Destruction – Born To Thrash (Live In Germany)

You are currently viewing Destruction – Born To Thrash (Live In Germany)

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 52:13
Εταιρεία: Nuclear Blast

Αν οι DESTRUCTION, παρέα με τους SODOM και KREATOR αποτελούν την Αγία Τριάδα του γερμανικού Thrash Metal, μάλλον αυτοί είναι το Άγιο Πνεύμα, καθώς γενικά έρχονται, δυστυχώς θα έλεγα γιατί εγώ τους αγαπάω εξίσου, τρίτοι και καταϊδρωμένοι. Οι δύο πρώτοι έχουν περισσότερη συνέχεια και ποιότητα στις κυκλοφορίες τους οπότε δικαίως αποτελούν τον «Πατέρα και Υιό».

Μετά το περσινό άλμπουμ «Born To Perish» και μετά από μία δεκαετία αποφάσισαν (είτε αυτοί, είτε η εταιρία, μη με ανακατεύετε μ’αυτά εμένα), ότι πρέπει να βγάλουν ένα ζωντανό άλμπουμ καθώς το τελευταίο ήταν το χορταστικό DVD «A Savage Symphony: The History Of Annihilation» του 2010. Όλα καλά μέχρι εδώ, το κακό όμως είναι ότι πρόκειται για ένα απλό live CD, βάλτε ρε παιδιά και το αντίστοιχο DVD και τίποτα άλλα εξτραδάκια να γουστάρουμε λίγο παραπάνω, δε στοιχίζει και τίποτα, αφού έτσι κι αλλιώς το τραβήξατε όλο το συγκεκριμένο live. Εκτός βέβαια αν νομίζουν εκεί στη Γερμανία ότι στον υπόλοιπο πλανήτη δεν υπάρχει internet και τρόπος να βλέπει κανείς συναυλίες όλη μέρα άμα το κάνει κέφι.
Τέλος πάντων, για να πούμε και δύο λόγια για την κυκλοφορία αυτή, όπως λέει και ο τίτλος, είναι ηχογραφημένο στη Γερμανία στο φεστιβάλ Party.San το περσινό καλοκαίρι (τότε που ακόμα γινόντουσαν συναυλίες!) και περιέχει συνολικά 10 τραγούδια, 5 από την πρώτη περίοδο της μπάντας την δεκαετία του ’80 και άλλα 5 από τα πιο πρόσφατα χρόνια και τον αιώνα που διανύουμε. Ξεκίνημα με το κλασικό intro και «Curse The Gods», οπότε φυσικά χαμός στο ίσιωμα. Ακολουθούν άλλα εννέα γνωστά και κλασικά κομμάτια όπως «Mad Butcher», «Live Without Sense», «Born To Perish», «The Butcher Strikes Back» και ο δίσκος κλείνει με το υπέρτατο «Bestial Invasion» που εδώ διαρκεί 6 λεπτά και επικρατεί φυσικά πανδαιμόνιο. Η απόδοση της μπάντας κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ό ήχος είναι πολύ καλός, ζεστός και όντως σε βάζει στην ατμόσφαιρα με τον κόσμος να ακούγεται στα σημεία που πρέπει, ο Schmier τραγουδάει σαν δαιμονισμένος, οι κιθάρες και τα τύμπανα τα δίνουν όλα, εντάξει τελικά φαίνεται ότι το σώζουμε !

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να πεί κάποιος για ένα τέτοιο live άλμπουμ. Οι DESTRUCTION είναι μεγάλη αδυναμία, τους έχουμε δεί πολλές φορές και έχουμε σχεδόν τα πάντα, μετά όμως από εκείνο το DVD του 2010, θα έπρεπε να κυκλοφορήσουν κάτι πολύ πιο περιεκτικό για να το ξεπεράσουν και να προκαλέσουν την προσοχή του κόσμου σε μία περίοδο που καλώς ή κακώς εξαιτίας του διαδικτύου η πρόσβαση σε τέτοια γεγονότα είναι άμεση και άπλετη. Κυκλοφορεί σε Digipack CD και διπλό βινύλιο, προφανώς ένα βινυλιάκι θα το τιμήσω για να μπει στη σειρά με τα υπόλοιπα αλλά δεν θα παίξει ποτέ όσο είχε παίξει και λιώσει το «Live Without Sense” τότε, τον καιρό εκείνο τον παλιό. Βαθμός δεν μπαίνει, όλοι οι οπαδοί του γκρουπ αξίζει να το αποκτήσουν, οι υπόλοιποι και κυρίως οι νέοι σε ηλικία είμαι σίγουρος ότι θα προσπεράσουν.

Βαθμολογία: Δ/Α
Συντάκτης: Αντώνης Λιβάνιος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: DESTRUCTION – Επίσημη Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση