Alestorm – Curse Of The Crystal Coconut

You are currently viewing Alestorm – Curse Of The Crystal Coconut

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 44:02
Εταιρεία: Napalm Records

«Είμαστε εδώ μόνο για να διασκεδάσουμε, να μεθύσουμε και να βγάλουμε πολλά χρήματα….». Στίχος από το «Treasure Chest Party Quest» που μας βάζει κατευθείαν στο νόημα του έκτου album των Σκωτσέζων πειρατών ALESTORM!

Τρία χρόνια μετά το απόλυτα πετυχημένο «No Grave But The Sea» όπου τους έχει γιγαντώσει ακόμα περισσότερο, η μπάντα συνεχίζει να μας εξιστορεί ταξίδια με διάσημους πειρατές σε αγεωγράφητα μέρη και μυστικούς θησαυρούς. Και όλα αυτά με ατελείωτο ρούμι και το χιούμορ του Christopher Bowes που, άλλες φορές είναι παιδικό και άλλες φορές χυδαίο. Όπως και να έχει, ο ηγέτης των ALESTORM και GLORYHAMMER έχει βρει τον τρόπο να είναι πάντα στην επικαιρότητα με τον κόσμο να τους στηρίζει σε αυτό το είδος «Happy Metal» που παίζουν και τις συναυλίες τους να αποτελούν ένα μεγάλο πανηγύρι.

Το ταξίδι ξεκινάει με τα «Treasure Chest Party Quest» και «Funnybows». Δύο κλασσικά τραγούδια ALESTRORM με πιασάρικα riffs και χορωδιακά refrain που θα λατρέψουν οι οπαδοί τους. Ήδη ετοιμάζεται χαμός με αυτά στις μεγάλες αρένες. Πολλές οι συνεργασίες και σε αυτό το album. Στο «Chomp Chomp» συμμετέχει ο Vreth των FINNTROLL ενώ στο rap metal τραγούδι «Tortuga» o Captain Yarrface των RUMAHOY. Το πρώτο υποφερτό το δεύτερο ανάξιο σχολιασμού. Ίσως η πιο όμορφη στιγμή βρίσκεται στο «Zombies Ate My Pirate Ship» με την ξεχωριστή φωνή της Patty Gurdy να απλώνεται σαν πέπλο στα μισά του τραγουδιού, ενώ συμπαθητικό είναι και το «Call Of The Waves» με τις μελωδίες της Ally Storch των SUBWAY TO SALLY να ξεχωρίζουν. Η Ally έχει ντύσει με το βιολί της και τα υπόλοιπα τραγούδια.

Δυστυχώς στη συνέχεια το πειρατικό προσέκρουσε πάνω σε βράχο με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο βυθό του μπικίνι. «Pirate’s Scorn» και «Pirate Metal Drinking Crew» προορίζονται για παιδικά πάρτι ενώ στο «Shit Boat (No Fans)» ο στίχος «…Your Pirate Ship Can Eat A Giant Bag Of Dicks…..» τα λέει όλα. Ευτυχώς ακολουθεί το οκτάλεπτο Wooden Leg Part 2 (The Woodening). Η καλύτερη στιγμή του album. Με μονολόγους στα ισπανικά και στα ιαπωνικά και τις συμμετοχές των Fernando Ray από AFTERPAIN και των τραγουδιστών της JAPANESE FOLK METAL. Κλασσικό Power Metal κομμάτι των πρώτων χρόνων με Black πινελιές και το refrain του πρώτου Wooden Leg από το «Sunset On The Golden Age» για φινάλε του τραγουδιού. Φινάλε με την παραδοσιακή Σκωτσέζικη μπαλάντα  «Henry Martin». Ασυνήθιστος τρόπος για κλείσιμο από τον Christopher Bowes.

Η deluxe κυκλοφορία περιέχει και ένα δεύτερο cd που περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια παιγμένα τον 16ο αιώνα. Που δεν είναι τίποτα άλλο από την μουσική σε 8-bit έκδοση. Μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις οι Σκωτσέζοι. Ποιός δεν θυμάται πριν τρία χρόνια το «No Grave But The Sea»  με την έκδοση «for dogs».

Συνοψίζοντας…… «Η Κατάρα της Κρυσταλλικής Καρύδας» ακούγεται ευχάριστα αν θέλεις να ξεφύγεις για λίγο από άγχος και προβλήματα. Αλλά ως εκεί. Μουσικά δεν θα σου χαρίσει τίποτα πέρα από μια δυο καλές στιγμές. Στιχουργικά μόνο γέλιο. Βέβαια αυτοί είναι οι ALESTORM. Ή τους αποδέχεσαι ή τους προσπερνάς. Στα live απογειώνονται όμως και εκεί είναι που έχουν κερδίσει το στοίχημα.

Βαθμολογία: 4/10
Συντάκτης: Νίκος Βλάχος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: ALESTORM – Επίσημη Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση