Steelwitch – Steelwitch (EP)

You are currently viewing Steelwitch – Steelwitch (EP)

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 26:47
Εταιρεία: Sonic Age Records

Δεν ξέρω εσείς τι λέτε, εγώ πάντως την τελευταία φορά που τσέκαρα το ημερολόγιό μου, έλεγε 2020. Και εάν η γη τελικά δεν είναι επίπεδη όπως κάποιοι λένε, φαίνεται ότι τώρα θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε αν είναι παντού η ίδια εποχή και να ξεκινήσουμε έρευνες να τσεκάρουμε ότι όλες οι περιοχές της Αθήνας ανήκουν στο ίδιο χωροχρονικό συνεχές.

Εντάξει, δεν το λέω για κακό βέβαια, όντας μιας κάποιας προχωρημένης μεταλλικής ηλικίας, όταν βλέπω μπάντες να βγαίνουν και να παίζουν μουσική βγαλμένη από το παρελθόν και να ξυπνάνε αναμνήσεις και συναισθήματα που συχνά αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν ακόμα θαμμένα κάπου μέσα μας ή εξαφανίστηκαν δια παντός, ε, δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως χαίρομαι ιδιαιτέρως.

Αν ακόμη δεν πήρατε χαμπάρι περί τίνος πρόκειται λοιπόν, να πω ότι το εν λόγω ντουέτο με την διακριτική ονομασία STEELWITCH κάνει ακριβώς αυτό. Έχει γυρίσει τον χρόνο πίσω στις αρχές της δεκαετία του 1980 και συνδυάζοντας επιρροές από Ευρώπη, Αμερική, Nowbhm (αν δεν ξέρετε τι είναι αυτό, διαβάστε κάτι άλλο) μας προσφέρει μία κυκλοφορία που αν την πάρει κάποιος π.χ. σε κασέτα χωρίς κάποια άλλη πληροφορία θα αρχίσει να ψάχνει απεγνωσμένα όλες τις διαθέσιμες πηγές για να ανακαλύψει «ποιο είναι αυτό το άγνωστο άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν 30 χρόνια και πέτυχε σήμερα».

Το γνωστό-άγνωστο λοιπόν μίνι άλμπουμ το οποίο μας απασχολεί σήμερα, έχει τον απλό, λιτό, διακριτικό τίτλο «Steelwitch» και περιέχει 5 τραγούδια. Κατευθείαν από την αρχή και χωρίς διακοπές μέχρι το τέλος αυτό που ακούμε είναι αγνό, ανόθευτο heavy metal, με speed και US power metal επιρροές, κυρίως IRON MAIDEN,  CIRITH UNGOL, GLACIER, CLOVEN HOOF, TOKYO BLADE και έπρεπε να αναφέρω και κάποια πιο νέα γκρουπ, σίγουρα θα έλεγα ENFORCER ή EVILE. Τα φωνητικά του Γιώργου Παπαγιαννάκη (επίσης στους ABSINTHIANA, AENAON) έχουν την κατάλληλη χροιά και δύναμη ενώ ο Ungod (επίσης SAD, SLAUGHTER PRIEST) που έχει παίξει όλα τα υπόλοιπα όργανα ξεδιπλώνει νέες πτυχές του ταλέντου του και επιρροές που δεν ξέραμε καθώς τόσα χρόνια ήταν γνωστός για τις ακραίες black metal ενασχολήσεις του. Το «A Legacy of Swords» που είναι ένας συνδυασμός όλων των επιρροών που αναφέραμε είναι για μένα η κορυφαία στιγμή και μετά το «αμερικανόφερτο» «Moonlight Whispers» και το MAIDEN-ικό με DiAnno (φυσικά) «Cursed Dreams». Τα υπόλοιπα δύο κομμάτια «Last Winter’s Day» και το ομώνυμο είναι κι αυτά πολύ καλά φυσικά σε power/speed metal ρυθμούς ενώ αν αναρωτιέστε τι γίνεται από στιχουργικής απόψεως, ε, τι νομίζατε, η φωτιά και το ατσάλι έχουν την τιμητική τους. Η παραγωγή είναι θεωρώ επίτηδες «μέτρια» πάντα για τα δεδομένα της εποχής μας, οπότε εγώ θα έλεγα ότι ηχεί πιο αληθινό και ζεστό, μια χαρά δηλαδή!

Το μόνο στοίχημα που μένει να δούμε αν θα κερδηθεί και που φυσικά θα δείξει το μέλλον, είναι αν και κατά πόσο μια μπάντα που «προσκυνάει» το παρελθόν μπορεί να έχει διάρκεια ζωής και να κρατήσει το ενδιαφέρον του κόσμου ζεστό με τις κυκλοφορίες του. Μέχρι να το μάθουμε αυτό ακούμε και στηρίζουμε την πρώτη αυτή προσπάθεια, που είναι σίγουρα αυτό που λέει ο λαός «να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι» !! 666 Thumbs up !!!!

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης:  Αντώνης Λιβάνιος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: STEELWITCH – Σελίδα Facebook

Αφήστε μια απάντηση