Black Curse – Endless Wound

You are currently viewing Black Curse – Endless Wound

Χρονολογία: 2020
Διάρκεια: 38:20
Εταιρεία: Sepulchral Voice Records

Ο όρος «Death Metal Σούπερ Γκρουπ» μπορεί να χρησιμοποιείται συχνά, αλλά λίγες φορές δικαιολογείται από το τελικό αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όμως στην περίπτωση των Αμερικάνων Blackened/Death Metallers BLACK CURSE οι οποίοι φέτος μας συστήνονται με το κολασμένο ντεμπούτο τους  «Endless Wound». Οι BLACK CURSE γεννήθηκαν το 2015 στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών και αποτελούνται από μέλη των BLOOD INCANTATION, SPECTRAL VOICE, PRIMITIVE MAN και KHEMMIS. Το 2019 προκάλεσαν σεισμό στους ανυποψίαστους μύστες του underground. με το φοβερό demo τους «Endless Wound» δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια. Μην έχοντας συνέλθει από το καταιγιστικό demo και τις τρείς συνθέσεις που περιείχε, αποφασίζουν λίγους μήνες μετά, να προσθέτουν άλλες τέσσερεις συνθέσεις και με τον ίδιο τίτλο να κυκλοφορήσουν φέτος τον πιο βάρβαρο και αρρωστημένο Bestial Death Metal της χρονιάς!

Ο εφιάλτης του «Endless Wound» ξεκινάει με τα «Charnel Rift» και «Crowned in (Floral) Vice» μέσα από ένα κύμα άγριων κιθαριστικών ρίφς και φωνητικών τα οποία στιγματίζονται από μια νωθρή μπασογραμμή και έναν βάναυσο ρυθμό στα τύμπανα, δίνοντας έναν πυκνό και τερατώδη ήχο. Oι καταιγιστικοί ρυθμοί διακόπτονται μόνον από κάποια σάπια Doomy breakdows που μας φέρνουν στο μυαλό τους AUTOPSY και τους INCANTATION. Ο δίσκος με το καλημέρα δείχνει στον ακροατή με τον πιο άγριο τρόπο την ένταση και τον «χυδαίο» του ρυθμό. Συνέχεια σε πιο αργά μονοπάτια με το «Enraptured By Decay» και μία επική μελαγχολία από τη μέση του τραγουδιού και ύστερα. Φτάνουμε στο τρίτο τραγούδι «Seared Eyes»  το οποίο αποτελεί ένα τρίλεπτο αριστούργημα βιαιότητάς, με τα φωνητικά του Eli Wendler να ακούγονται εντελώς «ψυχασθενικά». Συνέχεια με το instrumental «Lifeless Sanctum» και τον πομπώδη ρυθμό του το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για τα δύο επόμενα και τελευταία τραγούδια του «Endless Wound». Το ομώνυμο τραγούδι που συνεχίζει αρχικά σε έντονα επιθετικά μονοπάτια για να μεταλλαχθεί αργότερα σε ένα λασπώδη ατμοσφαιρικό Death/Doom ύμνο. Οι BLACK CURSE μας άφησαν για τελευταία σύνθεση και την καλύτερη του άλμπουμ…ο λόγος για το «Finality I Behold» στα οχτώ λεπτά του οποίου η μπάντα κάνει έναν ηχητικό απολογισμό όλων εκείνων των στοιχείων που δημιούργησαν αυτόν τον δίσκο και τον έκαναν τόσο εντυπωσιακά ελκυστικό. Χαοτικά ρίφς και σόλος , βάρβαροι, σαδιστικοί Doom ρυθμοί οι οποίοι σε συνδυασμό με τα αρρωστημένα φωνητικά ρίχνουν την αυλαία του «Endless Wound» με τον καλύτερο τρόπο.

Αναφορικά με το άλμπουμ πρέπει να κάνουμε μία ξεχωριστή αναφορά στα φωνητικά του Eli Wendler. Όσοι τον έχετε ακούσει στους SPECTRAL VOICE δεν θα έχετε προετοιμαστεί για αυτό που θα ακούσετε στο «Endless Wound». Η απόδοση και τα φωνητικά του είναι παρανοϊκά εξωπραγματικά σε σημείο ψυχασθένειας.

Οι BLACK CURSE στο ντεμπούτο τους παίρνουν την αγριότητα των πρωίμων SARCOFAGO, MORBID ANGEL, και ΜΑΥΗΕΜ του «Deathcrush» την μπολιάζουν με τις Death/Doom επιρροές από AYTOPSY και INCANTATION και τις φιλτράρουν μέσα από το προσωπικό τους μουσικό όραμα αναφορικά με το πως θέλουν να ακούγονται. Φτάνουν στο σημείο να αγγίζουν κορυφή, καθώς κυκλοφόρησαν ένα War Metal διαμάντι και απέδειξαν ότι στο συγκεκριμένο είδος μπορείς να διαφέρεις από τη μάζα, πειραματιζόμενος μέσα στη βαρβαρότητα του Blackened/Death Metal.  Το ότι κάθε μέλος του συγκροτήματος προέρχεται από διαφορετικό μουσικό background αποτυπώνεται με έναν εφιαλτικά ιδεατό τρόπο στο DNA των BLACK CURSE. Καθώς οι BLOOD INCANTATION και οι SPECTRAL VOICE έδωσαν την τεχνικότητα τους, οι PRIMITIVE MAN τον χαοτικό, ογκώδη ήχο, οι KHEMMIS τα Doom στοιχεία και γέννησαν ένα ακραία γοητευτικό άλμπουμ που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμα του. Ένας ήχος πρόκληση που επιτρέπει στους BLACK CURSE να αγγίζουν το όραμα τους. Μία από τις πιο ιδιαίτερες κυκλοφορίες του 2020 σας προσκαλεί να χαθείτε στην παρανοϊκή και αμείλικτη βιαιότητα της.

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: BLACK CURSE – Διαδικτιακός Σύνδεσμος

This Post Has 3 Comments

 1. Marianna

  Ωραία αναλυτική κριτική για μια πολύ ιδιαίτερη μπάντα!

 2. Rafas the Fallen

  Θέτει υποψηφιότητα για δίσκος της χρονιάς.
  Δώσε στο λαό πόνο κ αυτή η μπάντα το κάνει με τεράστια επιτυχία. Ρε συντάκτη μην είσαι τσιγκούνης δώσε 8.5 τουλάχιστον .

 3. Ραφαήλ

  Εξαιρετική κριτική εύγε.
  Θέτει υποψηφιότητα της χρονιάς κ αυτή η μπάντα το καταφέρνει

Αφήστε μια απάντηση