Slipknot – We Are Not Your Kind

You are currently viewing Slipknot – We Are Not Your Kind

(Roadrunner Records)

Συνολική Διάρκεια: 63:29

….20 Έτη πέρασαν από την τελευταία φορά που ο γράφων έπιασε πένα για να αμoλήσει την βδελυρή του άποψη και να μολύνει ότι έχετε στην κούτρα σας, ξεκάθαρα, ωμά και εικονοκλαστικά. Η συμπτωματική κυκλοφορία του 6ου LP των καθόλου συνηθισμένων και πάραυτα περιθωριακών κατοίκων της Iowa, αποτέλεσε το καλύτερο διεγερτικό.
Jim Root Quote: “We need always to Prove Ourselves ,even after 20 fucking years , people say , Oh come on…is thοse dorks with the masks again….”

Χωρίς περιστροφές σας κάνω ενα break down της σαπίλας, των εγκλωβισμένων συναισθημάτων, της έντασης και της διάχυσης της εκφραστικότητας του δίσκου, κομμάτι κομμάτι…

 • Insert Coin:
  Πρώτο πρελούδιο και εισαγωγικό του δίσκου , ήχοι από retro consoles and coin up machines…counting on the Killers ψιθυρίζει ο Corey, προετοιμάζοντας μας, για το επόμενο κ πρώτο διαμάντι που ονομάζεται
 • Unsainted (1ο single):
  …η πόρτα σε καλωσορίζει… I Never Killed myself to Save my Soul, χορωδία από λεπτεπίλεπτες αέρινες φωνές της Angel City Choral και ένα πιασιάρικο riff που κολλάει στο κεφάλι και αντιλαμβάνεσαι κατευθείαν ότι το δισκογραφικό τους πόνημα δεν έχει καμία σχέση με τα δυο προηγουμενα album…  η   επιθετικότητα και η τσαντίλα ξανά παρούσες …το δέσιμο 9 Ζουρλών μασκοφόρων με τεράστιο μουσικό υπόβαθρο σε κάνει να χοροπηδάς, για πάμε….
 • Birth of the Cruel (3ο single):
  Ο DJ μαζί με τα τύμπανα του Clown Graham (προσφάτως έχασε την 22χρονη κόρη του, θυμηθείτε όταν οι Slipknot παίξανε στο Λυκαβηττό -εποχή Iowa- ειχε τραυματιστεί σοβαρά η γυναίκα του ), κάνουν έντονη την παρουσία τους…Το κομμάτι στιχουργικά και μουσικά αποτυπώνει τις εντάσεις μιας Αμερικάνικης διαλυμένης οικογένειας, ενώ ο Φωνακλάς σε κάνει ξανά να τραγουδάς μαζί του: «I’m just a Judas, lookin’ for a silver line, And tomorrow is still a step behiiiind ind…»
 • Death Because of Death:
  Δεύτερο πρελούδιο, όχι πολλά πολλά, ηλεκτρονικοί ήχοι, κυμβαλισμοί στο ταμπούρο και ένα μονότονο «Death because of death because of you!»
 • Nero Forte:
  Και σιγά σιγά μπαίνουμε στην καρδιά του «προβλήματος». Εδώ τα στοιχεία που αγαπάμε στους 9 είναι όλα παρόντα. Riff που σε ξεσηκώνουν, mid-tempo ρυθμός, χορωδιακές συνοδείες, πομπώδης έκφραση με περίσσιο δηλητήριο από τον Φωνακλά, πολεμικά ρυθμικά τύμπανα, μελωδία που σφηνώνει στο κρανίο κ ένα chorus μανούλα μου θέλω να σε ξεντερίσω…
 • Critical Darling:
