Cannibal Corpse – Chaos Horrific

You are currently viewing Cannibal Corpse – Chaos Horrific

Χρονολογία: 2023
Συνολική Διάρκεια: 39:15
Εταιρεία: Metal Blade

Η καραντίνα και η όλη κατάσταση με τον κορονοϊό επηρέασαν πάρα πολλούς ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο και η μουσική βιομηχανία δεν θα μπορούσε να μείνει ανέγγιχτη. Κάποιους μουσικούς τους επηρέασε αρνητικά ενώ κάποιους άλλους θετικά, καθώς αποτέλεσε ευκαιρία ώστε να συνθέσουν νέα τραγούδια. Στην δεύτυερη περίπτωση ανήκουν οι CANNIBAL CORPSE, οι οποίοι μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «Violence Unimagined», τον Απρίλιο του 2021 και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως δεν μπορούσαν να βγουν σε περιοδεία, άρχισαν να γράφουν νέα μουσική. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας οδήγησε στο να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο του 2023 το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Chaos Horrific».

Καθώς όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν, για ακόμη ένα δίσκο των CANNIBAL CORPSE στο εξώφυλλο συναντάμε τον Vince Locke ενώ στην παραγωγή τον Eric Rutan. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε και οι κανίβαλλοι το γνωρίζουν καλά αυτό. Έτσι, ο Vince Locke γι’ άλλη μία φορά έχει αποτυπώσει ιδανικά τον τίτλο του δίσκου παρουσιάζοντας μας ένα άρρωστο εξώφυλλο στο οποίο κυριαρχεί ένα αιματοβαμμένο χάος από ζόμπι. Επιπλέον, ο Eric Rutan, εκτός από μόνιμος πλέον κιθαρίστας του συγκροτήματος, μας προσφέρει ακόμη μια άψογη παραγωγή συμβάλλοντας τα μέγιστα στην διαμόρφωση της ηχητικής ταυτότητας του συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια.

Ο δίσκος αποτελείται από δέκα συνθέσεις. Η διάρκεια του είναι περίπου 39 λεπτά ενώ η εισαγωγή με μπάσο από τον παιχταρά Alex Webster στο «Overlords of Violence» δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσει η σφαγή! Μαζί με το «Frenzied Feeding» το οποίο ακολουθεί, φτάνουμε ήδη στα έξι λεπτά του δίσκου ενώ ήδη νίωθεις πως έχει περάσει τρένο από πάνω σου. Γνώριμες καταστάσεις για τους μυνημένους οπαδούς των κανίβαλλων! Στην πλειοψηφεία του δίσκου κυριαρχούν οι υψηλές ταχύτητες (όχι πως δεν το περιμέναμε), ενω υπάρχουν τραγούδια όπως τα «Summoned for Sacrifice», «Vengeful Invasion», «Fracture and Refracture» και «Pitchfork Impalement» στα οποία συναντάμε και πιο mid tempo μέρη, ενώ τα γρήγορα σημεία εναλλάσονται με τα αργά. Τα τραγούδια εμπλουτίζονται με πορωτικά breakdowns στα οποία το rhythm section των Alex Webster και Paul Mazurkiewic αποδεικνύει τον λόγο που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του συγκροτήματος. Όσον αφορά τα φωνητικά του George «Corpsegrinder» Fisher, δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Ο άνθρωπος γι’ ακόμη ένα δίσκο φτύνει τα συκώτια του!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τo «Chaos Horrific» αποτελεί το δεύτερο μόλις άλμπουμ με τον Eric Rutan στην κιθάρα (εκτός από την παραγωγή), με το μουσικό να έχει δέσει ακόμα περισσότερο με το συγκρότημα. Αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό στο νέο δίσκο, καθώς ο Rutan έχει προσφέρει και στον τομέα της σύνθεσης αυτή την φορά. Τα «Blood Blind» και «Drain You Empty» αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα, στα οποία ο Rutan άφησε το μουσικό του αποτύπωμα, σεβόμενος ταυτόχρονα τη μουσική κληρονομιά της μπάντας. Τα leads του έχουν μία «αρρωστημένη».αίσθηση, με τα στοιχεία MORBID ANGEL εποχής «Domination» και HATE ETERNAL να είναι έκδηλα!

Το «Chaos Horrific» παρότι ήρθε ως συνέχεια του «Violence Unimagined» έχει καλύτερες ποιοτικά συνθέσεις και η ακρόαση του κυλάει πιο ευχάριστα. Το συγκρότημα δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ μέτριο δίσκο και το «Chaos Horrific» δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι CANNIBAL CORPSE αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συγκροτήματος το οποίο μέσα από την σκληρή δουλειά (και όχι μέσω δράματος και κουτσομπολιού) κατάφερε να εξελιχθεί σε μία από τις πιο πετυχημένες -μουσικά και εμπορικά- Death Metal μπάντες. Έχοντας συμπληρώσει τριάντα χρόνια καριέρας και μετά από δεκαέξι άλμπουμ, οι Αμερικάνοι βροντοφωνάζουν ξανά «παρών»! Το «Chaos Horrific» είναι ένα ποιοτικότατο και βίαιο Death Metal άλμπουμ, το οποίο μπορεί να μην διαφέρει από τους προκατόχους τους, αλλά διατηρεί αναμμένη την φλόγα του συγκροτήματος. Για να λέμε και την αλήθεια βέβαια, υπάρχει κάποιος οπαδός της μπάντας που να θελει να ακούσει κάτι διαφορετικό από τους CANNIBAL CORPSE;; Φυσικά και όχι ! ‘Ετσι τους αγαπήσαμε και αυτοί μας ανταποδίδουν αυτή την αγάπη για ακόμη μία φορά, προσφέροντας μας άλλο ένα σαρωτικό «ρομαντικό» μουσικό μανιφέστο βίας!

Βαθμολογία: 7,5/10
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: CANNIBAL CORPSE – Επίσημη Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση