Entombed A.D – Bowels Of Earth

You are currently viewing Entombed  A.D – Bowels Of  Earth

Χρονολογία: 2019
Συνολικός Χρόνος: 40:28
Εταιρία: Century Media

     Όποιος από εσάς ΔΕΝ γνωρίζει τους ENTOMBED να σηκώσει το χέρι. Πολύ ωραία, αυτοί που το σηκώσατε να έρθετε  αύριο με τον κηδεμόνα σας να σας βάλω τιμωρία. Ανεπίτρεπτο να υπάρχει αναγνώστης του thegallery.gr και να μην τους ξέρει! Οι υπόλοιποι σίγουρα θα ξέρετε ότι μετά τον τσακωμό του  L.G Petrov με τους υπόλοιπους εκεί, πλέον έχουμε δύο συγκροτήματα. Τους ENTOMBED και τους ENTOMBED A.D. Εμείς εξετάζουμε την παρέα του L.G.Petrov κι αφήνουμε στην άκρη το καλλιτεχνικό/παραδικαστικό ρεπορτάζ… J

     Οι ENTOMBED A.D υπάρχουν από το 2014 και το «Bowels Of Earth» είναι ο τρίτος τους δίσκος. Με το εναρκτήριο τραγούδι  «Torment Remains» καταλαβαίνουμε που  κυμαίνεται ο δίσκος. Υπάρχουν ισόποσες δόσεις από όλα τα παλιότερα πονήματα των ENTOMBED. Θέλετε groove του «Wolverine Blues»; Το έχετε. Θέλετε Thrash/Death του «Clandestine» (με πιάνει δέος και κατάνυξη  και μόνο που το γράφω); Το έχετε. Θέλετε μελωδικές στιγμές του «Morning Star»; Κι αυτό το έχετε. ΄Όλα  τα έχει ο μπαχτσές (τώρα που το ανέφερα, να θυμηθώ αύριο να καταπιαστώ μαζί του, με τόσες βροχές πάλι βγήκαν τα χόρτα…). Όλα αυτά περασμένα μέσα από το πρίσμα του Death ‘n’ Roll και Hardcore μίγματος που είναι και τα κύρια συστατικά του party που γίνεται εδώ. Ακόμα κι οι κάπως παράταιρες  στιγμές των «Bourbon Νightmare» και «To Eternal Night» μοιάζουν να ταιριάζουν στο όλο παζλ, μιας και φέρνουν αυτόν το αέρα του Αμερικάνικου Νότου τόσο στιχουργικά, όσο και μουσικά με τους PANTERA και DAWN  να μας έρχονται στο νου. Από όλη αυτή τη γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι διασκευές. Η μία είναι στο «I’ll Never Get Out Of This World» του  country τραγουδιστή HANK WILLIAMS το οποίο πρωτοηχογραφήθηκε το 1952 και οι ENTOMBED A.D φρόντισαν να το περάσουν στα μέτρα τους με περισσή δόση χιούμορ και η άλλη στο « Back At The Funny Farm» των MOTORHEAD  που το ακούσαμε στο «Another Perfect Day» του 1983. Με τη διασκευή αυτή κλείνει και το «Bowels Of Earth» κλείνοντας και τη γιορτή που στήθηκε.

     Από το λαρύγγι του L.G Petrov ακούμε αυτό που περιμένουμε από αυτόν τον χαρισματικό frontman. Μεγάλο εύρος φωνητικών, δυνατές και παθιασμένες στιγμές οργής, ενώ ο νεοεισελθόντας Βραζιλιάνος κιθαρίστας Guilherme Miranda δίνει μια φρέσκια πνοή με τα riffs του που αποτίουν φόρο τιμής στην σουηδική Death Metal σκηνή των αρχών της δεκαετίας του ’90. Το δε rhythm section είναι υπεύθυνο  για το Punk/Hardcore υπόβαθρο που υποβόσκει. Η παραγωγή είναι λασπωμένη όσο πρέπει, τα intros και τα samples είναι τοποθετημένα εκεί που πρέπει και η διάρκεια των τραγουδιών δεν κουράζει καθόλου τα αυτιά του ακροατή.

    Γενικά το «Bowels Of Earth» είναι ένας ευχάριστος δίσκος που ακούγεται με πολύ καλή διάθεση και ενδείκνυται για εύθυμες στιγμές. Μια θερμή παράκληση προς αμφότερες πλευρές. Αφήστε τα μίση και πιάστε το………αλισβερίσι. Βρείτε τα μεταξύ σας, κάντε αμοιβαίες υποχωρήσεις και δείξτε μας ότι μπορείτε να ξαναδώστε στον κόσμο λίγη από τη μαγεία σας. Με τις κυκλοφορίες των ENTOMBED και ENTOMBED A.D δείχνετε ότι δεν το έχετε ξεχάσει.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης; Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: ENTOMBED A.D – Επίσημη Σελίδα

This Post Has One Comment

  1. Ράφα

    Τι να πω ωραίος δίσκος αλλά όπως λέει κ ο συντάκτης ας ενωθούν ένα όνομα αφού το έχετε το τόπι παίζετε μπαλιτσα.

Αφήστε μια απάντηση