  Πειραγμένοι ήχοι κ ξύσιμο που παραλύει τους τένοντες, η ποιότητα σταθερή, δυο ξεχωριστές διακυμάνσεις στη διάθεση στη μέση και στο τέλος…Μυρίζει διαζύγιο, μαζί υποφέρουμε και πορευόμαστε, θα με ανεχτείς να στα ξερνάω (o Corey βίωσε τα γνωστά… )
 • A Liar’s Funeral:
  Ακουστική και μελωδία… Ο Φωνακλάς με λυρικό τρόπο μεταφέρεται από τα καθαρά στα κανιβαλιστικά του…Το συγκεκριμένο έχει πολλά στοιχεία Death και Thrash, riffs που είναι κατασκευασμένα για υψηλές εντάσεις και παραγωγή κρυστάλλινη…
 • RED f@cking FLAG:
  Τίποτα δεν έγινε τυχαία με αυτή τη μπάντα, όλα μα όλα είναι μελετημένα…Ηλεκτρονικοί ήχοι, παίξιμο με μυδράλιο, συγχρονισμός απόλυτης πειθαρχίας με έμπνευση συναπαρτίζουν ένα σκληρό μαύρο διαμάντι…
 • What’s Next:
  Πρελούδιο στο Spiders με  πιάνο και μια σχισμή που έρχεται….ανοίγοντάς την….
 • Spiders:
  Το πιο χoρευτικό τραγούδι , το refrain γίνεται σβούρα στη κεφάλα σου…Το hitακι του δίσκου, διασκεδαστικότατo και άλλη μια καλή φωνητική ερμηνεία…!
 • Orphan:
  Εξαιρώντας την εισαγωγή που θυμίζει Βlade Runner, μιλάμε για ένα αμιγώς Heavy Metal κομμάτι πόνου που επικεντρώνεται στο Ορφανό… Αυτό το μούλικο όμως, σε πιάνει βίαια από τα μαλλιά και σε σέρνει στη γωνία του τραπεζιού από  την αρχή ως το τέλος……smashing your face in!
 • My pain:
  Θα το χαρακτήριζα ως το γεφυρωμένο χάσμα μεταξύ μουσικών ιδιωματισμών… Αmbient στοιχεία καθ’όλη τη διάρκεια…The Globe is a Huge Divorce , divorce from Nature, divorce from Animals, divorce by humans ….I could easily say maggots .
 • Not Long for this World:
  Μετά το tripαρισμα ξεκινάμε χαλαρά με πολύ ουσία… Οι επιρροές από STONE SOUR ειναι παρούσες, συνεχείς αλλαγές στο παίξιμο και  πολλές ανατριχίλες, γλυκύτατος ο Φωνακλάς με κερασάκι στο τέλος το Outro… Το σύνολο έχει κορύφωση και είναι γαμημένα υποδόριο …’Έμεινε άραγε τίποτα όρθιο σε αυτό τον κόσμο;;
 • Solway Firth (spaceman…google on that fuckers) (2ο single):
  Ποίηση, λόγια που σέρνονται, σάλιο και μίσος για μια επανάληψη που δεν είναι αναγκαία καταλήγουν στο μεστό, εκρηκτικό τελευταίο κομμάτι …Απολαύστε χωρίς καμία ευθύνη κ την τελευταία νότα του.

…Το “We Are Not Your Kind” είναι μια γροθιά σε όλους μας, ένα ξύπνημα των 9 μέσα στη καταιγίδα που όλοι μας βιώνουμε, θα σας συνεπάρει με την δύναμη και την ειλικρίνεια του, ακούγεται νεράκι χωρίς να κουράζει και, προσωπικά, ειναι το soundtrack μου για τους επόμενους μήνες, χρόνια. Οστά και σταχτη !

Βαθμολογία: 9 / 10

Ηλίας Κεράνης

Διαδικτυακός Σύνδεσμος: Slipknot – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

 1. Dimitris

  Ωραία κριτική και αναπάντεχα καλός δίσκος. Νομίζω πρέπει να γίνει και μια μικρή αναφορά στην φοβερή παραγωγή του δίσκου.

Αφήστε μια απάντηση