμίζοντας DISSECTION, με τα πλήκτρα να αποτελούν μια πολύ καλή συνοδεία στις κιθάρες των Allan Tvedebrink και Marcel Lech Lysgaard, την ίδια ώρα που το “Leave In The Storm” κρατάει καλά το χορό της μελωδίας και της επιθετικότητας με τους CHILDREN OF BODOM να κάνουν κι αυτοί  την εμφάνισή τους στις κιθάρες και το υμνικό ρεφρέν. Στο “I’ ll Soon Be Gone” έχουμε τη συμμετοχή της Elizabeth Gorboi Andersen (πιθανολογώ η κόρη του Andersen) σε ένα πιο mid tempo τραγούδι, το οποίο όμως κορυφώνεται στο τέλος. Στο κλείσιμο, δε, του δίσκου “The Apprentice” θα ξαναθυμηθούμε τους WITHERING SURFACE όπως μας είχαν συστηθεί πίσω στο 1997 με το «Scarlet Silhouettes».

     Το εξώφυλλο έχει φιλοτεχνήσει ο Niklas Sundin και είναι πραγματικά υπέροχο, ενώ την παραγωγή έχει επιμεληθεί ο Jacob Hansen, μια παραγωγή σύγχρονη, γυαλισμένη με έμφαση στις κιθάρες και τα drums αλλά πιό αδύναμη όσον αφορά τα υπόλοιπα όργανα και τα φωνητικά.

     Πέρασα όμορφα ακούγοντας το «Meet Your Maker». Έκανα headbanging στο γραφείο, air guitaring στο σπίτι, air drumming (νταπα ντούπα) στο αυτοκίνητο και ύψωσα το ποτήρι της μπύρας μου σαν χαιρετισμό στο μελωδικό Death Metal. Χαίρομαι που επέστρεψαν οι WITHERING SURFACE, αλλά αν επιμείνουν σε αυτό το στύλ  25 χρόνια μετά θα ξεχαστούν γρήγορα και θα προτιμηθούν δυνατότερες και πιο αξιόλογες φετινές κυκλοφορίες. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε έιναι μια μπάντα διασκευών στους IN FLAMES. Η προσθήκη κάποιων Black  στοιχείων και η προσέγγιση των KREATOR της μεσαίας πειραματικής περιόδου, συν το γεγονός οτι πρόκειται για ένα αναγνωριστικό δίσκο  με αναγκάζουν να τους δώσω κάποια ελαφρυντικά και να περιμένω να δω αν θα έχουν κάποια μουσική εξέλιξη στο μέλλον…

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: WITHERING SURFACE – Facebook Page

Αφήστε μια απάντηση